.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 18:45

AMA SX 2016, 13ος αγώνας, Indianapolis

 

Dungey εναντίον Roczen σημειώσατε 1

 

Αφήνοντας πίσω τη Δυτική Ακτή και την Καλιφορνέζικη Santa Clara, το πρωτάθλημα SX αλλάζει πλευρά και επισκέπτεται την καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού των ΗΠΑ στην Indianapolis και το Lucas Oil Stadium, όπου πάνω από 60,000 θεατές απήλαυσαν τον θεαματικότερο αγώνα της φετινής σεζόν και τη μεγάλη μονομαχία των δύο κορυφαίων αναβατών στα 450.

450SX

Dungey Indy

Όλα τα λεφτά ήταν η μάχη μεταξύ του πρωτοπόρου Ryan Dungey (KTM) και KenRoczen (Suzuki). Οι δυο τους βρέθηκαν στην κεφαλή του αγώνα σχδόν από την αρχή, έχοντας ξεμπερδέψει γρήγορα με τον νικητή της Holeshot, Mike Alesi (Honda) και τον EliTomac (Kawasaki) που αρχικά τον κυνήγησε.
Από τη στιγμή που οι δύο πρωτοπόροι της κατάταξης έφυγαν μπροστά ουδείς άλλος μπόρεσε να πλησιάσει, ενώ η μεταξύ τους αψιμαχίες διήρκεσαν όλον τον αγώνα. Στο μεγαλύτερο μέρος την κούρσα οδηγούσε ο Dungey,με τον Roczen να φτάνει στον τροχό του συχνά-πυκνά. Προς το τέλος του Main Event μάλιστα ο Γερμανός της Suzuki πήρε κεφάλι στον αγώνα, ένα μικρό λάθος όμως ξανάδωσε την πρωτοπορία στον αναβάτη της ΚΤΜ και αυτός δεν την ξανάχασε.
Τρίτος τερμάτισε ο Jason Anderson με Husqvarna.
Με τέσσερις αγώνες να απομένουν, η γενική κατάταξη έχει ως εξής: Ryan Dungey (KTM) 303 βαθμούς, Ken Roczen (Suzuki) 258, Jason Anderson (Husqvarna) 240, Eli Tomac (Kawasaki) 212, Chad Reed (Yamaha) 193 και Marvin Musquin (KTM) 182.

250SX East

Plessinger victory Indy

Πέμπτος διαφορετικός νικητής σε πέντε αγώνες φέτος για τους αναβάτες των 250 της Ανατολικής Περιφέρειας. Αυτή τη φορά η νίκη πήγε στον AaronPlessinger (Yamaha), η οποία είναι και η παρθενική του στην κατηγορία.

Για να φτάσει ως εκεί ο Plessinger χρειάστηκε να καταβάλλει τον MalcolmStewart (Honda), καθώς οι δυο τους πρακτικά έτρεχαν σε έναν δικό τους αγώνα.

Τρίτος τερμάτισε ο GannonAudette (Kawasaki), αφού προηγούμενως από το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου έπεσαν οι JeremyMartin (Yamaha) και MartinDavalos(Husqvarna) – με τον πρώτο να εγκαταλείπει τον αγώνα, ενώ ο δεύτερος τερμάτισε πέμπτος.

Η γενική κατάταξη  των 250 έχει ως εξής: MalcolmStewart (Honda) 102 βαθμοί,AaronPlessinger (Yamaha) 92, MartinDavalos (Husqvarna) 77, JeremyMartin (Yamaha) 74, TylerBowers (Kawasaki) 66 και JustinHill (KTM) 63.

Φωτογραφίες

Video 450

 

Video 250

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 23:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon