.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 20:33

MotoGP: 7oς γύρος – Καταλονία

 

Δύο στα δύο ο "Dovi"! 

 

 

 

 

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Andrea Dovizioso και την Ducati, που μετά από το Mugello, τερμάτισε πρώτος και στην πίστα του Montmelo, αποδεικνύοντας ότι διανύει μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας! Προβληματισμός στο στρατόπεδο της Yamaha, μετά το απογοητευτικό στο σύνολο του τριήμερο.

Δοκιμαστικά

O Marquez ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος των ελεύθερων δοκιμαστικών, σημειώνοντας σταθερά τους καλύτερους χρόνους, ωστόσο ήταν ο ομόσταυλος του Dani Pedrosa που πήρε τελικά την Pole, ολοκληρώνοντας μια άκρως θετική εικόνα για την Honda και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τον αγώνα. Εκπληκτικός ο Lorenzo, που για πρώτη φορά κατάφερε να βάλει την Ducati στην κορυφαία σειρά του grid, στην δεύτερη θέση, ενώ “παρθενική” (για φέτος αλλά και για την καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία), ήταν και η τρίτη θέση στην σχάρα της εκκίνησης, για τον Danilo Petrucci!

 

O Marquez, παρά την πολύ καλή του επίδοση στα ελεύθερα, είχε δύο πτώσεις, που ήρθαν να προστεθούν σε άλλες δύο που σημειώθηκαν πιο νωρίς το πρωί στα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να καταταγεί τέταρτος. Άλλη μια έκπληξη η πέμπτη θέση του Αleix Espargaro με την Aprilia, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Hecrtor Barbera με Ducati. Έβδομος ο Dovizioso, που είχε -βάση των ελεύθερων δοκιμαστικών- δυνατότητες για κάτι καλύτερο και όγδοος ο Jonas Folger με Yamaha Tech 3.

 

Αν αναρωτιέστε που είχαν “χαθεί” οι εργοστασιακές Yamaha... τα τρία διαπασών δυσκολεύτηκαν πολύ με τις ρυθμίσεις στις M1 των Vinales και Rossi, με την φθορά στα ελαστικά των Michelin να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην διάρκεια των δοκιμών. Κατακερματισμός λοιπόν για τους “εργοστασιακούς” της Υamaha, 14η θέση στην εκκίνηση για τον Vinales και 15η για τον Rossi, σε μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην καριέρα του!

Αγώνας

Μπορεί στην χώρα μας η Κυριακή να θύμιζε φθινόπωρο, στην Καταλονία όμως, η θερμοκρασία της ασφάλτου λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα ήταν 57 βαθμοί Κελσίου, με την ζέστη να βάζει “δύσκολα” σε αναβάτες και μοτοσικλέτες. Καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Lorenzo, που ηγήθηκε άμεσα του αγώνα και άρχισε μάλιστα να χτίζει διαφορά. Ωστόσο οι Marquez και Pedrosa που ακολουθούσαν σταθερά στις θέσεις δύο και τρία αντιστοίχως, ανέβασαν ρυθμό και “ροκάνισαν” το όποιο χρονικό πλεονέκτημα του Lorenzo, καταφέρνοντας στον πέμπτο γύρο, να τον περάσουν και οι δύο πάνω στην ίδια στροφή! Πολύ πιο πίσω, ο Viniales δεν μπορούσε να “ξεκολλήσει” με τίποτα από την 15η θέση, ενώ ο Rossi, είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στην ένατη θέση.

 

Ο Folger φάνηκε πως θα κρατήσει την σημαία της Yamaha ψηλά, αφού από όγδοος στην εκκίνηση, σε αυτό του σημείο του αγώνα βρέθηκε τέταρτος, οδηγώντας σε ένα σταθερά γρήγορο τέμπο. Στον έβδομο γύρο, ο Pedrosa πέρασε τον teamate του και βρέθηκε πρώτος, ενώ η εξαιρετική προσπάθεια του Aleix Espargaro στα δοκιμαστικά και στον αγώνα, έληξε άδοξα, όταν εγκατέλειψε από βλάβη στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του. Ο Dovisizoso είχε “αθόρυβα” ανέβει πλέον στην δεύτερη θέση, περνώντας τον Marquez, ενώ ο Lorenzo, μην μπορώντας να ακολουθήσει γρήγορο ρυθμό, έπεσε στην έκτη θέση, με την κατάταξη, 17 γύρους πριν την καρό σημαία να είναι: Pedrosa, Dovizioso, Marquez, Folger και ένας εκπληκτικός Petrucci, στην πέμπτη θέση!

 

Δύσκολα τα πράγματα για της εργοστασιακές Yamaha, με τον Viniales να έχει χαθεί κάπου πιο πίσω από την δεκάδα και τον Rossi να έχει καταφέρει μια μικρή βελτίωση της θέσης του, οντάς όγδοος. Στον ένατο γύρο ο Lorenzo έχασε άλλη μια θέση, αφού τον πέρασε ο Bautista, ενώ άρχισε να διαμορφώνεται ένα “γρήγορο” group τεσσάρων αναβατών στις πρώτες θέσεις, που έχτισε διαφορά! Pedrosa, Dovizoso, Marquez και Folger, οδηγούσαν σχεδόν ρόδα – ρόδα, με ένα ρυθμό που δεν μπορούν να πιάσουν οι αναβάτες που ακολουθούσαν. Ο αγώνας συνεχίστηκε με αυτά τα δεδομένα, ενώ στον 13ο γύρο, είχαμε άλλη μια εγκατάλειψη, αυτή του Jack Miller, σε -ανώδυνη- πτώση μετά από low siding.

 

Εννιά γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, o Marquez ήταν αυτός που ηγείτο του αγώνα, όμως σε αυτό το σημείο o Dovzioso έκανε την επίθεση του και τον πέρασε, ανεβάζοντας ρυθμό. Ο Ισπανός δεν ήταν διατεθειμένος να παραδώσει έτσι εύκολα τα όπλα και ακολούθησε από κοντά, με τους δύο τους να ξεμακραίνουν από τους υπόλοιπους. Τέσσερις γύρους πριν από το τέλος ή κατάταξη στις θέσεις 1-6 ήταν Dovizioso, Marquez, Pedrosa, Petrucci, Folger και Lorenzo, ενώ από πίσω ερχόταν με φόρα ένας μαινόμενος Zarco, οδηγώντας με φρενήρη ρυθμό. Την ύστατη μάχη επέλεξε να δώσει ο Lorenzo σε αυτό το σημείο, καταφέρνοντας να ανέβει στην τέταρτη θέση και ενώ ο Petrucci πίεσε για να ανακτήσει τις θέσεις που έχει χάσει από τον αναβάτη της Ducati και από τον Folger, δυστυχώς έπεσε και αυτός από low siding, δύο μόλις γύρους πριν από το τέλος!

 

Μέχρι την καρό σημαία δεν υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις, το ενδιαφέρον όμως τράβηξαν οι μάχες μεταξύ των Zarco και Folger για την 5η θέση, με τον Γερμανό αναβάτη να επικρατεί επί του Γάλλου. Rossi και Vinales, δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι καλύτερο από την 8η και 10η θέση αντιστοίχως, “προδομένοι” από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν σε όλο το τριήμερο.

 

Παρ΄ολα αυτά, ο Vinales εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών, με τον Dovizioso, να τον έχει πλησιάσει πολύ, στους επτά βαθμούς διαφοράς, λόγο των δύο συνεχόμενων νικών του. Στις θέσεις 3 με 5 βρίσκονται οι Marquez, Pedrosa και Rossi, με διαφορά που δεν περνά τους πέντε βαθμούς σε εύρος, ενώ έκτος είναι ο εκπληκτικός rookie στην μεγάλη κατηγορία Johann Zarco.

 

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να διεκδικεί κάποιος τον τίτλο του φαβορί. Όλα ανοικτά λοιπόν, σε μια πολλά υποσχόμενη συνέχεια!

 

Επόμενο ραντεβού, στις 25 Ιουνίου, στο ολλανδικό GP που θα διεξαχθεί στην πίστα του Assen.

Aποτελέσματα και βαθμολογίες

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ

Δείτε τις βαθμολογίες αναβατών, ομάδων και κατασκευαστών εδώ




 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 21:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017, 6ος αγώνας, Mugello MotoGP 2017, 8ος αγώνας, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon