.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 22:25

MXGP, 18ος αγώνας, Glen Helen

 

Μαθήματα οδήγησης από Eli Tomac. Ξανά.

 

 

Με την ιστορική και θεαματική πίστα στην Καλιφόρνια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ ολοκληρώθηκε με άλλον ένα θρίαμβο του επισκέπτη Eli Tomac στην MXGP.

Ηλιόλουστη όπως συνήθως η πίστα Glen Helen στην Καλιφόρνια φιλοξένησε τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου ΜΧ, με τον τίτλο να έχει κριθεί σε αμφότερες τις κατηγορίες, υπέρ του Tim Gajser στη μεγάλη και του Jeffrey Herlings στην ΜΧ2, αλλά την παράσταση έκλεψε ξανά ο Eli Tomac που ήρθε για δύο αγώνες από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το Αμερικανικό Pro MX και έφυγε με το απόλυτο το βαθμών.

MXGP


Οι Ευρωπαίοι αναβάτες βρήκαν τον μάστορά τους απ’ ό,τι φαίνεται στο πρόσωπο του Eli Tomac που έφερε η Kawasaki για τους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν. Ο Tomac ολοκήρωσε τις υποχρεώσεις του στο εθνικό πρωτάθλημα ΜΧ των ΗΠΑ στις 27 Αυγούστου και με την ευκαιρία δύο συνεχόμενων MXGP στην πατρίδα του παρέδωσε μαθήματα στους παγκόσμιους.

Μετά τον διπλό θρίαμβο στη Charlotte πριν μια εβδομάδα, ο δεύτερος του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Pro Motocross μάζεψε άλλους 50 βαθμούς στο Glen Helen και έκλεισε τη χρονιά πειστικότατα.

Στα του τίτλου όλα είχαν κριθεί από πριν, με τον 19χρονο Tim Gajser (Honda) να επαναλαμβάνει το σπουδαίο περσινό κατόρθωμα του Romain Febvre (Yamaha) κατακτώντας τον τίτλο ως rookie στην MXGP.

Στο Glen Helen ο Antonio Cairoli (KTM) απλώς οριστικοποίησε τη δεύτερη θέση της κατάταξης με δύο δεύτερες θέσεις πίσω από τον Tomac. Τρίτος στη βαθμολογία ολοκλήρωσε ο Max Nagl (Husqvarna), έχοντας χάσει οριακά την τρίτη θέση του αγώνα από τον Gajser – οι δυο τους μοιράστηκαν από μια τρίτη και μια τέταρτη θέση σε κάθε σκέλος.

ΜΧ2


Ο Jeffrey “The Bullet” Herlings (KTM) έχει ήδη χτίσει έναν θρύλο γύρω από το όνομά του στα 21 του χρόνια. Αφού για τους πρώτους 12 αγώνες της χρονιάς έχασε μόλις 3 βαθμούς από μια δεύτερη θέση (στο Ιταλικό GP), στη συνέχεια έσπασε την κλείδα του και έμεινε εκτός για τρεις αγώνες. Βέβαια η διαφορά του ήταν τόσο μεγάλη που ό,τι και να έκανε ο Jeremy Seewer (Suzuki) δεν ήταν αρκετό για να τον απειλήσει – ειδικά από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε στην ευκαιρία που του δόθηκε στον βαθμό που θα όφειλε ως επίδοξος πρωταθλητής.

Ο Herlings έκλεισε τη σεζόν με μια πανηγυρική διπλή νίκη στο Glen Helen, κάτι που δεν είχε ξανακαταφέρει μετά τον 12ο αγώνα. Από του χρόνου θα τον χορταίνουμε στη μεγάλη κατηγορία, αδημονώντας να δούμε αν θα γίνει ο τρίτος κατά σειρά rookie που θα χτυπήσει τίτλο μετά τους Febvre (2016) και Gajser (2016).

Μετά τον Cooper Webb (Yamaha) στη Charlotte, εδώ ήταν ο Jeremy Martin (Honda) που ήρθε από το Αμερικανικό πρωτάθλημα για να προσπαθήσει να κερδίσει τον Ολλανδό πρωταθλητή. Αυτός δεν κατάφερε να πάρει ούτε μια νίκη από τον Herlings, καθώς έμεινε δις δεύτερος τρώγοντας 10 δευτερόλεπτα στο ένα σκέλος και 7 στο άλλο.

Ο Seewer έμεινε εκτός δεκάδας στο πρώτο σκέλος και ανέβηκε ως τρίτος στο βάθρο του δεύτερου, ωστόσο κλείδωσε τη δεύτερη θέση της κατάταξης με μεγάλη διαφορά από τον Benoit Paturel (Yamaha) που ολοκλήρωσε ως τρίτος.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 23:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 16ος αγώνας, Ολλανδία MXGP, 17ος αγώνας, Charlotte »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon