.
Κατηγορία MotoGP
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 12:59

MotoGP 2017, 6ος αγώνας, Mugello

 

Πρώτη νίκη Andrea Dovizioso στο στεγνό

 

Στον αγώνα του Mugello είδαμε την πρώτη νίκη του Andrea Dovizioso σε στεγνές συνθήκες, αλλά και την πρώτη νίκη Ιταλού αναβάτη με ιταλική μοτοσυκλέτα στο ιταλικό GP!

Πριν το ιταλικό GP οι συζητήσεις επικεντρωνόταν στο αν θα καταφέρει τελικά να συμμετάσχει ο Valentino Rossi, μετά το ατύχημα που είχε σε διάρκεια προπόνησης ΜΧ. Τελικά οι γιατροί Dorna, FIM και πίστας του έδωσαν το πράσινο φως, και ο Ιταλός έκανε δυνατό ξεκίνημα, γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στα τρίτα δοκιμαστικά!

Δοκιμαστικά

Στα δοκιμαστικά, πέρα από την καλή κατάσταση της υγείας του Rossi, φάνηκε και το ξεκάθαρο πλεονέκτημα των Ducati, καθώς το Mugello είναι τόσο η επίσημη πίστα δοκιμών της ιταλικής φίρμας, όσο και μια πίστα που ευνοεί τη μεγάλη τελική της Desmosedici GP17. Αυτό έγινε εμφανές και στον αγώνα, με τη μοτοσυκλέτα του Dovi να σημειώνει σταθερά 10+ περισσότερα χιλιόμετρα τελικής από τη μοτοσυκλέτα του Vinales στην τεράστια ευθεία του Mugello.

Στη σχάρα εκκίνησης τελικά πρώτος βρέθηκε ο Maverick Vinales, που κατάφερε με νύχια και δόντια να κλέψει τα πρωτεία από τον ομόσταυλό του, Valentino Rossi που βρέθηκε να εκκινεί από τη δεύτερη θέση.

Τρίτος ήταν ο “DesmoDovi”, τέταρτος ο δοκιμαστής της Ducati Michele Pirro (είπαμε, ξεκάθαρο το πλεονέκτημα των Ducatisti), πέμπτος ο Dani Pedrosa και έκτος ο Marc Marquez, αφήνοντας 7ο και στην τρίτη σειρά εκκίνησης τον Jorge Lorenzo.

Ο αγώνας

motogp mugello 34

Οι 98.000+ οπαδοί που είχαν κατακλύσει την πίστα του Mugello είδαν με χαρά τον τοπικό ήρωα Valentino Rossi να κάνει δυνατή εκκίνηση, για να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή, ακολουθούμενος από τον Vinales και τον… Lorenzo, που πετάχτηκε σαν αστραπή από την 7η θέση για να βρεθεί τρίτος με το καλημέρα!

Κι όταν οι αναβάτες βρέθηκαν στην θρυλική ευθεία του Mugello για 2η φορά, η εκρηκτική δύναμη του GP17 μαζί με τον slip-streaming ήταν αρκετή για να αλλάξει χέρια η πρώτη θέση, περνώντας στον Jorge Lorenzo -για πρώτη φορά από όταν ο Ισπανός ντύθηκε στα κόκκινα.

motogp mugello 15

Ο Lorenzo δεν μπόρεσε όμως να αποσπαστεί, με τον Rossi να τον περνάει και πάλι, για να επαναληφθεί στον 2ο γύρο η σκηνή του πρώτου, μόλις οι 2 βρέθηκαν στην ευθεία. Δυνατή μάχη των 2 πρώην ομόσταυλων αναβατών, όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Lorenzo σύντομα έδειξε να μην μπορεί να κρατήσει τον ίδιο φρενήρη ρυθμό, και ξεκίνησε να χάνει θέσεις τη μία μετά την άλλη για να τερματίσει τελικά 8ος.

motogp mugello 20

Η χαρά των οπαδών του Rossi δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Maverick Vinales πέρασε με τη σειρά του μπροστά, και μετά από λίγο ήταν η σειρά του DesmoDovi να περάσει τον Rossi και να αναμετρηθεί με τον νεαρό Ισπανό αναβάτη της Yamaha που βρισκόταν επικεφαλής. 

Να πούμε εδώ πως ο Dovizioso ήταν θύμα τροφικής δηλητηρίασης το προηγούμενο βράδυ, ενώ ήταν τόσο χάλια το πρωί της Κυριακής που δεν έκανε ούτε γύρο στο Warm-up!

Παρόλα αυτά, και παρόλο που είχε και ένα τρομακτικό κούνημα με 320 χλμ/ώρα στα φρένα της ευθείας, ο Dovi έδειξε να είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή»!

motogp mugello 38

Όλα έδειχναν να του βγαίνουν, και με σταθερή γρήγορη οδήγηση πέρασε τον Vinales και δεν απειλήθηκε ξανά από κανέναν μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο κατόπι των τριών (Dovizioso, Vinales & Rossi) βρέθηκε ο αναπάντεχα γρήγορος Danilo Petrucci με την περιφερειακή Ducati της Pramac, ο οποίος αργότερα πέρασε όχι μόνο τον Rossi αλλά και τον Vinales, για να στρωθεί στο κυνήγι του Dovizioso!

motogp mugello 11

Όμως ο Vinales αντεπιτέθηκε, για να περάσει εκείνος 2ος, αφήνοντας τρίτο τον Petrucci, μέχρι και την καρό σημαία. Η σύντομη μάχη των δύο έφερε άνεση στον Dovizioso, ο οποίος τερμάτισε θριαμβευτικά στην πρώτη θέση, κάνοντας το 3 στα 3 για τους Ιταλούς αναβάτες σε Moto3 (Andrea Migno), Moto2 (Mattia Pasini) και MotoGP.

Ο δύστυχος ο Aleix Espargaro έκανε άκυρη εκκίνηση, πήρε ποινή διέλευσης από τα pits, ενώ κατόπιν είχε και πτώση.

Σημειώστε πως η νίκη του Andrea Dovizioso ήταν η 3η στην καριέρα του Ιταλού αναβάτη, και η πρώτη για την Ducati στο Mugello από το 2009 όταν είχε κερδίσει τον αγώνα ο Casey Stoner!

motogp mugello 21

Στον τέλος του αγώνα είχαμε και μια άτυχη στιγμή μεταξύ Pedrosa-Crutchlow, όταν ο πρώτος έπεσε πάνω στον δεύτερο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο. Στην αμμοπαγίδα ο Crutchlow ήταν έξαλλος με τον Pedrosa, όμως αργότερα δέχθηκε την συγγνώμη του Ισπανού, δηλώνοντας «αυτά συμβαίνουν στους αγώνες».

Η δεύτερη θέση του Vinales αύξησε τη βαθμολογική διαφορά του πρώτου στην κατάταξη αναβάτη από τους ανταγωνιστές του, ενώ με τη νίκη του ο Andrea Dovizioso ανέβηκε εκείνος 2ος στην κατάταξη, υποβιβάζοντας στην 3η θέση τον Rossi. Τέταρτος στη βαθμολογία είναι ο Marc Marquez –που είχε άχαρο αγώνα, τερματίζοντας 6ος πίσω από τον Alvaro Bautista- και πέμπτος ο Pedrosa.

motogp mugello 24

Μόλις 7ος τερμάτισε ο Johann Zarco της Tech3, μην καταφέρνοντας να παλέψει με τους πρωτοπόρους.

O Lorenzo ίσα που κατάφερε να κερδίσει τον δοκιμαστή της Ducati στο νήμα, ενώ πτώση πέρα από τους A. Espargaro, Crutchlow και Pedrosa είχε και ο Pol Espargaro της ΚΤΜ.

Επόμενος αγώνας στην Βαρκελώνη για το GP της Καταλονίας στις 11 Ιουνίου 2017.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 14:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017, 5ος αγώνας, Le Mans MotoGP: 7oς γύρος – Καταλονία »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon