.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 11:32

AMA Supercross 2014, 3ος αγώνας, Anaheim 2

Πρώτη νίκη για Reed!

 

 

 

Τρίτος αγώνας, τρίτος νικητής του Monster Energy AMA Supercross στα 450, ο Chad Reed αυτή τη φορά, στο Angel Stadium, παρουσία 40.000 και πλέον θεατών. Έπειτα από δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση ήρθε και η νίκη για τον Cole Seely στα 250.

450 - O Reed επανέρχεται

Από νωρίς ανέβασε το θερμόμετρο ο Ryan Dungey παίρνοντας την holeshot, με τον Nick Wey να τον ακολουθεί κατά πόδας στην πρώτη στροφή. Ακολουθεί ο τρείς φορές πρωταθλητής και υπερασπιστής του τίτλου Ryan Villopoto με τον Ken Roczen να έρχεται τέταρτος, για να περάσει τελικά στην τρίτη θέση πριν το τέλος του πρώτου γύρου. 
Βρισκόμενος στην πρώτη θέση, ο Dungey θα πέσει στον 6ο γύρο και θα βρεθεί πέμπτος, χαρίζοντας έτσι το προβάδισμα στον James Stewart. Ο Villopoto ανακτά τον έλεγχο και περνάει τον Roczen για να βρεθεί στη δεύτερη θέση με στόχο την πρώτη. Την κίνηση θα κάνει στον 14ο γύρο, χωρίς τύχη όμως, καθώς πέφτει χάνοντας αρκετές θέσεις. 
Η πτώση του Villopoto θα δώσει την ευκαιρία στον Roczen να περάσει ξανά δεύτερος, με τον Reed να τον ακολουθεί. Θα ακολουθήσει μάχη μεταξύ των δύο για να τερματίσει πρώτος τελικά ο Reed, δεύτερος ο Stewart και τρίτος ο Roczen. 
Αυτή η νίκη για τον Reed, σε έναν αγώνα αφιερωμένο στην 40η επέτειο του αθλήματος, θα είναι η πρώτη για εκείνον από τον Ιανουάριο του 2012 και η 42η συνολικά στην καριέρα του. Στην βαθμολογική κατάταξη βρίσκεται στην τρίτη θέση, με πρώτο τον Roczen και δεύτερο τον Villopoto, με την μεταξύ τους διαφορά στον ένα πόντο.

250 - Νίκη για Seely


Ο Cooper Webb παίρνει την holeshot στα 250 με Seely και Dean Wilson να ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Seely θα βρεθεί σύντομα όμως μπροστά από τον Webb, μετά την πρώτη στροφή. Στον τρίτο γύρο ο Wilson θα πέσει για να μπει ξανά στον αγώνα από την 15η θέση, δίνοντας έτσι το περιθώριο στον Jason Anderson να περάσει τρίτος. 
Ο Anderson θα περάσει και τον Webb στον 8ο γύρο για να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση 5.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Seely. Ο Seely κρατάει τη νίκη ακολουθούμενος από Anderson και Webb, για τον οποίο ο σημερινός τερματισμός θα είναι ο πρώτος στο πόντιουμ για την καριέρα του.

Video 450

 

Video 250

 

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 07:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon