.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 12:23

AMA SX 2012, 3ος αγώνας, Los Angeles

 

Στο παιχνίδι και ο Reed

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: GuyB

Ο Chad Reed (Honda) έκανε μία φοβερή εμφάνιση και παίρνοντας τη νίκη έδειξε ότι είναι σοβαρός υποψήφιος για τον φετινό τίτλο. Δυστυχώς όμως η βραδιά είχε ένα βαρύ κλίμα εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του Trey Canard (Honda) και του Ryan Morais (Yamaha).

Μπλέξιμο στο τριπλό

Στην εκκίνηση, λίγο πριν το μεγάλο τριπλό, στην πίσω ρόδα του Canard μπλέχτηκε ένα προστατευτικό της πίστας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πηδήξει το άλμα. Μέσα στον πανικό, ο Morais δεν ήταν δυνατό να δει ότι ο Canard δεν είχε «καθαρίσει» το τριπλό. Έτσι ο ίδιος πήδηξε και προσγειώθηκε στην πλάτη του Canard… Το αποτέλεσμα αυτή την στιγμή (μετά και τις τελευταίες ιατρικές ενημερώσεις) είναι δύο σπασμένοι σπόνδυλοι για τον Canard και σπασμένο σαγόνι με κατάγματα σε σπονδύλους στον λαιμό για τον Morais. Το μόνο ευτύχημα είναι ότι και οι δύο αναβάτες δεν έχουν μόνιμες βλάβες από τους τραυματισμούς και θα μπορέσουν να επανέλθουν πλήρως.
Πραγματικά είναι δύσκολο να βρεθούν τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει κανείς την ατυχία του Canard. Πρόκειται για έναν από τους συμπαθέστερους και πλέον ταλαντούχους αναβάτες, που μέσα σε ένα χρόνο έχει δοκιμαστεί όσο κανείς άλλος από τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς.

Μερικά στατιστικά

Ο καιρός το πρωί πριν τον αγώνα ήταν πολύ άσχημος με έντονη βροχόπτωση. Οι διοργανωτές όμως είχαν καλύψει όλη την πίστα με νάυλον! Το βράδυ η βροχή σταμάτησε και ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ιδανικές συνθήκες.
Τα τελευταία οκτώ χρόνια ο αναβάτης που έχει κερδίσει τον τρίτο αγώνα στα 450, πήρε στο τέλος και το πρωτάθλημα! Πρόκειται για ένα περίεργο αλλά άκρως αληθινό στατιστικό. Αν συνδυαστεί επίσης με το ότι ο Chad Reed έχει πάρει τους δύο τίτλους με διαφορά τετραετίας (2004 και 2008), τότε όλες οι προγνώσεις δείχνουν ότι έφτασε η στιγμή να στεφθεί ξανά πρωταθλητής!

Supercross Class – Άνετος ο Reed

Στο ξεκίνημα του τελικού ο Ryan Villopoto (Kawasaki) έφυγε πρώτος, αλλά ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία εξαιτίας του ατυχήματος.
Στην δεύτερη εκκίνηση ο Villopoto βρέθηκε στο άλλο άκρο. Ένα λάθος τον έστειλε εκτός πίστας και μέχρι να περάσει τα προστατευτικά βρέθηκε τελευταίος. Όπως ακριβώς και στον προηγούμενο αγώνα, ξεκίνησε μία φοβερή επίθεση εκείνη τη στιγμή περνώντας τους πάντες μέχρι να τερματίσει τελικά τέταρτος! Πραγματικά η φυσική του κατάσταση σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητά του βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Τους πρώτους γύρους του αγώνα βρέθηκε να οδηγεί ο team mate του, Jake Weimer, o οποίος εμφανίστηκε ξανά πολύ δυνατός. Πίσω του ο James Stewart (Yamaha) μπόρεσε να πετύχει μία καλή εκκίνηση επιτέλους. Όμως ο Reed από την τρίτη θέση είχε βρει αυτό που έψαχνε στους δύο προηγούμενους αγώνες: την χαμένη αίσθηση από το μπροστινό! Άλλαξε το λάστιχο με αυτό που χρησιμοποιούσε πέρυσι και μεταμορφώθηκε. Στον πέμπτο γύρο πέρασε πρώτος και άρχισε να φτιάχνει διαφορά. Αμέσως μετά ο Stewart είχε μία στενή επαφή με τον Weimer σε ένα μπερμ. Ο Weimer έπεσε και μέχρι να ξεκινήσει έχασε πολύ χρόνο.

Στην τρίτη θέση κρατιόταν σταθερά ο Ryan Dungey (KTM). Σαν δώρο όμως ο Stewart του παρέδωσε την δεύτερη θέση αφού έχασε το μπροστινό και έπεσε για ακόμη μία φορά. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του σίγουρα δεν θυμίζουν τον Stewart που γνωρίζαμε. Είτε τα έχει βρει σκούρα με τη νέα του ομάδα και δεν μπορεί να στήσει σωστά την μοτοσικλέτα του, είτε έχει χάσει την εξέλιξη των πραγμάτων από άποψη προπόνησης.
Τελικά ο Reed πήρε άξια τη νίκη, ο Dungey τερμάτισε δεύτερος και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Stewart συμπλήρωσε το βάθρο, θέση που λίγο έλειψε να χάσει από τον Villopoto.
Την καλύτερη του εμφάνιση έκανε φέτος ο Brett Metcalfe με την ομάδα της Yoshimura Suzuki.

Lites West – Επίδειξη ισχύος από Tomac

Ο Eli Tomac (Honda) έστριψε πρώτος και μετά απλώς εξαφανίστηκε! Βρισκόταν σε δική του κλάση παίρνοντας τη νίκη με 15 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία με τους Dean Wilson (Kawasaki) και Tyla Rattray (Kawasaki) να τον ακολουθούν από κοντά.
Ο Wilson τερμάτισε δεύτερος, αλλά όχι ιδιαίτερα εύκολα αφού χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να περάσει τον Zach Osborne (Yamaha). Ο Rattray έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση, ενώ ο Marvin Musquin (KTM) είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να τερματίσει 19ος.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/ama_supercross/3_los_angeles/] width=[100]}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 12:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2012, 2ος αγώνας, Phoenix AMA SX 2012, 4ος αγώνας, Oakland »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon