.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 17:27

FIM EWC 2022, 3ος αγώνας, 8 Ώρες της Suzuka

Θρίαμβος της Honda μπροστά από Kawasaki και Suzuki, πικρό το ποτήρι για τη Yamaha.

Παραδοσιακά ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance στην Ιαπωνία φέρει ιδιαίτερη αξία για τα ιαπωνικά εργοστάσια που δίνουν εκεί τον καλύτερο εαυτό τους, συχνά στήνοντας ομάδες με αναβάτες από ανώτερες κατηγορίες όπως οι MotoGP και WorldSBK αποκλειστικά και μόνο για να πάρουν τη νίκη μέσα στην πατρίδα τους.

Φέτος, στην 43 έκδοση του Coca-Cola Suzuka 8 Hours θριάμβευσε μια τέτοια ομάδα, η Team HRC με αναβάτες τους Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi και Iker Lecuona.

Ο αγώνας είχε αρκετές διακοπές λόγω πτώσεων που απαίτησαν την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, έτσι δεν ήταν εύκολο για κανέναν να πάρει μεγάλη διαφορά (που θα εξανεμιζόταν μόλις έμπαινε το αυτοκίνητο), παρόλα αυτά η Fireblade με τον αριθμό 33 κάθε φορά έδειχνε πολύ πιο γρήγορη από κάθε άλλη αντίπαλο.

Από την αρχή η Team HRC έδειξε πως δύσκολα θα έχανε και πήρε από νωρίς κεφαλή, την οποία και διατήρησε και παρά τις συνεχείς διακοπές.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Kawasaki Racing Team Suzuka 8H με τους Jonathan Rea, Alex Lowes και Leon Haslam, αφότου έχασε επαφή με τους νικητές μετά από μια ανώδυνη μεν, χρονοβόρα δε πτώση από low side του Rea - μια ακόμη ομάδα που στήθηκε μόνο για τη Suzuka.

Το βάθρο συμπλήρωσε η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ομάδα της Suzuki, Yoshimura SERT, με δύο μόνο αναβάτες, τους Gregg Black και Kazuki Watanabe.

Πολύ άτυχη ήταν η YART - Yamaha Official Team EWC με τους Niccolò Canepa, Karel Hanika και Marvin Fritz, καθώς συγκρούστηκε με μια Yamaha R1 της Superstock κατηγορίας την ώρα που της έριχνε γύρο, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύς χρόνος μέχρι να επισκευαστεί η μοτοσυκλέτα και τελικά περιορίστηκε στην έβδομη θέση, παρότι ήταν μέσα στη μάχη της νίκης.

Στη βαθμολογία του EWC 2022 η SERT προηγείται με 127 βαθμούς, ακολουθεί η FCC TSR Honda France (που τερμάτισε τέταρτη) με 104 και τρίτη είναι η YART με 93.

Απομένει πλέον ένας μόνο αγώνας για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Αντοχής, το περίφημο Bol d’ Or με διάρκεια 24 ωρών, σε μια σημαδιακή διοργάνωση καθώς ο ιστορικός αυτός αγώνας στην πίστα Paul Ricard συμπληρώνει φέτος τα 100 χρόνια του, στις 15-18 Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε πως για την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, Yoshimura SERT, αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας στο EWC γενικώς, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η απόσυρση της Suzuki από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπως και από το MotoGP. Όλα δείχνουν πως η αποχώρηση θα γίνει με απόλυτα ταιριαστό στυλ, δηλαδή κατακτώντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για συνεχόμενη χρονιά, μετά το 2021.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2022

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 17:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon