.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 22:03

AMA SX, 15ος αγώνας, Foxborough

 

Ο Roczen δεν παραιτείται

 

Φτάνοντας στην πολιτεία της Μασσαχουσέτης, ο εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ, Ryan Dungey,ήθελε απλώς δύο βαθμούς περισσότερους από τον αντίπαλο του της Suzuki, Ken Roczen, για να κατακτήσει τον τίτλο και βάσει αριθμών. Προερχόμενος από ένα σερί νικών, το ενδεχόμενο να κλειδώσει εδώ τον στόχο του έμοιαζε αρκετά πιθανό.

Η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Monster Energy AMA Supercross έγινε στην Νέα Αγγλία, για πρώτη φορά από το 1990, με τον αγώνα στο Foxborough και το Στάδιο Gilette.
Ενώπιον περίπου 39,000 θεατών, η μεγάλη μονομαχία των Ryan Dungey και Ken Roczen συνεχίζεται, καθώς ο δεύτερος εμπόδισε τον πρώτο από την οριστική κατάκτηση του τίτλου.

450SX

Στο Main Event της βραδιάς ο Dungey έφυγε ιδανικά στην εκκίνηση και πήρε την Holeshot, ωστόσο πριν ολοκληρωθεί ο γύρος ο Roczen θα τον προσπερνούσε για πρώτη και τελευταία φορά. Ο πρωτοπόρος προσπάθησε να τον πιάσει, μα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς στον τρίτο γύρο έχασε και τη δεύτερη θέση από τον Eli Tomac της Kawasaki.

Τελικώς κατάφερε να τερματίσει τρίτος, αφού πρώτα χρειάστηκε να απωθήσει τις επιθέσεις και την προσωρινή προσπέραση του JasonAndersonμε τη Husqvarnaτου.
Πλέον ο Ryan Dungey (KTM) προηγείται στη βαθμολογία με 43 βαθμούς (348 συνολικά), καθώς απομένουν οι 50 των δύο τελευταίων αγώνων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ken Roczen (Suzuki)- που τον ακολουθεί με 305 βαθμούς - θα πρέπει να φύγει από New Jersey το επόμενο Σαββατοκύριακο με τουλάχιστον 19 βαθμούς περισσότερους από τον αντίπαλό του – για να ελπίζει σε ένα θαύμα στον τελευταίο αγώνα.

Αν ο Dungey φύγει από την επόμενη μάχη με 25 ή περισσότερους βαθμούς στη γενική κατάταξη, τότε θα είναι πρωταθλητής (κερδίζει και στην ισοβαθμία).
Ο τρίτος Jason Anderson (Husqvarna) με 278 βαθμούς δεν έχει πια πιθανότητες τίτλου.

Αποτελέσματα

250SX East

Στην κατηγορία των 250 κυβικών της Ανατολικής Περιφέρειας της ΑΜΑ, ήταν ο Martin Davalos (Husqvarna) που έφτασε στη νίκη, αλλά όχι εύκολα. Χρειάστηκε να επικρατήσει του Jeremy Martin (Yamaha) σε μια μάχη που κράτησε σχεδόν σε όλον τον αγώνα, και στην οποία για αρκετή ώρα ενεπλέκετο και ο Malcolm Stewart (Honda) που τελικά έμεινε τρίτος.

Η κακή εμφάνιση του Aaron Plessinger (Yamaha) που περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, σήμαινε πως ο Stewart μπόρεσε να ανοίξει ελάχιστα τη διαφορά του στους πέντε βαθμούς. Ο Stewart έχει τώρα 135 βαθμούς, με τον Plessinger στους 130 και τον Martin στους 121.

Προφανώς στους δύο αγώνες που απομένουν πολλά μπορούν να συμβούν, με τρεις αναβάτες καθαρά στο κυνήγι του τίτλου και τον τέταρτο Davalos (108 βαθμοί) με αμυδρές μαθηματικές ελπίδες.


Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Video 450

Video 250

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 09:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon