.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020 13:26

X-Trial 2020, 3ος αγώνας, Βουδαπέστη

Ο τρίτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Indoor Trial ήταν ο πιο αγωνιώδης εδώ και πολύ καιρό, καθώς κατέληξε ισόπαλος και κρίθηκε από τις επιδόσεις των προκριματικών σειρών.

Αν ψάξει κάποιος απλά έναν τίτλο για τον 3ο φετινό αγώνα του X-Trial θα μπορούσε εν συντομία να εστιάσει στη νέα νίκη για τον κυρίαρχο του αθλήματος, Toni Bou. Ο Ισπανός αναβάτης της Montesa Honda μάζεψε στη Laszlo Papp Sport Arena της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας την 65η συνεχόμενη νίκη του σε Trial GP, αλλά αυτή τη φορά η πρωτιά δεν ήρθε καθόλου εύκολα, όπως εν γένει μας έχει συνηθίσει ο Bou.

Στον τελικό της Βουδαπέστης ο Bou βρέθηκε αντιμέτωπος με τον βασικό του αντίπαλο Adam Raga (TRRS) και οι δυο τους έκλεισαν τη δράση ισόπαλοι! Έτσι, για να προκύψει ο νικητής του αγώνα έπρεπε να γίνει καταμέτρηση των βαθμών ποινής του καθενός από τις προκριματικές σειρές, εκεί όπου ο Bou επικράτησε έχοντας μαζέψει 10 βαθμούς, έναντι 13 του αντιπάλου του.

Μπορεί δηλαδή ο κάτοχος 26 παγκόσμιων τίτλων (13 indoor και 13 outdoor) να πήρε ξανά τη νίκη, αλλά μόνο μετά την πιο στενή μάχη που έχει δώσει εδώ και χρόνια.

Ανάλογο σκηνικό σημειώθηκε και στον μικρό τελικό του GP, όπου ο Gabriel Marcelli (Montesa) έκανε τον αγώνα της ζωής του για να φτάσει για πρώτη φορά σε μάχη βάθρου, όπου ισοβάθμησε με τον Jeroni Fajardo (Sherco). Όπως και στη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις, έτσι και εδώ ο Marcelli κατάφερε να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του χάρη στην λίγο καλύτερη επίδοση που είχε σημειώσει στον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Επόμενος αγώνας στις 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Palau Sant Jordi της Βαρκελώνης, στην Ισπανία.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία X-Trial 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon