.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 15:12

ΜotoGP – 13ος Αγώνας, Misano

 

Marquez, πρωτιά σε αγώνα, ισοβαθμία με Dovi!

Το βροχερό Misano ήταν ο αγώνας που σηματοδότησε την επιστροφή του Marc Marquez. Ο Ισπανός, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει ωριμάσει πολύ ως αναβάτης και οδηγώντας έξυπνα και με σωστό timing, πήρε μια πανάξια νίκη.

Τα πράγματα βέβαια είχαν άλλη εικόνα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, με τον Maverick Vinales να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, ακολουθούμενος από τους Dovizioso και Marquez.

Ο Lorenzo ήταν όμως που πετάχτηκε από τη πέμπτη θέση στην πρώτη,  με την εκκίνηση του αγώνα και άρχισε να αφήνει πίσω τους συναθλητές του γύρο με τον γύρο αυξάνοντα την διαφορά!

Πίσω από τον αναβάτη της Ducati, είχε σχηματιστεί  μια τριάδα οδηγών,  που γεφύρωναν το χάσμα μεταξύ του Lorenzo και των υπόλοιπων. Αυτή η τρόικα αποτελούταν από τους Petrucci, Marquez και Dovizioso, οι οποίοι οδηγούσαν σε σταθερό τέμπο, πιο γρήγορα από όλους όσους τους ακολουθούσαν αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να πιάσουν τον Lorenzo.

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε μέχρι τον πέμπτο γύρο, όπου ο Lorenzo έπεσε αδικαιολόγητα ενώ δεν πιεζόταν ουσιαστικά από κανέναν και εγκατέλειψε… με αυτά τα νέα δεδομένα, θα περίμενα κανείς ότι οι τριάδα που ακολουθούσε θα επιδιδόταν σε μονομαχίες σταδιακά αλλά αυτό δεν συνέβη.

Η κατάταξη παρέμεινε ως είχε μεταξύ τους, με τους οδηγούς να περιμένουν να κάνουν την επίθεση τους στους τελευταίους γύρους. Όπερ και εγένετο, με τον Marquez να αρχίζει να πιέζει τον Petrucci δύο γύρους πριν την λήξη και το ζευγάρι αυτό να αρχίσει να ξεμακραίνει από τον Dovizioso, ο οποίος έδειξε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει ή να πάρει το ρίσκο.

Τελικά η πίεση του Marquez απέδωσε στον τελευταίο γύρο, όπου κατάφερε να περάσει τον Petrucci και να πάρει τη νίκη.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ισπανός ισοβάθμισε με τον Dovizioso στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά ουσιαστικά είναι πρώτος, λόγο καλύτερων συνολικά θέσεων στους 13 αγώνες του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Επόμενος αγώνας, στην Αραγονία της Ισπανίας, στις 24 Σεπτεμβρίου,

Αποτελέσματα αγώνα

Βαθμολογία αναβατών, κατασκευαστών, ομάδων

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 10:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017 - 12ος Αγώνας, Silverstone MotoGP 2017 - 14ος αγώνας, Aragon »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon