.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 12:56

Παγκόσμιο Motocross, 11ος αγώνας, Γερμανία

 

Ο γύρος των ανατροπών!

 

 Στο ιστορικό και δύσκολο σιρκουί Teutschenthal στη Γερμανία διεξήχθη ο ενδέκατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, ένας γύρος ανατροπών στο βαθμολογικό πίνακα και εμφανίσεων-έκπληξη, με τον Desalle να παίρνει τη νίκη και τον Jeffrey Herlings να ηγείται στην ΜΧ2. 

Στην ΜΧ1, η πτώση του Clement Desalle στον προηγούμενο γύρο στην Ιταλία, φαίνεται να μην πτόησε τον Βέλγο αναβάτη της Rockstar Energy Suzuki, ο οποίος κατέκτησε σήμερα την τέταρτη νίκη του για τη φετινή χρονιά, τερματίζοντας στην δεύτερη και πρώτη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα αντίστοιχα.
Στο επίκεντρο της ημέρας όμως θα βρεθεί ο τοπικός “ήρωας”, Max Nagl, ο οποίος θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από διακοπή οκτώ εβδομάδων, λόγω ατυχήματος που είχε εν ώρα προπόνησης και θα ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο πρώτο σκέλος, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος. Η επίδοσή του όμως θα πέσει στο δεύτερο σκέλος κι έτσι θα βρεθεί δεύτερος γενικής.

“Ήρεμη δύναμη” είναι ο χαρακτηρισμός που αρμόζει στον εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha, Jeremy Van Horebeek, o οποίος θα ανέβει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο βάθρο και στην τρίτη θέση. Ο έτερος του διδύμου της Rockstar Energy Suzuki, Kevin Strijbos, θα δυσκολευτεί αρκετά για να βρει τον ρυθμό του στο πρώτο σκέλος, αρκούμενος στην έβδομη θέση, θα ανακτήσει όμως τη φόρμα του για το δεύτερο σκέλος, στο οποίο θα τερματίσει δεύτερος!
Η ίωση που ταλαιπώρησε τον Antonio Cairoli τις προηγούμενες ημέρες όπως φαίνεται τον επηρέασε, έτσι ο εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM θα αρκεστεί στην τέταρτη και πέμπτη θέση στα δύο σκέλη του αγώνα, και στην πέμπτη γενικής. Παρ’ όλα αυτά, ο Cairoli ακόμη βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, με είκοσι πέντε βαθμούς να τον χωρίζουν από τον δεύτερο Desalle.

Στην MX2, τίποτα δεν σταματά τον Jeffrey Herlings της Red Bull KTM, ούτε καν η πτώση του στο πρώτο σκέλος, το οποίο θα τερματίσει στην πρώτη θέση, με διαφορά εικοσι ενός δευτερολέπτων από τον δεύτερο! Κι αν αυτό το νούμερο ακούγεται εντυπωσιακό, τότε τα σαράντα ένα δευτερόλεπτα διαφοράς στο δεύτερο σκέλος, επαληθεύουν γιατί ο δεκαεννιάχρονος Herlings έχει το παρατσούκλι “ The Bullet”.

Εκπληκτική ήταν όμως και η εμφάνιση του πολλά υποσχόμενου δεκαεπτάχρονου Σλοβένου Tim Gajser με Honda, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη. Την ημέρα θα τελειώσει στην τρίτη θέση ο Jordi Tixier, με τερματισμό στην τέταρτη και τρίτη θέση, στα δύο σκέλη του αγώνα αντίστοιχα.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 13:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon