.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 01 Μαρτίου 2014 11:32

AMA Supercross 2014, 9ος αγώνας, Indianapolis

Πρώτη νίκη για Dungey!

 

 

 

Μπροστά από 59,919 οπαδούς, στην Ινδιανάπολη, ο Ryan Dungey κέρδισε για πρώτη φορά φέτος, έναν αγώνα που είχε πολλές αλλαγές στα 450SX. Στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος Eastern Regional 250SX , ο Adam Cianciarulo κέρδισε για δεύτερη φορά και αύξησε την διαφορά του.

450 - κερδίζει ο Dungey


Ήταν ο Mike Alessi αυτός που πήρε την Holeshot στην εκκίνηση για να τον ακολουθήσει ο Dungey και ο Eli Tomac. Πίσω τους, πολλοί διεκδικητές όπως ο Ryan Villopoto που προηγείται στην βαθμολογία, αλλά και ο Ken Roczen που είναι δεύτερος, έπεσαν στην ευθεία. Λίγο πιο μακριά από αυτούς, ο 3ος του πρωταθλήματος, James Stewart, έπεσε στην πρώτη στροφή. Όλοι οι αναβάτες ανέβηκαν γρήγορα στις μοτοσυκλέτες τους προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα.

Η μικρή διαφορά που είχε φτιάξει ο Alessi από τους Dungey και Tomac μειώθηκε σταδιακά, ενώ ο Dungey έκανε επιτέθηκε και πέρασε μπροστά. Η διαφορά του ήταν αρκετή για να του δώσει την νίκη ενώ ο Tomac πάλεψε με τον Alessi για αρκετούς γύρους μέχρι ο τελευταίος να πέσει στον 12ο γύρο. Έτσι, ο Villopoto άλλαξε την θέση του και έφτασε 4ος, με τον Roczen να πέφτει και να βρίσκεται 8ος.

Ο Dungey συνέχισε να πιέζει μέχρι να κερδίσει την 14η νίκη στην καριέρα του στα 450SX με 7’’ διαφορά. Ο Tomac τερμάτισε στην καλύτερη θέση στα 450, 2ος, με τον Cole Seely στην 3η και τον Villopoto να ακολουθεί στην 4η. Ο Stewart τελικά τερμάτισε 7ος και ο Roczen 21ος, εκτός κατάταξης.

250 - Νίκη για Cianciarulo


Την Holeshot είχαν ως στόχο ο Martin Davalos και ο Cianciarulo αλλά ήταν ο Davalos ο οποίος προηγήθηκε με τον Cianciarulo να ακολουθεί από κοντά. Ο Matt Bisceglia ανέβηκε στην 3η θέση λίγο αργότερα, την ώρα που ο Davalos προηγείτο τους πρώτους έξι γύρους του αγώνα, μέχρι να πέσει, και να αφήσει τον Cianciarulo να περάσει πρώτος, και τον Bisceglia να βρίσκεται κατά πόδας, με τον Davalos 3ο.
Ο Cianciarulo άνοιξε την διαφορά του από τον Bisceglia μέχρι να κάνει ένα λάθος και να πέσει, αλλά επανήλθε σύντομα, και πήρε την νίκη για 5’’. Ο Davalos επίσης ανέκαμψε γρήγορα από την πτώση του και τερμάτισε 3ος, με τον Justin Bogle να περνάει και να τερματίζει για δεύτερη φορά 3ος.
Ο Cianciarulo άνοιξε έτσι την διαφορά του στα 250SX Class Eastern Regional στους 5 βαθμούς από τον Davalos, ενώ ο Bogle ανέβηκε στην 3η θέση.

Video 250

 

Video 450

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 08:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon