.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 20:16

AMA SX, 17ος αγώνας, Las Vegas

 

Αυλαία σε μια θεαματική χρονιά

 

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς φιλοξενήθηκε στο φανταχτερό Las Vegas, με τα πράγματα να είναι ξεκαθαρισμένα στη μεγάλη κατηγορία από πέρυσι, αλλά τα πάντα ανοικτά στις δύο περιφερειακές κατηγορίες των 250, Ανατολική και Δυτική.

Μπορεί το Sam Boyd Stadium του Las Vegas να βρίσκεται στην έρημο Nevada, ωστόσο ο μεγάλος τελικός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΑΜΑ Supercross έγινε υπό έντονη βροχή, η οποία μάλιστα διήρκεσε ολόκληρη τη μέρα. Το γεγονός ωστόσο δεν εμπόδισε πάνω από 36,000 θεατές να απολαύσουν το θέαμα που προσέφεραν οι αναβάτες σε μια αρένα εξαιρετικά δύσκολη, ως λασπωμένη.

Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο Ryan Dungey γιόρτασε τον τίτλο που είχε κατακτήσει από τον προηγούμενο αγώνα με την ΚΤΜ στα 450, ενώ στα 250 οι Malcolm Stewart και Cooper Webb αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε Ανατολή και Δύση αντιστοίχως.

450SX

Λόγω της κακής κατάστασης της πίστας ως συνέπεια της βροχής, το Main Event των 450 είχε μειωμένη διάρκεια 16 γύρων. Στην εκίνηση του αγώνα ο Ryan Dungey (KTM) πήρε την Holeshot και οδήγησε τον αγώνα με τον βασικό του αντίπαλο φέτος, Ken Roczen (Suzuki), στο κατόπι του. Η μονομαχία του κορυφώθηκε όταν ο Roczen προσπέρασε τον αντίπαλό του, μα στην προσπάθειά του να ξεφύγει είχε μια πτώση, ακριβώς μπροστά από την ΚΤΜ του Dungey που δεν είχε τρόπο να αποφύγει να πέσει πάνω του. Αμφότεροι οι αναβάτες επέστρεψαν στον αγώνα, αλλά πλέον ήταν ο Dungey που είχε ξαναπάρει την πρωτοκαθεδρία, ενώ λίγους γύρους αργότερα ο Roczen θα εγκατέλειπε με μηχανικό πρόβλημα.

Η εγκατάλειψη αυτή προήγαγε στη δεύτερη θέση στον επερχόμενο Jason Anderson (Husqvarna) και ανέβασε στο βάθρο και τον Eli Tomac (Kawasaki).

Αποτελέσματα

250SX East/West

Με ανοικτά τα πρωταθλήματα και στις δύο περιφέρειες του ΑΜΑ SX, το γεγονός πως όλοι μαζί οι αναβάτες θα αναμετρώνταν ταυτόχρονα σε έναν αγώνα για μοναδική φορά στη σεζόν έδινε κάμποση παραπάνω αίγλη στον αγώνα του Las Vegas.

Νικητής του Main Event αναδείχθηκε ο Joey Savatgy (Kawasaki), εκπροσωπώντας τη Δυτική Περιφέρεια. Ατυχώς όμως γι' αυτόν, ο Cooper Webb (Yamaha) είχε έρθει εδώ με πλεονέκτμα βαθμών, έτσι αρκέστηκε σε μια 11η θέση χάρη στην οποία κατέκτησε τον τίτλο με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τον Savatgy.

Δεύτερος τερμάτισε ο Zach Osborne (Husqvarna), ομοίως εκ Δύσεως ορμώμενος, αλλά το βάθρο γι' αυτόν ήταν απλώς ένα θέμα γοήτρου καθώς δεν είχε μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο. Για την ιστορία, στη γενική κατάταξη της 250SX West ο Osbore κατετάχθη τέταρτος.

Όσον αφορά στην Ανατολική Περιφέρεια, ο Malcolm Stewart (Honda), ήρθε στο Las Vegas με 14 βαθμούς διαφορά και του αρκούσε να είναι μέσα στη δεκάδα για να πάρει τον τίτλο. Αυτός κατάφερε αρκετά περισσότερα, καθώς τερμάτισε τρίτος και γιόρτασε τον θρίαμβο στον μεγάλο τελικό από το βάθρο.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 09:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX, 16ος αγώνας, East Rutherford AMA SX 2017, 1ος αγώνας Anaheim »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon