.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 15:58

X-Trial 2020, 5ος αγώνας, Bilbao (Ισπανία)

Πέντε στα πέντε για τον συνήθη ύποπτο

Στον κατήφορο προς την ολοκλήρωσή του έχει μπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Indoor Trial 2020, γνωστό και ως X-Trial, με τον αγώνα στην πόλη Bilbao του Ισπανικού βορά.

Εκεί οι θεατές που γέμισαν τις εξέδρες της Bizkaia Arena το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου απόλαυσαν μια ακόμη θεαματική μονομαχία του Toni Bou (Montesa) με τον Adam Raga (TRRS) – δηλαδή των δύο αναβατών που έχουν πάρει με αυτή τη σειρά τις δύο πρώτες θέσεις σε όλους τους φετινούς αγώνες.

Αυτή τη φορά και για λίγη ώρα η εξέλιξη του αγώνα φάνηκε να διαψεύδει το σύνηθες σενάριο, καθώς στους δύο πρώτους γύρους ο Raga προηγείτο του μόνιμου πρωταθλητή Bou, ωστόσο με το πέρασμα στον τελικό η τάξη αποκαταστάθηκε.

Παρόλα αυτά, όχι χωρίς δράμα. Ο Raga άντεξε για τα δύο πρώτα κομμάτια του τελικού, μένοντας έναν βαθμό πίσω από τον τέλειο Bou (μηδέν βαθμοί ποινής), αλλά στο τρίτο έκανε το μεγάλο λάθος και άρχισε να χάνει επαφή μαζεύοντας 4 βαθμούς ποινής.

Στη συνέχει πάντως είχε ξανά μια ευκαιρία να πάρει τη νίκη όταν στο 4ο και προτελευταίο τμήμα ο Bou είχε μια τρομακτική πτώση που παραλίγο να φάει στο κεφάλι τη μοτοσυκλέτα που έπεφτε πίσω του, ωστόσο και ο Raga δεν κατάφερε να περάσει από εκεί αλώβητος και κάπως έτσι ο αγώνας πήγε ξανά στα χέρια του μεγάλου κυρίαρχου του αθλήματος.

Στον μικρό τελικό ο Benoit Bincaz (Beta) κατάφερε να κερδίσει τον Jeroni Fajardo (Sherco) και να ανέβει στο βάθρο για έναν μόλις βαθμό διαφορά – 2-3 το τελικό σκορ.

Με το αποτέλεσμα και του αγώνα του Bilbao ο Bou προηγείται με το απόλυτο των 100 βαθμών σε 5 αγώνες, ενώ ο Raga παραμένει δεύτερος με 5 δεκαπεντάρια από τις ισάριθμες δεύτερες θέσεις του, ήτοι 75 βαθμούς.

Απομένουν δύο αγώνες για το κλείσιμο του πρωταθλήματος και, όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Bou έχει σφιχταγκαλιάσει τον 27ο παγκόσμιο τίτλο του.

Ο επόμενος και προτελευταίος αγώνας της σεζόν θα γίνει στις 21 Μαρτίου στη Neustadt της Αυστρίας.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία X-Trial 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon