.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017 23:13

MotoGP 2017, 1ος αγώνας, Qatar

 

Με το δεξί ο Vinales!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Αποστόμωσε άπαντες ο Maverick Vinales με την εκπληκτική του εμφάνιση στο Qatar! Pole position και νίκη στον πρώτο αγώνα του με Yamaha!

Με τις καιρικές συνθήκες να έχουν δείξει από χτες Σάββατο τα δόντια τους, ο αγώνας αναμενόταν απρόβλεπτος. Τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ακυρώθηκαν και τελικά οι χρόνοι της σχάρας εκκίνησης βγήκαν βάση των ελεύθερων χρονομετρημένων - τα οποία βάσει κανονισμού μετράνε. Έτσι, ο Maverick Vinales ήταν αυτός που κατείχε την Pole Position με τον Andrea Dovizioso στην 2η και τον Marc Marquez στην 3η. Ο Valentino Rossi ήταν 10ος και ο Jorge Lorenzo στην 12η θέση.
Με τον αγώνα να καθυστερεί κοντά στα 40 λεπτά λόγω υγρασίας και ψιλόβροχου, και τελικά να κηρύσσεται στεγνός, ήταν ο Vinales που έφυγε μπροστά με τον Andrea Iannone να παίρνει την πρωτοπορία σύντομα αλλά να έρχεται ο Johann Jarco - στην πρώτη του χρονιά στα MotoGP - να τίθεται αμέσως και με θράσος επικεφαλής του αγώνα. Ο Jarco αρχίζει και φτιάχνει σύντομα διαφορά και φτάνει μέσα στους πρώτους γύρους να έχει ανοίξει τον χρόνο του με τον 2ο Marcuez στα 1,7''. Δείχνει δυνατός και με σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό από τους υπόλοιπους μιας και σε κάθε γύρο ανοίγει την διαφορά. Πίσω του, Marcuez, Iannone, Dovizioso, Vinales, Pedrosa, Rossi, Bautista, Redding, Miller, συμπληρώνουν την δεκάδα, με τον Lorenzo να έχει βγει εκτός πίστας από τον πρώτο κιόλας γύρο, και να συνεχίζει τελευταίος.

Ο Zarco συνεχίζει να γεμίζει με ελπίδες την δορυφορική ομάδα της Yamaha για τους επόμενους γύρος με τον Rossi να περνάει τον Pedrosa και να εντάσσεται κάπως στο μπροστινό group αναβατών. Ο Cal Crutchlow κάνει το δύο στα δύο (...τούμπες) και βρίσκεται εκτός αγώνα, την στιγμή που ο Jarco κάνει το λάθος και πέφτει στα φρένα. Λίγο μετά τον ακολουθεί και ο Iannone ο οποίος είχε εξαιρετική εμφάνιση και έπαιζε ακόμη και για την νίκη. Σηκώνεται και συνεχίζει για να εγκαταλείψει λίγο μετά γεμίζοντας πίκρα το γκαράζ της Suzuki.

Ο Dovizioso βρίσκεται πλέον επικεφαλής του αγώνα και έχουμε 8 γύρους να τελειώσει ο 20 γύρων (μειωμένης διάρκειας) αγώνας. Ακολουθεί ο Vinales και ο Rossi που έχει περάσει στο μεταξύ τον Marquez. Ο Dovizioso δείχνει αρκετά επιθετικός αφού παρά τις επιθέσεις του Vinales δεν το βάζει ποτέ κάτω και πολεμά στα ίσα. Ειδικά στην μεγάλη ευθεία, δείχνει την ιπποδύναμη του και περνάει ξανά μπροστά για να παίξουν την γάτα με το ποντίκι στις επόμενες στροφές κάθε γύρου.

Ο Rossi έχει ταχύτερο γυρολόγιο και από τους δύο, Dovizioso και Vinales αλλά δεν μπορεί να περάσει. Ο Marquez έχει μείνει πίσω ενώ ο Aleix Espargaro φέρνει την Aprilia στην 5η θέση και η ομάδα πανηγυρίζει. Ο Dovizioso κρατάει γερά παρά το Soft πίσω ελαστικό που χρησιμοποιεί, έναντι στα Medium των δύο Yamaha που καραδοκούν. Ο Vinales επιτίθεται και περνάει δύο γύρους πριν το τέλος και ο Rossi κολλάει πίσω από τον Dovizioso μήπως και του πάρει τον αέρα και τον περάσει, αλλά δεν καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο Dovizioso προσπαθεί αλλά ο Vinales είναι σταθερός και αλάνθαστος και καταφέρνει να πάρει την πρώτη του νίκη πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα, με τον Dovizioso να δίνει την χαρά στην Ducati και τον Rossi να συμπληρώνει την 2η Yamaha πάνω στο βάθρο.

Νέο αίμα, νέοι πρωταγωνιστές, παλιές καραβάνες, δυνατές μάχες, θέαμα, παρά την αντίθετη για θεατές και αναβάτες πίστα. Το πρωτάθλημα MotoGP μόλις ξεκίνησε και αναμένεται άκρως συναρπαστικό!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Maverick VIÑALES Movistar Yamaha MotoGP 38'59.999
2 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team +0.461
3 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 1.928
4 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 6.745
5 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 7.128
6 Aleix ESPARGARO Aprilia Racing Team Gresini 7.661
7 Scott REDDING OCTO Pramac Racing 9.782
8 Jack MILLER EG 0,0 Marc VDS 14.486
9 Alex RINS Team SUZUKI ECSTAR 14.788
10 Jonas FOLGER Monster Yamaha Tech 3 15.069
11 Jorge LORENZO Ducati Team 20.516
12 Loris BAZ Reale Avintia Racing 21.255
13 Hector BARBERA Reale Avintia Racing 28.828
14 Karel ABRAHAM Pull&Bear Aspar Team 29.123
15 Tito RABAT EG 0,0 Marc VDS 29.470
16 Pol ESPARGARO Red Bull KTM Factory Racing 33.601
17 Bradley SMITH Red Bull KTM Factory Racing 39.704
18 Sam LOWES Aprilia Racing Team Gresini 47.131
Not Classified
  Danilo PETRUCCI OCTO Pramac Racing 6 Laps
  Andrea IANNONE Team SUZUKI ECSTAR 10 Laps
  Alvaro BAUTISTA Pull&Bear Aspar Team 13 Laps
  Johann ZARCO Monster Yamaha Tech 3 14 Laps
  Cal CRUTCHLOW LCR Honda 16 Laps

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 19:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2016, 18ος αγώνας, Valencia MotoGP 2017, 2ος αγώνας, Αργεντινή »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon