.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 10:36

MotoGP 2017 - 12ος Αγώνας, Silverstone

 

Δεύτερη σερί νίκη “Dovi” και πρωτιά στην βαθμολογία!

 

Κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα και οδηγώντας σταθερά, πειστικά και με στρατηγική, ο Andrea Doviziozo πήρε τη νίκη στο Silverstone.  Είναι η δεύτερη σερί νίκη για τον Ιταλό,  μετά από αυτή στην Αυστρία, κάτι που σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη Marquez από μηχανικό πρόβλημα, του επέτρεψε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα των αναβατών.

Με βάση βέβαια τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, θα περίμενε κανείς μια άλλη εξέλιξη στον αγώνα. Ο Marquez, όντας ο πρώτος αναβάτης που έσπασε το φράγμα των δύο λεπτών στο Silverstone, έδειχνε εξαιρετικά φορμαρισμένος ενώ στην δεύτερη θέση, ένας Rossi από τα παλιά, άφηνε πολλές υποσχέσεις. Ο τρίτος Crutchlow, όντας Βρετανός, προσέθετε ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό στο κοινό που είχε κατακλύσει την πίστα.

Με την εκκίνηση του αγώνα, o Rossi ήταν αυτός που πήρε την πρώτη θέση και άρχισε αμέσως να χτίζει διαφορά από τους υπόλοιπους. Πίσω από τον “γιατρό”, ο οποίος συμπλήρωσε τις 300 εκκινήσεις στην μεγάλη κατηγορία, σχηματίστηκε ένα grοup αναβατών, με του Marquez, Viniales, Crutchlow και Dovizioso, να επιδίδονται σε πολλές μάχες μεταξύ τους.

Στο πρώτο μισό του αγώνα, οι μάχες αυτές επικεντρώθηκαν κυρίως ανάμεσα στους Marquez και Viniales με τον αναβάτης της Yamaha να επικρατεί τελικά και να φέρνει δυο εργοστασιακά Yamaha στις πρώτες θέσεις.

O Vinales δεν φαινόταν διατεθειμένος να “κυνηγήσει” τον Rossi, που έκανε έναν μοναχικό αγώνα μπροστά, έχοντας μια διαφορά ασφαλείας. Ο Dovizioso όμως είχε άλλη άποψη! Ανεβάζοντας συνεχώς τον ρυθμό του, κατάφερε να περάσει τους Crutchlow, Μarquez και Viniales, “τραβώντας” τους μαζί του, με αποτέλεσμα να κλείσει και η διαφορά με τον Rossi.

Καθοριστικό σημείο στην εξέλιξη του αγώνα (αλλά και της βαθμολογίας) ήταν η εγκατάλειψη Marquez από μηχανικό πρόβλημα στα 2/3 του αγώνα. Η μοτοσυκλέτα του Ισπανού έβγαλε ξαφνικά καπνούς από το μοτέρ της ενώ βρισκόταν σε μια ευθεία της πίστας και αυτό αποτέλεσε το τέλος της συμμετοχής του στον αγώνα.

O Rossi συνέχισε να ηγείται του αγώνα, όμως ο  Dovizioso τον πιέζε αρκετά και τελικά  κατάφερε να τον περάσει και να “πάρει κεφάλι” στο αγώνα, δύο γύρους πριν από το τέλος. Ο Vinales έπραξε επίσης το ίδιο, προσπερνώντας τον teammate του στο τέλος, με την πρώτη τριάδα του τερματισμού να είναι Dovizioso, Vinales και Rossi.

Crutchlow στην τέταρτη θέση, μια καλή επίδοση για τον Βρετανό αν και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος στην πίστα θα ήθελε κάτι καλύτερο από τον “τοπικό” τους ήρωα.  Πέμπτος ο Lorenzo, που για τα φετινά δεδομένα, τα πήγε μια χαρά και έκτος ο Zarco, που μας έχει συνηθίσει να βρίσκεται πολύ ψηλά στην τελική κατάταξη.

Με βάση όλα αυτά, ο Dovizioso ηγείται αυτή τη στιγμή της βαθμολογίας, με μικρή διαφορά ωστόσο από τους Marquez και Vinales που ακολουθούν. Ο Rossi έχει αρκετή πλέον απόσταση από την κορυφή αλλά φυσικά τίποτα δεν είναι τελεσίδικο  σε αυτό το συναρπαστικό όπως διαμορφώνεται φετινό  πρωτάθλημα!

Επόμενος αγώνας, στην πίστα του Misano στο San Marino, στις 10 Σεπτέμβρη.

Αποτελέσματα αγώνα 

Βαθμολογία αναβατών, ομάδων, κατασκευαστών 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 00:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017, 11ος αγώνας, Αυστρία ΜotoGP – 13ος Αγώνας, Misano »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon