.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:00

AMA Supercross 2016, 1ος αγώνας, Anaheim 1

 

Πρώτη νίκη για Anderson!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Την πρώτη νίκη της καριέρας του πήρε στα 450 ο Jason Anderson πάνω σε μία Husqvarna, με τον Cooper Webb να ξεκινάει με νίκη στα 250.

450SX - Νίκη για Anderson


Το πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross ξεκίνησε στο Anaheim με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με τον Jason Anderson να κερδίζει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία, 450SX. Με 45,050 θεατές να παρακολουθούν σε έναν αγώνα που ήταν sold out από πλευράς εισιτηρίων, στο Angel Stadium, ο Anderson became the έγινε ο 60ος διαφορετικός αναβάτης που κερδίζει, στην ιστορία του αγώνα.

Ο αγώνας των 450SX χαρακτηρίστηκε από την κόκκινη σημαία λόγω σύγκρουσης του James Stewart με τον Ryan Dungey, κάτι που οδήγησε τελικά σε εγκατάλειψη τον Stewart, αφού δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει στην επανεκκίνηση του αγώνα.
Την Holeshot πήρε ο Cole Seely με τον Justin Barcia να ακολουθεί από κοντά στην επόμενη στροφή.
Στον 3ο γύρο, ο Trey Canard και ο Dungey συγκρούστηκαν και ο Dungey έπεσε κάτω, χάνοντας έτσι θέσεις, φτάνοντας στην 7η. Ο Canard ανέβηκε στην 3η θέση στον 5ο γύρο και αμέσως μετά, στην 2η θέση, ένα γύρο μετά. Ο Anderson ανέβηκε θέσεις φτάνοντας στον ο γύρο στην 3η θέση, και λίγο μετά, στην 2η. Προσπέρασε τον Seely που οδηγούσε για τους πρώτους 12 γύρους τον αγώνα, και παρέμεινε εκεί μέχρι την πτώση της καρό σημαίας.
Ο Dungey τερμάτισε τελικά 2ος, με τον Seely στην 3η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Eli Tomac, Ken Roczen, και Chad Reed.

250SX - Κορυφή για Webb


Την αυλαία στο πρωτάθλημα 250SX άνοιξε ο Jessy Neson κερδίζοντας την Holeshot του αγώνα, με τον Jordon Smith και τον Jimmy DeCotis να ακολουθούν. Ο Cooper Webb ανέβηκε στην 3η θέση στον πρώτο κιόλας γύρο και έφτασε γρήγορα 2ος. Ο Smith που έφτασε στην 3η θέση έπεσε και ήταν ο Zach Osborne αυτός που πήρε σύντομα την θέση του.
Στον 10ο γύρο, ο Webb πέρασε τον Nelson και κατέκτησε με αυτό τον τρόπο την 7η νίκη της καριέρας του.
Ακολούθησαν οι Nelson, Ozborne, DeCotis, Smith και Alex Martin.

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon