.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 12:56

Παγκόσμιο Motocross, 10ος αγώνας, Ιταλία

 

Πανηγυρική νίκη Cairoli!

 

 

Στη θρυλική Maggiora της Ιταλίας διεξήχθη ο δέκατος γύρος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross παρουσία 35.000 φιλάθλων που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον συμπατριώτη τους Antonio Cairoli, να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στα δύο σκέλη του αγώνα. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herlings επέδειξε για άλλη μια φορά μια άψογη εμφάνιση.

Σε πανηγυρικό και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο Antonio Cairoli κατέκτησε διπλή νίκη, την οποία αφιέρωσε στον εκλιπόντα πατέρα του. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Van Horebeek συνέχισε τις βελτιωμένες εμφανίσεις του πάνω στην ΥZ450FM, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη. Η κακή τύχη όμως συνεχίζει να συνοδεύει τον Steven Frossard, ο οποίος, αν και έδειξε ότι βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα στο πρώτο σκέλος, με τον τερματισμό του στην τρίτη θέση, εντούτοις στο δεύτερο σκέλος θα αναγκαστεί να αποσυρθεί λόγω τεχνικού προβλήματος.

Στην τρίτη θέση του δεύτερου σκέλους θα τερματίσει ο Kevin Strijbos, έπειτα από αρκετό καιρό χωρίς εμφάνιση στο βάθρο, ενώ στις κορυφαίες εμφανίσεις της ημέρας συγκαταλέγεται κι εκείνη του David Philippaerts, ο οποίος έκανε σήμερα την καλύτερή του εμφάνιση από το 2012, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, έπειτα από σκληρή μάχη με τον Shaun Simpson.

Τον αγώνα επί ιταλικού εδάφους όμως επισκίασε το ατύχημα του Evgeny Bobryshev στο δεύτερο σκέλος, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του γύρου και στην προσπάθειά του να αποφύγει επιβραδύνοντας προπορευόμενη μοτοσυκλέτα, εμβολίστηκε από άλλο αναβάτη. Ο ‘Bobby’ διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν σπασμένη κνήμη και περόνη. Στο πρώτο σκέλος είχε τερματίσει στην πέμπτη θέση.

Στην MX2, ο Jeffrey Herlings κλέβει για ακόμη μια φορά την παράσταση, συμπληρώνοντας την 40η νίκη του σε GP, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στα δύο σκέλη του αγώνα. . Η κακή εκκίνηση του Arnaud Tonus στο δεύτερο σκέλος θα του κοστίσει την καλή του εμφάνιση στο πρώτο, όπου τερμάτισε δεύτερος, έτσι στο δεύτερο σκέλος θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού στην τέταρτη θέση. Ο Jordi Tixier της Red Bull KTM επανήλθε δυναμικά και θα τερματίσει στην τρίτη θέση στο δεύτερο σκέλος, κατά κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω από τον δεύτερο Dylan Ferrandis .

Ο τελευταίος, ο οποίος στην αρχή της σεζόν έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, επανήλθε με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 19:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon