Ας τα πάρουμε όμως παό την -πολύ- αρχή. Σημειώνοντας την πιο παράξενη πτώση με την πρώτη στροφή, το γαϊτανάκι των πτώσεων ξεκίνησε ο Alex Marquez που έπεσε εντελώς αναίτια στην πρώτη μόλις στροφή του αγώνα, ενώ έπειτα η πτώση των Aleix Espargaro και Franco Morbidelli κατέληξε σε λάδια από τη μοτοσυκλέτα του 2ου στη 17η στροφή της πίστας που επέφεραν όχι μόνο την πτώση του πρωτοπόρου στον αγώνα, Marc Marquez, αλλά και τον κυματισμό της κόκκινης σημαίας. Με τους τρεις πρώτους γύρους να μην έχουν ολοκληρωθεί, άνοιξε το παράθυρο της επανεκκίνησης του αγώνα με όλους τους αναβάτες στο grid να ετοιμάζονται εκ νέου για την επανεκκίνηση του αγώνα των 19 πλέον γύρων.

Η επανάληψη του αγώνα έγινε με τους αναβάτες να έχουν μόλις ένα λεπτό να βγουν από το Pitlane και να πασχίζουν να φέρουν τα ελαστικά τους σε σωστή θερμοκρασία. Η 2η εκκίνηση βρήκε το Fabio Quartararo να πιάνει από.. τα μαλλιά τη 2η ευκαιρία της pole position, με τα αδέρφια Marquez – και τον Pecco που… αντέγραφε το Marc- να κάνουν λάθη και τους δυο πρώτους γύρους να έχουν στη 2η θέση ένα ξέφρενο Jack Miller, και 3ο τον Johann Zarco!

Το τι συνέβη μετά τα μισά του αγώνα δεν περιγράφεται, καθώς ο Fabio Quartararo αν και είχε αέρα 4,5’’ από τον εντυπωσιακό Marco Bezzecchi που εκκίνησε 10ος, προδόθηκε από το μηχανισμό κλειδώματος της πίσω ανάρτησης του, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στο νυν εργοστασιακό αναβάτη της Aprilia. Τη 2η θέση πήρε ο και πάλι εξαιρετικός Johann Zarco, με το βάθρο να συμπληρώνει κυριολεκτικά στο νήμα ο Marc Marquez, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε λόγω λαθών ως και 9ος!

Πρώτος εκτός βάθρου αν και παραλίγο 3ος τερμάτισε ο Franco Morbidelli, με τον Alex Marquez μια ανάσα πίσω του. Εκμεταλλευόμενος πλήρως τις συγκυρίες, στην 6η θέση τερμάτισε ο Pedro Acosta, αφήνοντας πίσω του το Jack Miller της Pramac Yamaha, μετά από ένα πολύ δυνατό αγώνα για τον Αυστραλό αναβάτη. Τη 10αδα έκλεισαν οι Luca Marini, Fermin Aldeguer και Fabio Di Giannantonio.
Πέρα από τον -όσο άτυχο γίνεται- Fabio Quartararo, τον αγώνα του δεν τελείωσε ποτέ λόγω πτώσης στον 4ο γύρο και έχοντας χάσει αρκετές θέσεις ο Francesco Bagnaia, με τα.. παιχνίδια του μυαλού έναντι του teammate του μάλλον να γίνονται πιο έντονα από ποτέ!
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται για τις 8 Ιουνίου στην πίστα της Aragon.
Αναλυτικά απότελέσματα











