.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 20:28

FIM Endurance World Championship, 2ος αγώνας, Portimao 12 Ώρες

 

Δώδεκα ώρες μάχη κι ο νικητής στο νήμα!

 

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής αυτό πρέπει να ήταν ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, καθώς η GMT94 Yamaha πήρε τη νίκη μετά από 12 ώρες στην πίστα από τη Suzuki Endurance Racing Team για μόλις 0.081 δευτερόλεπτα! 

Συνήθως ο νικητής στους μεγάλους αγώνες αντοχής κρίνεται σε αριθμό γύρων και όχι σε χρονόμετρα, ενώ ακόμη κι αν μιλάμε για διαφορές σε χρόνους αυτές ποτέ δεν είναι τόσο μικρές όσο είχαμε στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς στο Portimao της Πορτογαλίας. 

Ωστόσο τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και αυτή τη φορά μια Yamaha και μια Suzuki βάθληκαν να προσφέρουν θέαμα με το τσουβάλι. Η μάχη μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας ώρα του αγώνα και συνεχίστηκε αδιαλλείπτως. Η πρωτιά της κατάταξης του αγώνα άλλαζε σε κάθε pit stop για ανεφοδιασμό, για να φτάσουμε στο τελευταίο ημίωρο, όπου ο David Checa για τη GMT94 Yamaha και ο Etienne Masson για τη Suzuki Endurance Racing Team τα έδωσαν όλα για τη νίκη μέχρι το πέσιμο της σημαίας με μια διαφορά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε MotoGP και WSBK, μα όχι σε Endurance. Δείτε παρακάτω το βίντεο του τερματισμού για να καταλάβετε για τι μάχη μιλάμε!!!

Τρίτη τερμάτισε η ομάδα Honda Endurance Racing, μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα από την 11η θέση της εκκίνησης. Για να κερδίσει το τελευταίο σκαλί του βάθρου χρειάστηκε να δώσει μια σκληρή μάχη με την YART Yamaha Official EWC Team, η οποία στο τέλος περιορίστηκε στην τέταρτη θέση όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την εξάτμιση της μοτοσυκλέτας της. 

Στα θύματα συγκαταλέγονται και κάποια εκ των φαβορί, όπως η F.C.C. TSR Honda που έμεινε από συμπλέκτη και τερμάτισε μόλις 12η, καθώς και η Team Kawasaki SRC που είχε πάρει την pole αλλά στο τέλος εγκατέλειψε με προβλήματα υπερθέρμανσης του κινητήρα. 

Ο επόμενος αγώνας για το FIM EWC Championship είναι στις 31 Ιουλίου με τις θρυλικές 8 Ώρες της Suzuka, στην Ιαπωνία. 

Αποτελέσματα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 04:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon