.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 10:57

MotoGP 2018, 8ος αγώνας, Assen

Άγρια όργια στον Καθεδρικό

Όσοι τυχεροί παρακολούθησαν τον όγδοο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP θα έχουν κάτι να θυμούνται για χρόνια. Η πίστα του Assen στην Ολλανδία είναι γνωστή ως ο “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας” και αυτή τη φορά όσα διαδραματίστηκαν στις 18 στροφές που στριμώχνονται στα 4.5 χιλιόμετρα της διαδρομής του δικαιολόγησαν πλήρως τον χαρακτηρισμό.

Το πράγμα φάνηκε από το Σάββατο, όταν ο Jorge Lorenzo νόμισε πως με τον ταχύτατο γύρο του λίγο πριν λήξει το Q2 είχε καβατζώσει την pole position. Ατυχώς για τον Ισπανό, ώσπου να επιστρέψει στο pit box του είχε βρεθεί δέκατος, πρώτη θέση στην τέταρτη σειρά εκκίνησης και μετά δήλωνε πως “νόμισα πως μου είχαν ακυρώσει τον γύρο”!

08assen18mgprepsol aa joc6329.gallery full top fullscreen

Πρωτοπόρος της εκκίνησης μέσα από τα όργια του Σαββάτου αναδείχθηκε – ποιος άλλος – ο Marc Marquez, μπροστά από τους Cal Crutchlow και Valentino Rossi, σε μια σειρά όπου οι πρώτοι 11 αναβάτες του Q2 απείχαν μόλις μισό δευτερόλεπτο μεταξύ τους!

Στον αγώνα ωστόσο ο Lorenzo έκανε μια άριστη εκκίνηση και πολύ γρήγορα βρέθηκε να οδηγεί το Grand Prix, με ένα μεγάλο γκρουπ αναβατών να τον ακολουθεί και όλον τον καλό κόσμο μέσα: Marquez, Dovi, Rossi και Σία.

99 jorge lorenzo esp ds53014.jpg.gallery full top fullscreen

Πολλοί εκείνη τη στιγμή θα πρέπει να είδαν ένα déjà vu της Βαρκελώνης, με τον JL99 να καλπάζει στον ορίζοντα και τον MM93 να προσπαθεί να τον ακολουθήσει, μα ευτυχώς η τύχη μας δεν ήταν τόσο βαρετή. Απεναντίας, το γκρουπ των πρωτοπόρων στον αγώνα την είδαν ομαδικώς Moto3 και μας χάρισαν ένα υπερθέαμα αντάξιο της φήμης τους, καθώς όλοι πάλευαν για μια θέση στο βάθρο ως τους τελευταίους γύρους που κάπως ξεκαθάρισε η κατάσταση.

Jorge Lorenzo, Marc Marquez, Valentino Rossi, Andrea Dovizioso, Alex Rins, Maverick Vinales, Andrea Iannone, Cal Crutchlow και Johann Zarco κατάφεραν στη διάρκεια του αγώνα να κάνουν μεταξύ τους περισσότερες από 100 προσπεράσεις και να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον ως το τέλος.

08assen18mgprepsol joc6519.gallery full top fullscreen

Αν και μετά δήλωνε πως “δεν περίμενα να έχω ρυθμό για να οδηγήσω τον αγώνα,” ο Lorenzo κρατούσε την πρώτη θέση για μεγάλο μέρος του αγώνα, ωστόσο στο τέλος έμεινε από λάστιχα μετά την υπερπροσπάθειά του να ξεφύγει. Για μια φορά ακόμη αυτός που τον έπιασε ήταν ο Marc Marquez, παρότι η Honda του δεν έδειχνε να είναι τόσο κυρίαρχη στην Ολλανδική πίστα. Απλά το παιδί αυτό έκανε ένα ακόμη θαύμα, μέσα στον Καθεδρικό αυτή τη φορά.

Δεν έχει νόημα να εξιστορήσουμε τις εκατοντάδες προσπεράσεις του πρωτοπόρου γκρουπ, ας αρκεστούμε να πούμε πως λίγο πριν το τέλος του αγώνα φαινόταν πως ο Marquez θα κέρδιζε, αλλά οι Dovi,Rossi, Rins και Vinales σκοτώνονταν για μια θέση στο βάθρο από μικρή απόσταση πίσω από τον Marquez.

08assen18mgprepsol joc6937.gallery full top fullscreen

Το πράγμα καθάρισε όταν οι Dovi και Rossi βρέθηκαν πίσω από τον πρωτοπόρο και μια υπεραισιόδοξη προσπέραση του πρώτου έβγαλε και τους δύο παραλία, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην αγωνιστική γραμμή όντας πια στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα – όπως ακριβώς και τερμάτισαν, παρά τους ηρωισμούς Rossi στον τελευταίο γύρο μπας και σώσει κάτι.

Στο βάθρο, πίσω από τον Marquez βρέθηκε ο εκπληκτικός Rins, με τρίτο τον Vinales που πάλι έκανε κακή εκκίνηση αλλά επανήλθε πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Crutchlow, ενώ ο Lorenzo υποχώρησε έβδομος στα όργια των τελευταίων γύρων, μη έχοντας πια λάστιχα για να ακολουθήσει.

img 0591 0.gallery full top fullscreen

Βαθμολογικά αυτή η νίκη ήταν χρυσάφι για τον Marquez, που δείχνει να βγαίνει από μια κακή περίοδο όχι απλά επιβιώνοντας, αλλά και κερδισμένος. Πίσω του ακολουθούν οι τρεις Yamaha των Rossi, Vinales και Zarco.

Επόμενος αγώνας είναι στις 15 Ιουλίου στο Sachsenring της Γερμανίας.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Motul TT Assen

Δείτε εδώ τη βαθμολογία των MotoGP μετά και το Ολλανδικό GP

Φωτογραφίες 1

Φωτογραφίες 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon