.
Κατηγορία Indoor trial
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 11:10

X-Trial 2020, 1ος αγώνας, Reunion Island (Γαλλία)

Σα να μην πέρασε μια μέρα, ο Toni Bou ξεκίνησε με νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Indoor Trial.

Είναι το πρωτάθλημα Trial κλειστού χώρου και, αντιγράφοντας λίγο απ' το Endurance, ξεκινά τη σεζόν του 2020 με δύο αγώνες στο κλείσιμο του 2019. Ο πρώτος εξ αυτών έχει μάλιστα και μια ιστορική συνιστώσα, καθώς για πρώτη φορά φιλοξενείται σε ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού που στα χαρτιά αποτελεί Γαλλικό έδαφος.

Στο στάδιο Jean Ivoula του Reunion Island ο Toni Bou (Montesa) ξεκίνησε επιτυχώς την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι - πριν συνεχίσει και με τον αντίστοιχο τίτλο του TrialGP, δηλαδή του καλοκαιρινού Outdoor πρωταθλήματος.

Μπροστά σε ένα κοινό περίπου 3,500 θεατών, η απαιτητική διαδρομή έβαλε δύσκολα σε όλους ενσωματώνοντας κάποια τεστ που κανένας αναβάτης δεν κατάφερε να περάσει με μηδέν βαθμούς ποινής.

Ο πολυπρωταθλητής και κυρίαρχος του αθλήματος Bou άρχισε δυναμικά κρατώντας την πρώτη θέση του αγώνα και στους δύο προκαταρκτικούς γύρους του, πριν φτάσει στον τελικό με τον γνώριμο παρτενέρ του, Adam Raga (TRRS).

Εκεί ο Bou απλά επιβεβαίωσε την κυριαρχία του, καθώς ο Raga μάζευε βαθμούς ποινής σε πεντάδες στα τρία πιο δύσκολα τμήματα της διαδρομής, έτσι μοιραία βρέθηκε ξανά στη θέση που έχει συνηθίσει, τη δεύτερη.

Η τρίτη θέση, αντικείμενο του μικρού τελικού, παίχτηκε ανάμεσα στους δύο αναβάτες της Vertigo, Jaime Busto και Miguel Gelabert, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής του "εμφυλίου" και να ανεβαίνει στο βάθρο του Reunion.

Ο επόμενος αγώνας του X-Trial παραμένει στη Γαλλία, αυτή τη φορά επιστρέφοντας στα εδάφη του Γηραιάς Ηπείρου και δη στην πόλη Rennes, στις 23 Νοεμβρίου, πριν τη μεγάλη διακοπή των εορτών και τη συνέχεια του πρωταθλήματος από τις 19 Ιανουαρίου 2020.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία X-Trial 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon