.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 15:20

Hard Enduro 2022, 2ος αγώνας, Xross Hard Enduro Rally (Σερβία)

Επιστροφή Lettenbichler με νίκη, έφοδος Jarvis στην κορυφή της κατάταξης, αλλά όλα τα φώτα έπεσαν στον άγνωστο Βούλγαρο Kabakchiev που κατέκτησε το δεύτερο σκαλί του βάθρου με την αξία του.

Η δράση του δεύτερου αγώνα για το ενοποιημένο πλέον – μετά τη σύμπραξη FIM και WESS – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro επισκέφτηκε τη Σερβία, ξεκινώντας τη δράση με τον Πρόλογο, δηλαδή το Akrapovic Straight Rhythm.

Νικητής στην πρώτη αυτή μάχη αναδείχθηκε ο Billy Bolt (Husqvarna), μπροστά από τους Alfredo Gomez (GASGAS) και Mario Roman (Sherco).

Η πρώτη από τις τρεις μέρες του αγώνα που ακολούθησαν έφερε μια τεράστια έκπληξη, καθώς μεταξύ των πολλών ικανότατων αναβατών που μετρούν νίκες και πρωταθλήματα ξεχώρισε ένας άσημος Βούλγαρος που κατάφερε να κερδίσει τη μέρα και να κλείσει τον πρώτο αυτόν γύρο στην κορυφή.

Ο λόγος για τον Teodor Kabakchiev (Husqvarna), ο οποίος κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Michael Walkner (GASGAS) και τον Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ) που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό.

Την επόμενη μέρα του αγώνα ο Lettenbichler κατάφερε να επιστρέψει σε κορυφαία φόρμα κατακτώντας τη νίκη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Kabakchiev να επαναλάβει το θαύμα του. Η δεύτερη θέση του Βούλγαρου στην ημέρα δεν ήταν και μικρή επιτυχία, ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τον κρατήσει στην προσωρινή πρωτιά του αγώνα που πέρασε στα χέρια του Γερμανού αναβάτη της ΚΤΜ, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Gomez.

Την τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα ο Lettenbichler συνέχισε δυναμικά να κυριαρχεί, λες και δεν είχε λείψει καθόλου. Στο τέλος και αυτής της μέρας βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση, κατακτώντας και τη συνολική νίκη του Σερβικού GP.

Πίσω του ωστόσο η έκπληξη ολοκληρώθηκε με τον Kabakchiev να τερματίζει δεύτερος στην ημέρα αλλά και στο σύνολο, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Graham Jarvis (Husqvarna), αφήνοντας εκτός βάθρου τον Bolt.

Έτσι έχουμε αλλαγή στη βαθμολογία, όπου ο Jarvis προηγείται ισόβαθμος με τον Bolt στους 30 βαθμούς, με τον Kabakchiev στην τρίτη θέση με 27 να έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει. Αφενός είναι ο πρώτος Βούλγαρος που ανεβαίνει στο βάθρο αγώνα Hard Enduro, αφετέρου αρκεί να κοιτάξει ποιους παγκόσμιους πρωταθλητές και πολλάκις νικητές έχει πίσω του στην κατάταξη.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία Hard Enduro 2022

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 16 Ιουνίου 2022 και είναι το περίφημο Red Bull Erzbergrodeo στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon