.
Κατηγορία Endurance
Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 03:12

FIM Endurance World Championship, 1ος αγώνας, Le Mans 24 Ώρες

 

Σάρωσε η Kawasaki

 

 

Πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσυκλετών, με τον περίφημο αγώνα διάρκειας 24 ωρών στη Γαλλική πίστα του Le Mans υπό συνθήκες έντονου ψύχους και με κάμποση βροχή στη διάρκεια των δοκιμών.

Αρχή με το δεξί για την Kawasaki SRC που είδε την κυριαρχία της να πιάνει το απόλυτο, επικρατώντας πειστικά έναντι κάθε αντιπάλου.

Κι όμως, δεν ξεκίνησαν όλα ρόδινα για την ομάδα των Gregory Leblanc, Matthieu Lagrive και Fabien Foret, καθώς η έναρξη του αγώνα έγινε με την πίστα να στεγνώνει, αλλά διάφορα υγρά σημεία έκρυβαν παγίδες για τους αναβάτες.

Κάπως έτσι ο Leblanc που μπήκε πρώτος στον αγώνα είχε νωρίς-νωρίς μια πτώση που ευτυχώς έληξε ανώδυνα τόσο για τον αναβάτη όσο και για το ZX-10R του. Από εκείνο το σημείο και μετά η πράσινη ομάδα δεν ξανακοίταξε πίσω.

LeMans24 SRC Kawasaki

Σταθερά η ταχύτερη της πίστας καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, η SRC Kawasaki πήρε γρήγορα κεφάλι και απλώς άνοιγε τη διαφορά της όσο περνούσε η ώρα. Μόνο στη διάρκεια των δύο πρώτων ωρών του αγώνα, έσπασε το ρεκόρ πίστας 12 φορές!

Ο τερματισμός είδε την ομάδα της Kawasaki να έχει μια άνετη πρωτοπορεία 9 γύρων από τη δεύτερη Team April Moto Motors Events (Suzuki) και την τρίτη F.C.C. TSR Honda. Με τους 40 βαθμούς της νίκης και το έξτρα 20άρικο που αντιστοιχεί σε άθροισμα δύο μπόνους: αυτού που προηγείται στις 8 και στις 16 ώρες του αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η πρωταθλήτρια Suzuki Endurance Racing Team τερμάτισε μόλις έκτη.

Επόμενος αγώνας στο πρόγραμμα είναι οι 12 Ώρες του Portimao στην Πορτογαλία, στις 10 και 11 Ιουνίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 04:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon