.
Κατηγορία Indoor trial
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 15:55

X-Trial 2021, 1ος αγώνας, Ανδόρρα

Με νίκη άνοιξε τη σεζόν ο Toni Bou. Οποία έκπληξις.

Ο κύριος “σαρώνω τα πάντα επί 14 έτη”, ο ένας και μοναδικός Toni Bou (Montesa) μπήκε με το δεξί και στη νέα σεζόν του indoor trial, X-Trial 2021. Ο πρώτος αγώνας φιλοξενήθηκε στην αρένα Poliesportiu d’Andorra, στο κρατίδιο της Ανδόρρας στη βόρεια Ισπανία, σε ένα κουτσουρεμένο πρωτάθλημα με μόλις δύο αγώνες στο καλεντάρι του.

Ο Bou ξεκίνησε λίγο νευρικά και έκλεισε τον πρώτο γύρο μόλις τέταρτος στην προσωρινή κατάταξη, ωστόσο στον δεύτερο βρήκε τη φόρμα του και με ένα τέλειο πέρασμα (0 βαθμοί ποινής σε 6 σκέλη!) σκαρφάλωσε πρώτος.

Πήρε τη νίκη άνετα, σιγουρεύοντάς την ένα σκέλος πριν ολοκληρωθεί ο μεγάλος τελικός με 11 βαθμούς διαφορά από τον Adam Raga (TRRS).

Ο Raga ξεπέρασε σε αυτόν τον αγώνα τον σπουδαίο Dougie Lampkin σε συμμετοχές σε GP, φτάνοντας τις 136, αλλά σαφώς θα προτιμούσε το 37ό του συνεχόμενο βάθρο να ήταν μια θέση ψηλότερα, μιας και ο μεγάλος αυτός αναβάτης έχει αναχθεί σε μόνιμο δεύτερο, τερματίζοντας πίσω από τον πρωταθλητή για όγδοο συνεχόμενο αγώνα X-Trial.

Στον μικρό τελικό ο Jaime Busto (Vertigo) επικράτησε του Matteo Grattarola (Beta) και ανέβηκε τρίτος στο βάθρο.

Ο Bou από το 2007 δεν έχει χάσει κανέναν τίτλο, κερδίζοντας δύο παγκόσμια πρωταθλήματα κάθε χρόνο για ένα σύνολο 28 ως την αρχή της φετινής σεζόν, στη διάρκεια της οποίας προσέθεσε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Trial GP (outdoor) στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη. Πλέον βάζει πλώρη για τον 30ό τίτλο του, κάτι που μπορεί κάλλιστα να συμβεί στον επόμενο αγώνα.

Ο λόγος είναι πως εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων που σχετίζονται με τη γνωστή πανδημία, το indoor trial υποφέρει καταφέρνοντας να οργανώσει μόνο δύο αγώνες και αποκλειστικά επί ισπανικού εδάφους. Δεν το λες κι ακριβώς “παγκόσμιο πρωτάθλημα” πάντως.

Όπως και να ‘χει, θα έλεγε κανείς πως ο Bou έχει ήδη φτάσει στα μισά του δρόμου, αλλά από την άλλη ένας αγώνας είναι, αρκεί ένα λάθος ή μια επική εμφάνιση κάποιου άλλου για να σπάσει το πιο απίστευτο σερί που μπορούμε να θυμηθούμε στην ιστορία των παγκοσμίων πρωταθλημάτων μοτοσυκλέτας.

Με δεδομένη την τρελή φόρμα του Bou, δύσκολα θα βρει καλύτερη ευκαιρία ο Raga για έναν ιστορικό τίτλο τόσο γι’ αυτόν (στα 39 του), όσο και για την TRS που δεν υπήρχε καν ως εταιρεία όταν ο Bou άρχιζε να συλλέγει κούπες.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 21 Νοεμβρίου 2021, στο φημισμένο κλειστό στάδιο της Βαρκελώνης, Palau Sant Jordi.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες X-Trial 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2021 18:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon