.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 23:31

MotoGP 2017, 2ος αγώνας, Αργεντινή

 

Vinales ξανά!

 

 


Του Τάκη Μανιάτη

Σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από πτώσεις και εγκαταλείψεις, ο Maverick Vinales επιβεβαίωσε πως είναι ένας από τα φετινά φαβορί, κερδίζοντας πειστικά, με τους Valentino Rossi και Cal Crutchlow να συμπληρώνουν το βάθρο!

Ανατροπή στα προγνωστικά. Δύσκολα θα φανταζόταν κανείς τέτοια εξέλιξη στον 2ο αγώνα της χρονιάς, που έρχεται να επιβεβαιώσει τον σκληρό συναγωνισμό και θέαμα απ' όλους τους αναβάτες, σε όλες τις θέσεις. Αρχικά ο Marc Marquez. Ήταν ξεκάθαρα ο πιο γρήγορος στα δοκιμαστικά, γράφοντας χρόνο 1'47.512'', σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον Karel Abraham. Άλλη έκπληξη αυτή στην σχάρα της εκκίνησης, με τον Crutchlow και τον Danilo Petrucci να ακολουθούν. Dani Petrosa στην 4η, Maverick Vinales, Valentino Rossi στην 4η και 5η θέση. Και στην εκκίνηση ο Marquez ξεκαθάρισε τα πράγματα στρίβοντας πρώτος με τον Crutchlow να μάχεται, τον Vinales να μπλέκεται κάπου εκεί μαζί με τον Rossi, και τον Jorge Lorenzo να ακουμπά στον πίσω τροχό του Andrea Iannone και να πέφτει μόλις στην 2η στροφή του πρώτου γύρου! Ο Ισπανός τίθεται αμέσως εκτός αγώνα και μαύρα σύννεφα επισκέπτονται τα box της Ducati. Λίγο μετά, ο Marquez προηγείται, με τον Crutchlow να ακολουθεί δυνατά, τον Vinales να επιτίθεται και να τον περνά και να βρίσκεται αυτός 2ος. Ο Rossi καραδοκεί στην 4η θέση, ενώ αυτοί οι αναβάτες έχουν κάνει ήδη διαφορά. Περιμένουμε να δούμε αγώνα για την 1η θέση, παρά το ότι είμαστε ακόμη στην αρχή του αγώνα. Και ο Marquez κάνει το λάθος και πέφτει σε μία αριστερή, και βρίσκεται εκτός αγώνα, έχοντας διανύσει μόλις δύο γύρους!

Η σκυτάλη περνάει στα χέρια του Vinales ο οποίος εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και αρχίζει τους γρήγορους γύρους. Πίσω φαίνεται πως ο Crutchlow "κρατάει" τον Rossi ο οποίος δεν καταφέρνει να περάσει, παρά να βρίσκεται συνεχώς στην ουρά του.
Ο Vinales ανοίγει την διαφορά πέραν των δύο δευτερολέπτων και ο Iannone χρεώνεται ποινή διέλευσης για Jump Start στην εκκίνηση - έτσι περνάει από τα pits και χάνει χρόνο και θέσεις.
Ο Johan Jarco δέχεται την επίθεση του Alvaro Bautista που είχε χάσει θέσεις στην εκκίνηση και υποκύπτει στον δυνατό ρυθμό.
Τα μάτια στρέφονται στην μάχη του Petrucci με τον Pedrosa, με τον Ιταλό να κρατάει δυνατά και τον Ισπανό να παλεύει και να καταφέρνει να περάσει, αλλά να χάνει ξανά την θέση του.
Κάπου εκεί μπλέκονται και οι Jonas Folger, Andrea Dovizioso και Aleix Espargaro με τον Dovizioso να δείχνει δυνατός, αλλά να καθυστερείται από τους αναβάτες.

Λίγο μετά, ο Dovizioso κρατιέται στα φρένα της ώστε να μην χτυπήσει στον Folger, αλλά έρχεται από πίσω του με φόρα ο Espargaro ο οποίος γλιστράει στα φρένα, πέφτει και τον παρασέρνει και αυτόν με αποτέλεσμα να τεθούν και οι δύο εκτός αγώνα!
Μπροστά από αυτούς συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ Petrucci και Pedrosa, με τον Pedrosa να έχει περάσει μπροστά, και να πέφτει και αυτός ακριβώς στο ίδιο σημείο που έπεσε λίγο νωρίτερα ο Marquez και να βγάζει εκτός μάχης και το δεύτερο εργοστασιακό Honda!
Την ίδια τύχη έχει και ο Alex Rins που προστίθεται στους εγκαταλείψαντες, μαζί με τον Sam Lowes.
O αγώνας οδεύει προς το τέλος και ο Vinales δεν απειλείται, ενώ ο Rossi επιτίθεται στον Crutchlow και περνά. O Βρετανός ήταν δύσκολος αντίπαλος μέχρι στιγμής, και δεν το βάζει κάτω, και κολλά στην ουρά του Rossi, ο οποίος καταφέρνει και φτιάχνει μία πολύ μικρή διαφορά.
Φτάνουμε στον τελευταίο γύρο και ο Maverick Vinales παίρνει την δεύτερη καρό σημαία της χρονιάς, με τον Rossi να τερματίζει καταχαρούμενος 2ος, και τον Crutclow 3ος.

Η έκπληξη του αγώνα είναι φυσικά ο Bautista που μαζί με τους Zarco και Folger, δίνουν νέο ενδιαφέρον στις μάχες για τις πρώτες θέσεις εκτός βάθρου.
Τρελή χαρά στα box της Yamaha με τέσσερις μοτοσυκλέτες στην πρώτη εξάδα, μαζί με τις δορυφορικές της Tech3, απογοήτευση σε Ducati και Honda που δεν είδαν τερματισμό. Οι θεατές όμως σίγουρα έχουν να περιμένουν με ανυπομονησία τους επόμενους αγώνες!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Maverick VIÑALES Movistar Yamaha MotoGP 41'45.060
2 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 2.915
3 Cal CRUTCHLOW LCR Honda 3.754
4 Alvaro BAUTISTA Pull&Bear Aspar Team 6.523
5 Johann ZARCO Monster Yamaha Tech 3 15.504
6 Jonas FOLGER Monster Yamaha Tech 3 18.241
7 Danilo PETRUCCI OCTO Pramac Racing 20.046
8 Scott REDDING OCTO Pramac Racing 25.480
9 Jack MILLER EG 0,0 Marc VDS 25.665
10 Karel ABRAHAM Pull&Bear Aspar Team 26.403
11 Loris BAZ Reale Avintia Racing 26.952
12 Tito RABAT EG 0,0 Marc VDS 41.875
13 Hector BARBERA Reale Avintia Racing 42.770
14 Pol ESPARGARO Red Bull KTM Factory Racing 43.085
15 Bradley SMITH Red Bull KTM Factory Racing 43.452
16 Andrea IANNONE Team SUZUKI ECSTAR 46.219
Not Classified    
4 Ducati Team 171.6  
41 Aprilia Racing Team Gresini 171.5  
26 Repsol Honda Team 171.8  
22 Aprilia Racing Team Gresini 168.1  
42 Team SUZUKI ECSTAR 164.8  
93 Repsol Honda Team 171.8  
99 Ducati Team    

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 23:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2017, 1ος αγώνας, Qatar MotoGP 2017, 3ος αγώνας, COTA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon