.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 11:11

AMA Supecross 2016, 2ος αγώνας, San Diego

 

Νικητής ο Dungey!

 

Του Τάκη Μανιάτη
Μπροστά από 36.825 θεατές, στο Petco Park, συνεχίστηκε το AMA Supercross για το 2016, με τον Ryan Dungey να κερδίζει τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς και τον Jason Anderson να δέχεται ποινή και να τερματίζει 5ος!
 

450 - Κερδίζει ο Dungey


Επιστροφή στις νίκες για τον Ryan Dungey ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά στον 2ο αγώνα της χρονιάς, στο San Diego.
Ήταν ο Justin Brayton αυτός που πήρε την Holeshot στο man event για να παραμείνει στην 1η θέση για λίγους γύρους, με τον Dungey να περνάει σύντομα μπροστά και τον Vince Friese να ακολουθεί. Σύντομα όμως, στον 3ο γύρο, ο Chad Reed πέρασε στην 3η θέση και άρχισε να επιτίθεται μειώνοντας την διαφορά του. Πέρασε τον Brayton και ανέβηκε δεύτερος, ενώ παράλληλα ο Ken Roczen ανέβηκε από την 6η θέση στην 3η.
 
Μία πτώση όμως τον έριξε στην 10η θέση και άρχισε ξανά από εκεί τις προσπάθειες του για άνοδο θέσεων. Ο Brayton βρέθηκε ξανά 3ος μέχρι να τον περάσει ο Cole Seely, με τους Dungey και Reed όμως να βρίσκονται αρκετά μακριά του.
Η μάχη έγινε τώρα μεταξύ του Seely και του Jason Anderson που κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Οι δύο αναβάτες άλλαξαν θέσεις πολλές φορές με τον Anderson να βγαίνει τελικά κερδισμένος, μετά από ένα πέρασμα στον 17ο γύρο από το οποίο ακούμπησαν οι δυο τους.
 
Μπροστά, ο Reed συνέχιζε να πιέζει τον Dungey αλλά τελικά ο Dungey πήρε την νίκη για 23η φορά στην καριέρα του - η πρώτη στο San Diego.
O Reed ανέβηκε για 128η φορά στο βάθρο στην καριέρα του, και αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα από την νίκη του πέρσι στην Atlanta.
Ο Anderson δέχτηκε ποινή για άλμα κατά την διάρκεια κόκκινης σημαίας με αναβάτη στο έδαφος, και έχασε έτσι δύο θέσεις, τερματίζοντας τελικά 5ος. Τρίτος τελικά ήταν ο Seely και τέταρτος ο Eli Tomac.
 

250 SX - Δεύτερη νίκη για Webb


Στο πρωτάθλημα 250SX, ο Cooper Webb πήρε άλλη μία νίκη, ανεβαίνοντας σταδιακά από τις πίσω θέσεις.
Με τον Jordon Smith να στρίβει πρώτος και να κερδίζει την Holeshot, ξεκίνησε ο αγώνας τον 250, με τους Jimmy DeCotis, Joey Savatgy και Zach Osborne να μάχονται για τις πρώτες θέσεις. Ο Webb ξεκίνησε 8ος ενώ ο DeCotis έπεσε και βγήκε εκτός τριάδας, αφήνοντας τον Osborne στην 2η θέση και τον Savatgy 3ο.
 
Στον 5ο κιόλας γύρο, ο Osborne περνάει τον Smith μετά τα σαμάρια και παίρνει την πρωτοπορία, ενώ ταυτόχρονα ο Webb έχει φτάσει και περνάει τον Savatgy για την 3η θέση. Δύο γύρους μετά, ο Webb περνάει στην 2η θέση και επιτίθεται στον Osborne, αλλά αυτός δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Μέχρι τον 11ο γύρο όπου ο Webb κάνει την κίνηση του και περνάει μπροστά, με τον Osborne τελικά να πέφτει και να αφήνει έδαφος στους Savatgy και Smith να περάσουν στην 2η και 3η θέσεις.
Ο Webb κερδίζει για δεύτερη φορά φέτος, θη στην καριέρα του, μπροστά από τους Savtagy, Smith, Cristian Craig, και Colt Nichols.

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 11:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon