.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 12:56

Παγκόσμιο Motocross, 12ος αγώνας, Σουηδία

 

Cairoli και Herlings κυριαρχούν!

 

 

Στην Uddevalla της Σουηδίας διεξήχθη ο δωδέκατος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, σε μια πίστα-πρόκληση για τις ικανότητες των αναβατών, όπου τόσο ο Antonio Cairoli όσο και ο Jeffrey Herlings απέδειξαν ακόμη μία φορά ότι βρίσκονται σε απόλυτη φυσική και πνευματική φόρμα.

Βρισκόμενος σε φάση ανάρρωσης, ο Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής Antonio Cairoli κατέκτησε την 70η νίκη της καριέρας του, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη πλέον ο τερματισμός του Jeremy Van Horebeek της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στο πόντιουμ και στη δεύτερη θέση. Αν και ακόμη δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, εντούτοις ο Βέλγος είναι αρκετά δυνατός και κατέλαβε την δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Kevin Strijbos της Rockstar Energy Suzuki World από την άλλη μεριά, φροντίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον σε κάθε του εμφάνιση, κι αυτό δεν έλειψε ούτε αυτή τη φορά στη Σουηδία, όπου τερμάτισε δεύτερος και τέταρτος στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα. Μεγάλη επιστροφή κάνει όμως και ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda Max Nagl, ο οποίος αν και είχε μια κακή εκκίνηση που τον δυσκόλεψε στο πρώτο σκέλος, τερματίζοντας στην όγδοη θέση, στο δεύτερο κατάφερε να τερματίσει στο βάθρο και στην τρίτη θέση.

Η κακή τύχη χτύπησε τον Clement Desalle της Rockstar Energy Suzuki στη Σουηδία, καθώς στο δεύτερο σκέλος και στην πρώτη στροφή ακούμπησε την πίσω ρόδα του ομόσταυλού του Strijbos με αποτέλεσμα να πέσει και προσπεραστεί από τους υπόλοιπους αναβάτες που ακολουθούσαν. Ο Desalle μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, χωρίς κάτι ανησυχητικό.

Στην MX2 ο Jeffrey Herlings ανέβασε για μια ακόμη φορά ψηλά τον πήχη των επιδόσεων, κυριαρχώντας και σε αυτό τον αγώνα, αλλά και καταγράφοντας νέο ταχύτερο γύρο. Με τον τρίτο τίτλο της ΜΧ2 να πλησιάζει, ο νεαρός Ολλανδός αναβάτης έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των συναθλητών του και να αποδείξει ότι είναι ο γρηγορότερος στον πλανήτη!

Ο Jordi Tixier, παρά την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε και εξαιτίας της μάλιστα αναγκάστηκε να δει γιατρό πριν την έναρξη του δεύτερου σκέλους, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη και δεύτερη θέση στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα, κλείνοντας τη μέρα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Ο 17χρονος αναβάτης της Honda, Tim Gajser από την άλλη μεριά, συνεχίζει τις συχνές εμφανίσεις του στο βάθρο, τερματίζοντας δεύτερος στο πρώτο σκέλος και τρίτος γενικής.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014 19:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon