.
Κατηγορία AMA Supercross
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 08:06

ΑΜΑ Supercross 2014, 7ος αγώνας, Arlington

Νίκη ξανά ο Stewart

 

 

 

Του Δημήτρη Ζυγούρη

Μπροστά από 54,421 φανατικούς οπαδούς μέσα στο στάδιο AT&T στο Texas, ο αναβάτης της Yoshimura Suzuki, James Stewart, κέρδισε για 2η φορά φέτος και δικαίωσε την ομάδα που ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Νίκη ξανά

Η 47η νίκη στην καριέρα του James Stewart ήρθε στα 450 κυβικά ενώ ήταν ο Ryan Dungey που κέρδισε την Holeshot στον αγώνα, με τον Stewart να ακολουθεί και τον Justin Barcia 3ο. Ο Justin Brayton ήταν κοντά με τον Ken Roczen να ακολουθεί στην 5η θέση και τον Villopoto να βρίσκετια 6ος.
Ο Dungey οδηγούσε τον αγώνα μέχρι και τρεις γύρους πριν το τέλος όταν ο Stewart πέρασε μπροστά και πήρε την νίκη. Ο Dungey τερμάτισε δεύτερος χωρίς να χρειαστεί να παλέψει ενώ η μάχη έγινε μεταξύ Barcia, Brayton, Roczen και Villopoto. Οι Barcia και Brayton προσπάθησαν να κρατήσουν την θέση τους αλλά ο Barcia ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο τελικά.

 250 SX

Ο Cianciarulo πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα Eastern Regional 250SX, αφού ήδη είχε πάρει και την Holeshot μπροστά από τους Martin Davalos και Blake Baggett. Ο Davalos ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στα δοκιμαστικά, και έκανε μία προσπάθεια να πάρει την πρωτοπορία, αλλά τελικά, έπεσε στον 3ο γύρο και έμεινε πίσω. Έτσι, άφησε τον Cianciarulo να παραμείνει στην 1η θέση, και τον Baggett στην 2η, με τον Anthony Rodriguez να προσπαθεί να ανέβει στο βάθρο, αλλά να πέφτει τελικά στον 6ο γύρο. Τελικά, ο Cianciarulo, κατάφερε να είναι ο πρώτος αναβάτης μετά τον Trey Canard το 2008, που κερδίζει στην πρώτη του εμφάνιση στο Monster Energy Supercross. Ο Baggett τερμάτισε 2ος ενώ ο Davalos εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις και σιγούρεψε έτσι την 3η θέση στο βάθρο.

Video 250

 

Video 450

 

Φωτογραφίες



Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 08:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon