.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 13:44

MXGP 2019, 9ος αγώνας, Kegums (Λετονία)

Φτάσαμε αισίως στα μέσα του πρωταθλήματος και εικόνα που έχει διαμορφωθεί περιέχει έναν εκπληκτικό Tim Gajser να έχει ανατρέψει πλήρως την αρχική φόρα του Antonio Cairoli, την ώρα που ο Jorge Prado τους κάνει πλάκα στην ΜΧ2.

Υπέροχος καιρός, ζωντανό και πολυπληθές κοινό στις εξέδρες, το άλλο να ζητήσει κανείς; Το παγκόσμιο ΜΧ έτρεξε τον 9ο από τους 18 αγώνες της σεζόν και πλέον μπορούμε να μιλάμε για δύο πολύ δυνατούς πρωταγωνιστές στις δύο βασικές κατηγορίες.

MXGP

Μιλώντας για τον πρωταγωνιστή της μεγάλης κατηγορίας, το πιο παράξενο είναι πως δεν αναφερόμαστε ούτε στον εννιάκις πρωταθλητή Cairoli, ούτε τον Jeffrey Herlings που επανέκαμψε από τον τραυματισμό του, μα στον Gajser (Honda) που ήρθε στην κατηγορία ως παιδί-θαύμα to 2016, το πήρε με την πρώτη και μετά έμεινε στους κορυφαίους, αλλά δίχως άλλο τίτλο. Φέτος απειλεί να πάρει τον δεύτερο και με τον ανταγωνισμό που έχει θα είναι εξίσου τιμητικός και σπουδαίος γι’ αυτόν.

Στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ο Herlings έστριψε πρώτος, με τον Cairoli στο κατόπι του. Στη συνέχεια στη μάχη κορυφής ενεπλάκη και το Arnaud Tonus (Yamaha) πιέζοντας αφόρητα τον Herlings που φάνηκε να ξαναβρίσκει τη φόρμα του μετά από μήνες απραξίας, πέρασε πρώτος και έχτισε και μια μικρή διαφορά.

Ο Ολλανδός πρωταθλητής του 2018 ανέβασε ξανά τον ρυθμό του και άρχισε αυτός να πιέζει τον Tonus, προσφέροντας όμορφο θέαμα στο κοινό. Τελικά ο Herlings κατάφερε να περάσει τον Γάλλο και να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, με τον ομόσταυλό του, Cairoli να ολοκληρώνει την τριάδα του πρώτου αγώνα.

Εκ των υστέρων, αποδείχθηκε πως ο Herlings είχε ένα ατύχημα στον γύρο προθέρμανσης (sighting lap) κατά τον οποίο είχε μια μικρή πτώση και επερχόμενος αναβάτης τον πάτησε με τη μοτοσυκλέτα στον αστράγαλο του εγχειρισμένου του ποδιού, με αποτέλεσμα να το ξανασπάσει. Παρά τον πόνο, έτρεξε και κέρδισε το πρώτο σκέλος, αλλά στη συνέχεια προτίμησε να αποχωρήσει και να αφήσει τον δεύτερο αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος οδήγησαν αρχικά οι Jeremy Seewer (Yamaha), Tonus και Gajser, την ώρα που ο Cairoli είχε μια άσχημη πτώση από την οποία αποκόμισε τραυματισμό στον ώμο και εγκατέλειψε.

Κάπως έτσι ο αγώνας εξελίχθηκε σε μάχη των τριών, με κερασάκι τον Romain Febvre (Yamaha) που άρχισε να τους πλησιάζει με σοβαρές βλέψεις.

Εν τέλει ήταν ο Gajser που έφτασε πρώτος στην καρό σημαία, με τον Febvre δεύτερο και τον Seewer τρίτο.

Με το αποτέλεσμα αυτό οι Gajser πήρε τη συνολική νίκη του αγώνα και παράλληλα απομακρύνθηκε κι άλλο από τον Cairoli στην κατάταξη, με διαφορά 33 βαθμών πλέον.

ΜΧ2

Ο Jorge Prado (KTM) απλά δεν έχει αντίπαλο. Κέρδισε και τα δύο σκέλη του Kegums από την pole, μάζεψε και τις δύο Holeshot και δεν ανησύχησε και πολύ σε κανένα σημείο, κερδίζοντας με 5 δευτερόλεπτα το πρώτο σκέλος και πάνω από 16 το δεύτερο.

Ο Jago Geerts (Yamaha) ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο να τον πιέσει, αλλά δεν κατάφερε τίποτε άλλο από δύο δεύτερες θέσεις, με άλλες δύο συμμετρικότατες τρίτες για τον Thomas Kjer Olsen (KTM).

Πλέον ο Prado αύξησε λίγο ακόμη τη διαφορά του από τον Olsen στους 30 βαθμούς, με τον Geerts να ακολουθεί σε απόσταση 66 βαθμών από τον δεύτερο.

Επόμενος αγώνας MXGP το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 22-23/6 στο Teutschenthal της Γερμανίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία MXGP 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 21:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon