.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 22:52

AMA SX 2012, 4ος αγώνας, Oakland

 

Ο αριθμός «4»

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: GuyB

Η αναφορά στον αριθμό «4» δεν έχει σχέση με τον νικητή του αγώνα στο Oakland, εξάλλου ο αξεπέραστος Ricky Carmichael που χρησιμοποιούσε το «4» έχει παραδώσει τα όπλα προ πολλού.
Απλώς, σε συνέχεια του πραγματικά συναρπαστικού φετινού πρωταθλήματος, στον τέταρτο αγώνα είχαμε και τέταρτο διαφορετικό νικητή! Ήταν η σειρά του James Stewart να πάρει την καρό σημαία δίνοντας με αυτό τον τρόπο και την πρώτη νίκη της χρονιάς στην Yamaha και την ομάδα του, JGR. Έτσι μετά την Kawasaki, την ΚΤΜ και την Honda, είχαμε για τέταρτη φορά διαφορετική εταιρεία νικήτρια!

Ένας εκπληκτικός Stewart


Ο Stewart ήταν πραγματικά εκπληκτικός σε αυτό τον αγώνα. Σταθερός, χωρίς λάθη, σα να βρήκε κάτι που έλειπε στο στήσιμο της μοτοσικλέτας του ή στην αυτοπεποίθησή του. Αφιέρωσε τη νίκη σε ένα μηχανικό της ομάδας JGR, ο οποίος έχασε την ζωή του την εβδομάδα που πέρασε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Η πίστα ήταν φοβερή σε σχεδίαση και κράτημα! Το ιδανικό τερέν έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να ξεδιπλώσουν τις ικανότητές τους. Ειδικά μία παρατεταμένη αριστερή στροφή χάρισε εκπληκτικά προσπεράσματα στους θεατές καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και των προκριματικών σκελών.

Στην Lites West ο Eli Tomac (Honda) πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη νίκη, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Δυστυχώς ένας από τους πρωτοπόρους, ο Tyla Rattray, είχε μία πτώση στα προκριματικά που τον άφησε με διάσειση και ένα μικρό κάταγμα σε σπόνδυλο κοντά στον λαιμό. Αναμένεται ότι θα μείνει εκτός δράσης περίπου για 4-6 εβδομάδες.

Supercross Class – Ο Stewart που ξέραμε

Μέχρι στιγμής έχουμε παρατηρήσει ότι η εκκίνηση στον τελικό παίζει τεράστιο ρόλο. Όποιοι έχουν καταφέρει να φύγουν μπροστά από την αρχή είναι και οι τελικοί πρωταγωνιστές. Οπότε ο Chad Reed (Honda) κάνοντας την τέλεια εκκίνηση βρέθηκε στην ιδανική θέση για να διεκδικήσει μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Καλή εκκίνηση έκαναν όμως και οι Stewart – Villopoto, περνώντας γρήγορα τον Andrew Short (Honda) από την δεύτερη θέση. Ο Ryan Dungey (KTM) έμεινε στην δέκατη θέση και ως εκ τούτου έχασε την επαφή γρήγορα με τους πρωτοπόρους. Τελικά μπόρεσε να φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση διατηρώντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία, μαζί με τον Reed.

Για δέκα περίπου γύρους οι Reed, Stewart και Dungey οδηγούσαν ο ένας πίσω από τον άλλο προσφέροντας φοβερό θέαμα. Κάπου εκεί όμως ο Stewart έδειξε ότι βρισκόταν στην μέρα του, πέρασε με μία ωραία κίνηση τον Reed από την εσωτερική και άρχισε να φτιάχνει διαφορά! Ο Villopoto με την σειρά του πίεζε έντονα τον Reed, δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα να τον περάσει. Ο  Reed όμως αντιστεκόταν με επιτυχία και τελικά ο Villopoto έκοψε ρυθμό και αρκέστηκε στην τρίτη θέση, κάτι αρκετά παράξενο για αυτό τον αναβάτη. Φαίνεται ότι οι συνθήκες στην πίστα που άλλαζαν συνεχώς βγάζοντας λούκια τον δυσκόλεψαν.
Ο Stewart νίκησε άξια και πλέον βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από τους Dungey – Reed.

Lites West – Πήρε φόρα ο Tomac

Ο Eli Tomac (Honda) βρήκε την συνταγή που έλειπε. Αυτοπεποίθηση, ταχύτητα, αντοχή! Το αποτέλεσμα ήταν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να οδηγήσει αρκετά άνετα στον τελικό και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μεγάλο στραβοπάτημα για τον Dean Wilson (Kawasaki) ο οποίος στον δεύτερο γύρο έπεσε σε ένα τριπλό και μετά βίας έφτασε στην δέκατη θέση. Πολύτιμοι χαμένοι βαθμοί λοιπόν για τον συμπαθή Σκωτσέζο αναβάτη, ο οποίος βλέπει πια τον Tomac να βρίσκεται 15 βαθμούς μπροστά.
Ο Marvin Musquin (KTM) έκανε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στο AMA SX, παίρνοντας άξια την δεύτερη θέση.
Τρίτος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ήρθε ο Zach Osborne (Yamaha). Ο Αμερικανός αναβάτης έχει εκπλήξει φέτος με τις επιδόσεις του, ερχόμενος από τις πίστες του Παγκοσμίου ΜΧ (στην ΜΧ2), όπου δεν είχε δείξει τα ίδια δείγματα ταχύτητας.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/ama_supercross/4_oakland/] width=[100]}

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 23:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2012, 3ος αγώνας, Los Angeles AMA SX 2012, 5ος αγώνας, Anaheim 2 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon