.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 12:57

MXGP, 17ος αγώνας, Charlotte

 

Gajser και Herlings πρωταθλητές

 

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ ξεκίνησε τη διπλή του επίσκεψη στις ΗΠΑ με έναν αγώνα που έκρινε δύο παγκόσμιους πρωταθλητές σε MXGP και ΜΧ2, ενώ μας χάρισε μια ανεπανάληπτη παράσταση από τον Eli Tomac που έτρεξε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ως wild card.

MXGP


Ο Tim Gajser (Honda) έκανε το προφανές και σιγούρεψε και μαθηματικά τον πρώτο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία. Είναι 19 χρονών, rookie στην MXGP και κατακτά τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του σε λιγότερο από 12 μήνες, αφού πέρυσι πήρε την ΜΧ2.

Ο μόνος που θα μπορούσε να τον απειλήσει ήταν ο Antonio Cairoli (KTM), αλλά με μια δυσθεώρητη βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους και την κάκιστη απόδοση του Ιταλού στη Charlotte (εκτός δεκάδας και στους δύο αγώνες) δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι.

Στο μεταξύ όμως ήταν ένας «ξένος» αυτός που έκλεβε την παράσταση. Ο Eli Tomac κλήθηκε από την Kawasaki για τους δύο αγώνες στις ΗΠΑ από τη στιγμή που το εθνικό πρωτάθλημα της ΑΜΑ είχε ολοκληρωθεί (με τον Tomac δεύτερο πίσω από τον Ken Roczen) και αυτός συνέτριψε τον ανταγωνισμό μαζεύοντας δύο νίκες στη Charlotte.

Δεύτερος του αγώνα αναδείχθηκε ο Gajser και τρίτος ο Jeremy Van Horebeek (Yamaha).

ΜΧ2


Στο ερώτημα ποιος θα κερδίσει τον Jeffrey Herlings (KTM), η Yamaha προσκάλεσε τον Cooper Webb – πρωταθλητή ΜΧ και SX στα 250 κυβικά φέτος στις ΗΠΑ – για να τρέξει ως wild card στη Charlotte.

Ο Webb ζόρισε για τα καλά τον Herlings στο πρώτο σκέλος και τον κέρδισε στο δεύτερο, αλλά για τον Ολλανδό ήταν αλλού το ζητούμενο. Με το αποτέλεσμα αυτό ο αναβάτης της ΚΤΜ αποχαιρέτησε την ΜΧ2 με την επίσημη βάσει αριθμών κατάκτηση ενός προδιαγεγραμμένου τίτλου και το πανηγύρισε δεόντως.

Η πρωτιά του αγώνα πήγε στον Webb, με δεύτερο τον Herlings και τρίτο τον εντυπωσιακό 18χρονο Austin Forkner (Kawasaki).

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 23:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MXGP, 18ος αγώνας, Glen Helen MXGP 2017, 1ος αγώνας Qatar »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon