.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 10:41

FIM EWC 2022, 4ος αγώνας, Bol D’ Or (Γαλλία)

Δύο Yamaha στην κορυφή του βάθρου, καθώς η F.C.C. TSR Honda France έκανε την απόλυτη ανατροπή και “έκλεψε” τον τίτλο από τη SERT σε έναν δραματικό 24ωρο αγώνα στη γαλλική πίστα Circuit Paul Ricard.

Μετά από δύο 24ωρους αγώνες σε Le Mans (Γαλλία) και Spa-Francorchamps (Βέλγιο), αλλά και τον 8ωρο αγώνα της Suzuka, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance (FIM EWC) ολοκληρώθηκε με το θρυλικό 24ωρο Bol D’Or σε έναν αγώνα με πολύ ξεχωριστή σημειολογία φέτος και άφθονο δράμα ως το τέλος του.

Φέτος λοιπόν το Bol D’Or γιόρταζε τα 100 χρόνια ιστορίας του, ενώ φτάνοντας εδώ στο πρωτάθλημα προηγείτο η ομάδα της Suzuki, Yoshimura SERT Motul (Gregg Black, Kazuki Watanabe, Sylvain Guintoli, Christian Iddon), για την οποία αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας μιας και η Suzuki έχει ανακοινώσει την απόσυρσή της από το Endurance, όπως και από το MotoGP.

05 F.C.C. TSR Honda France
F.C.C. TSR Honda France

Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα του αγώνα ανέδειξε μια νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, την ομάδα F.C.C. TSR Honda France που τερμάτισε τέταρτη στο Paul Ricard με αναβάτες τους Josh Hook, Mike Di Meglio και Alan Techer, καθώς η SERT είχε εγκαταλείψει με μηχανική βλάβη.

Μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, νικήτρια του τελευταίου αγώνα για το 2022 αναδείχθηκε η Viltaïs Racing Igol για πρώτη φορά στην ιστορία της, με μοτοσυκλέτα Yamaha και αναβάτες τους Florian Alt, Erwan Nigon, Steven Odendaal και αναπληρωματικό τον James Westmoreland. Αυτή η νίκη ολοκλήρωσε μια μαγική χρονιά για το Παγκόσμιο Endurance όπου οι τέσσερεις αγώνες κερδήθηκαν από ισάριθμες διαφορετικές ομάδες.

02 James Westmoreland Steven Odendaal Yannick Lucot Erwan Nigon and Florian Alt
Viltaïs Racing Igol (Yamaha)

Ως τα τελευταία 90 λεπτά του αγώνα όλα έδειχναν πως νικήτρια θα γινόταν η ERC Endurance-Ducati, με αναβάτες τους David Checa και Xavi Forés σε μια τιτάνια προσπάθεια να τρέξουν μόνοι τους τον 24ωρο αγώνα όταν ο Chaz Davies βρέθηκε εκτός μάχης τραυματισμένος. Και παραλίγο να τα καταφέρουν, πριν μια τεχνική βλάβη τους βγάλει και αυτούς εκτός συναγωνισμού.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Wójcik Racing Team (Yamaha) με τους Mathieu Gines, Dan Linfoot και Sheridan Morais, χάνοντας τη νίκη εξαιτίας μιας προσωρινής βλάβης στη μοτοσυκλέτα της.

Το βάθρο συμπλήρωσε η Webike SRC Kawasaki France με τους Randy De Puniet, Etienne Masson, Florian Marino.

15 Baptiste Guittet Philipp Steinmayr and Hugo Clere
Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Superstock νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα RAC41-Chromeburner (Honda), ωστόσο ο τίτλος κατακτήθηκε από την ομάδα της Γαλλικής Πυροσβεστικής, Team 18 Sapeurs Pompiers CMS Motostore (Yamaha), παρότι έχασε αρκετό χρόνο λόγω βλάβης και τερμάτισε μόλις 27η στον αγώνα και 17η μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας της.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η νέα πρωταθλήτρια F.C.C. TSR Honda France έτρεχε με αυτοκόλλητα αφιερωμένα στον άτυχο αναβάτη της, Gino Rea, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στον προηγούμενο αγώνα στη Suzuka, αντικαθιστώντας τον στον τελευταίο αγώνα με έναν παλιότερο δικό της αναβάτη, τον Techer. Ο τίτλος που κατέκτησε η γαλλική ομάδα ήταν δίχως άλλο το καλύτερο δώρο για τον Rea που αναρρώνει στο σπίτι του, έχοντας μάλλον ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2022

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βίντεο-επισκόπηση του επετειακού 100ού Bol D’ Or 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 10:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon