.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 02:23

AMA Supercross 2016, 14ος αγώνας, Saint Louis

 

Έτοιμος για back-to-back τίτλο ο Ryan Dungey

 

Ενώπιον 57,274 θεατών στο στάδιο The Dome στο America’s Center του Saint Louis ο Ryan Dungey δεν είχε άλλο πρόβλημα εκτός του Ken Roczen για να πάρει την τρίτη του συνεχόμενη νίκη και να έρθει ένα αποφασιστικό βήμα πιο κοντά στον τίτλο.

450SX

450SX Dungey Roczen
Στο Main Event της μεγάλης κατηγορίας το κοινό ήρθε για να θαυμάσει τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη στο Supercross και, μέσα σ’ όλα αυτά, να χορτάσει τον καλπασμό του Ryan Dungey (KTM) προς έναν ακόμη τίτλο.
Ο αναβάτης της ΚΤΜ στον δρόμο του για τη νίκη είχε τον γνωστό και μη εξαιρετέο αντίπαλο που ακούει στο όνομα Ken Roczen (Suzuki), ο οποίος και μετέτρεψε τον αγώνα σε μια σπουδαία μονομαχία για το μεγαλύτερο μέρος της. Ωστόσο ο αντίπαλός του ήταν πιο γρήγορος σε όλη τη διάρκεια, με αποτέλεσμα να δοθούν κάμποσες μάχες, μα ο Roczen να μην καταφέρει ποτέ να περάσει πρώτος.
Αντιθέτως, μια πτώση από χαμένο μπροστινό – προφανώς μετά από υπερβολική πίεση για να νικήσει – τον έστειλε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφού για τη δεύτερη θέση καραδοκούσε ο Jason Anderson (Husqvarna).
Με τρεις αγώνες να απομένουν στο πρόγραμμα, ο Ryan Dungey (KTM) θα έχει την ευκαιρία να σφραγίσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα. Με 328 βαθμούς έχει πάρει μια πειστική διαφορά από τον δεύτερο Ken Roczen (Suzuki) που βρίσκεται πλέον μακριά στους 280. Ακολουθούν οι Jason Anderson (Husqvarna) 260, Eli Tomac (Kawasaki) 226, Chad Reed (Yamaha) 208 και Marvin Musquin (KTM) 188.

250SX East

250SX Martin
Σε δραματική κλιμάκωση οδηγείται η Ανατολική Περιφέρεια των 250, καθώς ο Jeremy Martin της Yamaha πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη – σπάζοντας ένα ρεκόρ που ήθελε διαφορετικό νικητή σε κάθε έναν από τους πέντε αγώνες της σεζόν.
Ο Martin δεν άφησε περιθώριο σε κανέναν, ξεκινώντας με την κατάκτηση της Holeshot και ολοκληρώνοντας έναν αγώνα από την θέση του πρωτοπόρου. Πίσω του ωστόσο υπήρξε κάμποσο δράμα.
Η μάχη δόθηκε ανάμεσα στους Aaron Plessinger (Yamaha) και Shane McElrath (KTM), με τον πρώτο να επικρατεί τελικώς για το δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Στο μεταξύ, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Malcolm Stewart (Honda) είχε έναν κακό αγώνα, πτώση στον πρώτο γύρο και πολλή πίεση στο δεύτερο κομμάτι του για να καταφέρει να ανέβει κοντά στους πρωτοπόρους. Τότε όμως μια ακόμη πτώση τον έριξε ξανά πολύ πίσω και το μόνο που κατάφερε τελικώς ήταν να τερματίσει όγδοος.
Βαθμολογικώς αυτό σήμαινε πως ναι μεν ο Malcolm Stewart (Honda) εξακολουθεί να προηγείται με 115 βαθμούς, όμως ο Aaron Plessinger (Yamaha) τον έφτασε στη μια ανάσα και τους 114 βαθμούς. Πίσω τους ακολουθούν οι ο Jeremy Martin (Yamaha) 99, Martin Davalos (Husqvarna) 83, Tyler Bowers (Kawasaki) 78 και Gannon Audette (Kawasaki) 77.

Φωτογραφίες




Video 450

Video 250


 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 09:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2016, 13ος αγώνας, Indianapolis AMA SX, 15ος αγώνας, Foxborough »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon