.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 12:56

Παγκόσμιο Motocross, 13ος αγώνας, Φιλανδία

 

O πιο απαιτητικός αγώνας!

 

Ιδιαίτερα απαιτητικός, ο 13ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross διεξήχθη αυτή την Κυριακή στην πίστα της Hyvinkaa επί Φιλανδικού εδάφους, προκαλώντας αναβάτες και ομάδες να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Το δυναμικό ντουέτο της Red Bull KTM, Antonio Cairoli and Jeffrey Herlings κυριάρχησε για ακόμη μία και στα δύο σκέλη των δύο κατηγοριών, κάνοντας τα δύσκολα εύκολα και αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι δυσκολίες όπως φαίνεται είναι το φόρτε του Antonio Cairoli, καθώς ο Ιταλός πρωταθλητής κατάφερε να πάρει και τις δύο Holeshot, αλλά και τη νίκη και στα δύο σκέλη της ΜΧ1, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την επιστροφή του στο πόντιουμ μετά από αρκετό καιρό έκανε ο Steven Frossard της Monster Energy Kawasaki Racing, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια μεν, που του ανταπέδωσε μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα δε - στο δεύτερο ειδικά έπειτα από πτώση. Έτσι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ το πόντιουμ συμπληρώνει ο Kevin Strijbos, για έκτη φορά φέτος.

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, Van Horebeek, θα πέσει στο δεύτερο σκέλος καταστρέφοντας τον μπροστινό της μοτοσυκλέτας του, δεν πτοήθηκε όμως, και μετά από μια γρήγορη στάση στα πιτς επανήλθε στον αγώνα τερματίζοντας μάλιστα στη δέκατη θέση! Σε συνδυασμό με τον τερματισμό του στη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος, τελείωσε την ημέρα στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Τα λόγια είναι φτωχά για τον Jeffrey Herlings, ο οποίος για μια ακόμη φορά κυριάρχησε στην MX2, τερματίζοντας και στα δύο σκέλη με πάνω από ένα λεπτό διαφορά από τον δεύτερο! Με τη σημερινή διπλή νίκη του, ο Ολλανδός, είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να κλειδώσει τον τίτλο της ΜΧ2, στον επόμενο γύρο του πρωταθλήματος στο Loket της Τσεχίας. Δεύτερος γενικής θα είναι ο Tim Gajser της Honda Gariboldi, ενώ ο Jordi Tixier θα συμπληρώσει το βάθρο στην τρίτη θέση.

Φωτογραφίες

Video

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 20:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon