.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 11:53

AMA Supercross 2016, 3ος αγώνας, Anaheim 2

 

Ξανά πρώτος ο Dungey!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Μπροστά από 42.943 φανατικούς θαυμαστές, ο Ryan Dungey κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος, στον 3ο αγώνα της χρονιάς, στο Angel Stadium (Anaheim II). Ο Cooper Webb κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά στο 250 SX αυξάνοντας την διαφορά του στους 18 βαθμούς.

450 SX - Κερδίζει ο Dungey


Την εκκίνηση και την Holeshot του αγώνα των 450 κέρδισε ο Davi Millsaps ο οποίος προηγήθηκε αρχικά, μέχρι τον 3ο γύρο όπου ο Dungey πέρασε μπροστά και άρχισε να φτιάχνει διαφορά. Ο Chad Reed ακολούθησε περνώντας τον Millsaps με τον Eli Tomac να ακολουθεί πιέζοντας τον Reed. ο Dungey κέρδισε για 24η φορά στην καριέρα του και αύξησε την διαφορά του στους 13 βαθμούς, ενώ ο Reed κατάφερε να διατηρήσει την δεύτερη θέση, ισοβαθμόντας με τον Larry Ward στην 3η θέση για τις 188 εκκινήσεις στα 450 SX στην ιστορία του αθλήματος. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ken Roczen για πρώτη φορά φέτος με τον Tomac και τον Jason Anderson να συμπληρώνουν την πεντάδα.

250 SX - Νικητής ο Webb


Την Holeshot στην κατηγορία των 250 SX κέρδισε ο Jimmy DeCotis αλλά σύντομα τον προσπέρασε ο Joey Savatgy, μόλις μετά την πρώτη στροφή. Στον πρώτο κιόλας γύρο, ο Christian Craig που είχε κερδίσει νωρίτερα το σκέλος που συμμετείχε, πέρασε τον Savatgy και πήρε την πρωτοπορία..Ο Zach Osborne έχασε τρεις θέσεις από τον Webb που ανέβηκε σύντομα 4ος, ενώ στον τελευταίο γύρο, ο Webb επιτέθηκε για την 3η θέση, και τελικά, βρέθηκε 2ος μετά από την πτώση του Savtagy. Οι Craig και Webb άλλαξαν αρκετές φορές θέσεις στους τελευταίους γύρους, με τον Webb να κάνει την επίθεση του και να περνάει μπροστά τελικά στον 10ο γύρο, κερδίζοντας έτσι τον αγώνα. Λίγο πριν, ο Osborne κατάφερε να περάσει τον Craig και να τερματίσει αυτός τελικά στην 2η θέση..
Ο Webb, έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία που κέρδισε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες στο Anaheim, μετρώντας από την προηγούμενη χρονιά.
Με τους Webb, Osborne και Craig να συμπληρώνουν την τριάδα του βάθρου, ακολούθησαν οι Savatgy και DeCotis στην πεντάδα.

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 12:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon