.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 13:48

MXGP 2019, 10ος αγώνας, Teutschenthal (Γερμανία)

Μπαίνοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο αγώνας της Γερμανίας μετρούσε δύο ηχηρές απουσίες, καθώς οι αναβάτες της ΚΤΜ, Tony Cairoli και Jeffrey Herrlings, απείχαν λόγω τραυματισμών, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για έναν ακόμη θρίαμβο του Tim Gajser.

Παράλληλα, ο Jorge Prado συνεχίζει απτόητος να σαρώνει στην ΜΧ2 με μια ακόμη διπλή νίκη.

MXGP

O Herlings επέστρεψε από πολύμηνη αποχή, πρόλαβε να κερδίσει ένα σκέλος στον προηγούμενο αγώνα στη Λετονία πριν τραυματιστεί εκ νέου, ενώ χτυπημένος έφυγε από εκεί και ο Cairoli. Κάπως έτσι, η εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ κατέβηκε χωρίς τους δύο αναβάτες της στη Γερμανία, γεγονός που αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί του εσχάτως πολύ ανεβασμένου Gajser της Honda.

Ο Σλοβένος στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε δυναμικά, έστριψε πρώτος (Holeshot) και μέσα σε έναν μόλις γύρο είχε χτίσει μια διαφορά 4 δευτερολέπτων. Τότε είχε μια απρόσμενη πτώση, η οποία επέτρεψε στον Jeremy Seewer (Yamaha) να τον πιάσει, ωστόσο ο νεαρός αναβάτης της Honda αμύνθηκε πεισματικά και σύντομα ξανάχτισε μια διαφορά 4 δευτερολέπτων καθ’ οδόν προς μια σημαντικότατη νίκη.

Πίσω του αρχικά φαινόταν πως η δεύτερη θέση θα πήγαινε στον Julien Lieber (Kawasaki), ωστόσο αυτός έπεσε και έσπασε τον δεξιό του ώμο, αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον Seewer, ο οποίος καταδιωκόταν από τον Arnaud Tonus (Yamaha).

Ένα λάθος του Seewer στον τελευταίο γύρο ήταν αυτό που επέτρεψε στον Tonus να τον περάσει και να του κλέψει τη δεύτερη θέση, αφήνοντάς τον τρίτο.

Στον δεύτερο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Gajser ξαναπήρε τη Holeshot και τη θέση του οδηγού, την οποία και κράτησε ως και την καρό σημαία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεύτερος τερμάτισε ο Pauls Jonass (Husqvarna), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Tonus.

Ο νέος θρίαμβος του Gajser – πέμπτος φετινός αγώνας με το απόλυτο των 50 βαθμών – σε συνδυασμό με την απουσία του Cairoli μεταφράζεται σε μια πολύ σημαντική διαφορά 83 βαθμών στην κατάταξη, κάτι που πλέον χρίζει τον Σλοβένο αναβάτη της Honda σε μεγάλο φαβορί για τον τρίτο τίτλο της καριέρας του και δεύτερο στη μεγάλη κατηγορία.

ΜΧ2

Ο Jorge Prado συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην κατηγορία των 250 κυβικών, οδηγώντας αρχοντικά στον πρώτο αγώνα της Γερμανίας ως τη νίκη, με διαφορά 11.6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Tom Vialle (KTM). Τρίτος τερμάτισε ο Henry Jacobi (Kawasaki).

Στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας, ο νεαρός Ισπανός πρωταθλητής δεν είχε για μια φορά ακόμη αντίπαλο και έχτισε από νωρίς μια ασφαλή διαφορά μένοντας πρώτος ως το τέλος.

Αυτή τη φορά η δεύτερη θέση πήγε στον Matthys Boisrame (Honda) στην καλύτερή του φετινή εμφάνιση και πρώτο βάθρο, έχοντας περάσει τον Vialle στα τελευταία στάδια του αγώνα και αφήνοντάς τον τρίτο.

Στο σύνολο ο Prado πήρε το απόλυτο των 50 βαθμών, ο Vialle ήρθε δεύτερος ολοκληρώνοντας έναν μαγικό αγώνα για την ΚΤΜ στην ΜΧ2, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Boisrame, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την πτώση του Jacobi στο δεύτερο σκέλος και ενώ έδειχνε έτοιμος για ένα ακόμη βάθρο.

Έτσι στη βαθμολογία ο Prado διεύρυνε στους 44 βαθμούς τη διαφορά του από τον Thomas Kjer Olsen της Husqvarna (που περιορίστηκε σε δύο τέταρτες θέσεις), ενώ έδαφος έχασε και ο τρίτος της κατάταξης Jago Geerts (Yamaha) που, μετά από έναν κάκιστο αγώνα (9ος-31ος στα δύο σκέλη), πλέον βλέπει την κορυφή από απόσταση 134 βαθμών.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος MXGP 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon