.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 13:06

AMA SX, 16ος αγώνας, East Rutherford

 

Δεύτερος συνεχόμενος τίτλος για Dungey και ΚΤΜ

 

Καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross φτάνει στο τέλος του, στον προτελευταίο αγώνα στο New Jersey ο Ryan Dungey είχε την ευκαιρία να κλείσει το κεφάλαιο τίτλος και με την ασφάλεια των αριθμών.

Κάτι λιγότερο από 60,000 θεατές γέμισαν το MetLife Stadium για να απολαύσουν την προσπάθεια του αναβάτη της ΚΤΜ για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του, αλλά και τη μάχη του Ken Roczen να προλάβει έστω και στο νήμα το τρένο της πρωτιάς με τη Suzuki του.

Παράλληλα, ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς για την κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας προμήνυε αντίστοιχα άφθονο δράμα καθώς και εδώ η πρόσβαση στον τίτλο παραμένει ορθάνοικτη.

450SX

Στο Main Event ο Ken Roczen (Suzuki) έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς από τον Ryan Dungey (KTM) για να έχει ελπίδες για τίτλο, έτσι μπήκε στην πίστα αποφασισμένος για όλα, πήρε την Holeshot και οδήγησε την κούρσα από την αρχή.

Πίσω του ο Cole Seely (Honda) ακολουθούσε με σχετική άνεση, καθώς ο πολύ προσεκτικός Dungey έφτανε στην τέταρτη θέση και άρχιζε να πιέζει τον Justin Brayton (ΚΤΜ) που ήταν ως τότε τρίτος. Τον πέρασε στον έβδομο γύρο και βάλθηκε να κυνηγήσει και τη δεύτερη θέση που φαινόταν εφικτή.

Ωστόσο ο Seely είχε άλλη άποψη και η αντίστασή του φρέναρε τον πρόοδο του Dungey, την ώρα που από την έβδομη θέση είχε αρχίσει μια λυσσαλέα επίθεση ο Eli Tomac (Kawasaki). Αυτός μάλιστα έφτασε αργά μεν, με άφθονη φόρα δε το γκρουπ του βάθρου, πέρασε τον Dungey και λίγο αργότερα και τον Seely, αφήνοντας τους δύο αυτούς αναβάτες να παλεύουν πλέον για το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Νικητής σε αυτή τη μονομαχία βγήκε ο Seely, καθώς ο αντίπαλός του δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να ρισκάρει.

“Ήταν εκνευριστικό που σταμάτησε ένα μακρύ σερί συνεχόμενων βάθρων για μένα, αλλά ο στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε τον τίτλο και αυτό ακριβώς κάναμε,” δήλωνε μετά περιχαρής ο Dungey, έχοντας κατακτήσει και μαθηματικά την πρωτιά της μεγάλης κατηγορίας με την τέταρτη θέση. Ναι, θα ήταν σαφώς ομορφότερα να το γιόρταζε από το βάθρο, αλλά ποιος θα ρίσκαρε μια πτώση στο τέλος του αγώνα;

Ο Ryan Dungey (KTM) εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο με 366 βαθμούς, ενώ ο νικητής του New Jersey, Ken Roczen (Suzuki), ακολουθεί με 330. Ο τρίτος Jason Anderson (Husqvarna) με 293 θα πρέπει απλώς να προστατεύσει τη διαφορά των 23 βαθμών από τον τέταρτο Eli Tomac (Kawasaki) για να παραμείνει τρίτος και μετά τον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas σε μερικές μέρες.


Αποτελέσματα

250SX East

Ο αγώνας των 250 κυβικών για την Ανατολική Περιφέρεια της ΑΜΑ είναι ο προτελευταίος της σεζόν και οι 15 γύροι του Main Event της κατηγορίας συνοδεύονταν από άφθονη αγωνία για τους αναβάτες που έβλεπαν τον τίτλο.

Ο Martin Davalos (Husqvarna) ήταν αυτός που πήρε την Holeshot, μα ο Malcolm Stewart (Honda) είχε ήδη ξεκινήσει το ρεσιτάλ οδήγησης που θα τον έφερνε από πέμπτο δεύτερο σε έναν μόλις γύρο και θα απαιτούσε μόνο άλλον ένα μέχρι να πάρει την πρωτιά του αγώνα και να την κρατήσει ως την καρό σημαία.

Ο δεύτερος της κατάταξης, Aaron Plessinger (Yamaha), ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εκτός φόρμας και ξεκίνησε μόλις 15ος. Χρειάστηκε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή προσπάθεια για να σκαρφαλώσει ως την πέμπτη θέση, όπου και τερμάτισε σε μια απόπειρα να ελαχιστοποιήσει τις απώλειές του από τον Stewart.

Η τρίτη θέση πήγε στον Jeremy Martin (Yamaha), γεγονός που του επιτρέπει να διατηρεί και την τρίτη θέση της γενικής κατάταξης – αν και πλέον έχει χαθεί κάθε ελπίδα για τίτλο.

Στον τελευταίο αγώνα ο Malcolm Stewart (Honda) θα πάει με 160 βαθμούς, 14 περισσότερους από τον Aaron Plessinger (Yamaha) που τον ακολουθεί. Είναι προφανές πως θα χρειαστεί κάμποση ατυχία από πλευράς Stewart για να έχει ελπίδες ο Plessinger στο Las Vegas. Τρίτος είναι ο Jeremy Martin (Yamaha) με 141 βαθμούς, 11 περισσότερους από τον Martin Davalos (Husqvarna).


Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Μαϊος 2016 23:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX, 15ος αγώνας, Foxborough AMA SX, 17ος αγώνας, Las Vegas »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon