.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 23:11

AMA SX 2012, 5ος αγώνας, Anaheim 2

 

Επανήλθε στην κορυφή ο Villopoto

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: GuyB

Όπως και στον πρώτο αγώνα στο Angel Stadium του Anaheim, ο Ryan Villopoto (Kawasaki) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με σχετική άνεση. Με αυτό τον τρόπο έγινε ο μοναδικός αναβάτης φέτος που παίρνει για δεύτερη φορά τη νίκη!

Αλλαγή στην κορυφή


Σε μία απαιτητική πίστα με δύο αμμώδη κομμάτια, η οποία επιπροσθέτως στον τελικό έβγαλε μεγάλα λούκια, ο James Stewart (Yamaha) έπεσε άσχημα στον πρώτο προκριματικό αγώνα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και επανήλθε στον τελικό για να πάρει την δεύτερη θέση, παρά τον χτυπημένο καρπό και πλευρά.
Πλέον ο Villopoto πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 3 βαθμούς διαφορά από τον Chad Reed (Honda), 5 βαθμούς από τον Ryan Dungey (KTM) και 13 από τον Stewart!
Γεγονός είναι ότι ο συγκεκριμένος αγώνας από άποψη ανταγωνισμού ήταν μάλλον αδιάφορος, κάτι αρκετά σπάνιο με όλους αυτούς τους κορυφαίους αναβάτες να μάχονται.
Στην Lites West ο Eli Tomac (Honda) έλαμψε για τρίτη συνεχόμενη φορά και πήρε μία σοβαρή βαθμολογική ανάσα.

Supercross Class: Ο Villy που ξέρουμε

Στην εκκίνηση πρώτος έφυγε ο Reed έχοντας τον Villopoto στον τροχό του. Πολύ γρήγορα όμως ο Villopoto έδειξε τις προθέσεις του και πέρασε τον Reed αρπάζοντας την πρωτιά. Έχοντας μπροστά του ανοιχτό το πεδίο ο Villopoto έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα…με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους έφτιαξε διαφορά ασφαλείας και με μεγάλη άνεση πήρε τη νίκη.

Εν τω μεταξύ ο Stewart, ο οποίος δεν έφυγε και τόσο καλά στην εκκίνηση, δεν άργησε να βρεθεί τρίτος πίσω από τον Reed. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μάλιστα τον πέρασε στα σαμάρια. Από εκεί και πέρα ο Reed, χωρίς να τον χάσει από τα μάτια του,  δεν ήταν σε θέση να πιέσει για κάτι καλύτερο αφού και ο ίδιος ήταν καταβεβλημένος από μία στομαχική ίωση. Τελικά ο Stewart τερμάτισε δεύτερος με τον Reed τρίτο.
Κάπως εκτός κλίματος φάνηκε ο Dungey. Έμεινε πίσω στην εκκίνηση (κάτι πολύ σημαντικό για την τελική έκβαση του αγώνα όπως έχουμε διαπιστώσει) και άργησε πολύ να ανέβει. Έφαγε πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να περάσει τον πολύ δυνατό σε αυτό τον αγώνα Justin Brayton (Honda), με αποτέλεσμα να βρεθεί τέταρτος με μεγάλη διαφορά από την πρώτη τριάδα.
Ο Kevin Windham (Honda) όντας ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης συνεχίζει να εκπλήσσει τερματίζοντας έκτος!

Lites West: Σε τροχιά τίτλου ο Tomac

Ο Cole Seely (Honda), νικητής του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο Anaheim, έφυγε μπροστά με τον Eli Tomac (Honda) να τον ακολουθεί. Τρεις γύρους μετά όμως ο Seely πήρε με πολύ φόρα την στροφή πριν την μεγάλη ευθεία της πίστας με αποτέλεσμα να γλιστρήσει ο πίσω τροχός και να πέσει. Γρήγορα πέρασε μπροστά ο Tomac! Από εκεί και πέρα ο Tomac για τρίτο συνεχόμενο αγώνα οδήγησε εξαιρετικά σταθερά και πήρε την πολυπόθητη νίκη. Ο Seely, που πρόλαβε να σηκωθεί αμέσως, μπόρεσε να διατηρήσει την δεύτερη θέση. Τρίτος σε απόσταση κρατήθηκε ο Marvin Musquin (KTM), ενώ ο Dean Wilson (Kawasaki) παρότι έκανε ό, τι μπορούσε, έμεινε τέταρτος. Έτσι με ένα αγώνα να απομένει μέχρι την παύση του πρωταθλήματος Lites West και το ξεκίνημα της Lites East, ο Tomac οδηγεί με 22 βαθμούς διαφορά από τον Wilson!

Αποτελέσματα

{arttinytable}

 

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


{yoogallery src=[images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/ama_supercross/5_anaheim2/] width=[100]}

Video 450

Video Lites

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 23:23

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2012, 4ος αγώνας, Oakland AMA SX 2012, 6ος αγώνας, San Diego »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon