.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 18:49

MXGP 2017 – 9ος αγώνας, Ernee – Γαλλία

 

Πρώτοι οι Desalle και Jonass

 

Στο Ernee της Γαλλίας μεταφέρθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross για τον 9ο γύρο της χρονιάς με τους Clement Desalle (Monster Energy Kawasaki Racing Team) και Pauls Jonass (Red Bull KTM Factory Racing) να παίρνουν τις νίκες σε MXGP και MX2 αντίστοιχα.

MXGP: Ένας Βέλγος στη Γαλλία


Το τριήμερο ξεκίνησε ιδανικά για τον Βέλγο αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες. Ωστόσο δεν συνεχίστηκε έτσι καθώς ο Desalle τερμάτισε στην 4η θέση στον αγώνα του Σαββάτου με τη νίκη να πηγαίνει στον Maximilian Nagl (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing).

Στον 2ο αγώνα όμως ο Βέλγος έβαλε το κεφάλι κάτω, πέρασε τον Toni Cairoli στον δεύτερο μόλις γύρο και ηγήθηκε του αγώνα μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας, με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι αρκετό για να του δώσει τη νίκη στη γενική.
Την δεύτερη θέση στη γενική πήρε ο Cairoli, μετά από έναν καλό αγώνα για τον Ιταλό που τον έφερε στην 2η και 3η θέση στον πρώτο και τον δεύτερο αγώνα αντίστοιχα. Έτσι ο εργοστασιακός αναβάτης της KTM κατάφερε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα, στους 50 βαθμούς, αλλά και να ξεπεράσει τον αριθμό ορόσημο των 8.000 βαθμών στην μέχρι τώρα καριέρα του!

Η 3η θέση του βάθρου πήγε στον “τοπικό” Gautier Paulin (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) που κατάφερε έτσι να δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά στο κοινό της πατρίδας του. Ο Γάλλος δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε στις κατατακτήριες (6ος), αλλά ούτε και στον πρώτο αγώνα όπου τερμάτισε 6ος. Οι ρυθμίσεις ωστόσο που πραγματοποίησε για τον δεύτερο αγώνα, φαίνεται πως είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς βρήκε την ταχύτητα που χρειαζόταν και έτσι πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην 2η θέση.

Την 4η θέση στη γενική κατέκτησε ο Max Nagl, παίρνοντας παράλληλα και την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν, στον πρώτο αγώνα, βρισκόμενος μάλιστα μπροστά σε όλους τους γύρους. Στον δεύτερο ξεκίνησε μέσα στην πρώτη δεκάδα και παρά την πτώση που σημείωσε τερμάτισε στην 9η θέση. Την πεντάδα έκλεισε ο Jeremy Van Horebeek (Monster Energy Yamaha Factory MXGP) μετά από σκληρές μάχες με τον team mate του Romain Febvre που πήρε την 6η θέση.

MXGP, Κατάταξη αναβατών, Top 10
1. Clement Desalle (BEL, KAW)
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM)
3. Gautier Paulin (FRA, HUS)
4. Maximilian Nagl (GER, HUS)
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM)
6. Romain Febvre (FRA, YAM)
7. Jeffrey Herlings (NED, KTM)
8. Arnaud Tonus (SUI, YAM)
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM)
10. Max Anstie (GBR, HUS)

MXGP, Βαθμολογία αναβατών, Top 10
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 347
2. Gautier Paulin (FRA, HUS), 297
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 289
4. Tim Gajser (SLO, HON), 261
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 261
6. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 253
7. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 214
8. Romain Febvre (FRA, YAM), 209
9. Maximilian Nagl (GER, HUS), 200
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 176

MXGP, Βαθμολογία Κατασκευαστών
1. KTM, 374
2. Husqvarna, 316
3. Honda, 311
4. Yamaha, 310
5. Kawasaki, 289
6. Suzuki, 189

MX2: Jonass το ανάγνωσμα


Ο Pauls Jonass πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση την φετινή χρονιά παίρνοντας τη νίκη στην γενική, ενώ αύξησε παράλληλα την βαθμολογική του διαφορά από τους διώκτες του. Ο Λετονός αναβάτης της KTM, πήρε την pole position και στον πρώτο αγώνα δεν άφησε περιθώριο σε κανένα από τους αντιπάλους του φτάνοντας στο τερματισμό με διαφορά. Στο δεύτερο αγώνα είχε να αντιμετωπίσει τον Benoit Paturel (Yamaha), ο οποίος ηγούνταν, αλλά και τον Jeremy Seewer της εργοστασιακής ομάδας της Suzuki που το ασκούσε πίεση. Τελικά τερμάτισε ανάμεσά τους με την δεύτερη θέση να αρκεί για να τον φέρει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Benoit Paturel (Kemea Yamaha Official MX) χάρη στην 3ηθέση που πήρε στον πρώτο αγώνα και φυσικά τη νίκη στον δεύτερο, την πρώτη της καριέρας του. Ο 3ος αναβάτης στο βάθρο ήταν ο Jeremy Seewer με μία 2η και μία 3η θέση, παλεύοντας στα ίσια για την πρωτιά με τον Jonass. Τέταρτος αναδείχτηκε ο Hunter Lawrence (5-4), ομόσταυλος του Seewer, με τον Julien Lieber (ΚΤΜ) να κλείνει την πρώτη πεντάδα.

MX2, Κατάταξη Αναβατών, Top 10
1. Pauls Jonass (LAT, KTM)
2. Benoit Paturel (FRA, YAM)
3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ)
4. Hunter Lawrence (AUS, SUZ)
5. Julien Lieber (BEL, KTM)
6. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM)
7. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS)
8. Thomas Covington (USA, HUS)
9. Conrad Mewse (GBR, HUS)
10. Stephen Rubini (FRA, KAW)

MX2, Βαθμολογία Αναβατών, Top 10
1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 372
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 330
3. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 291
4. Julien Lieber (BEL, KTM), 282
5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 265
6. Thomas Covington (USA, HUS), 208
7. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 206
8. Brent Van doninck (BEL, YAM), 174
9. Hunter Lawrence (AUS, SUZ), 171
10. Darian Sanayei (USA, KAW), 157

MX2, Βαθμολογία Κατασκευαστών
1. KTM, 414
2. Suzuki, 341
3. Husqvarna, 336
4. Yamaha, 304
5. Kawasaki, 236
6. Honda, 152
7. TM, 111

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 18:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon