.
Κατηγορία AMA Supercross
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 09:33

AMA SX 2012, 2ος αγώνας, Phoenix

 

Έγραψαν ιστορία Dungey – KTM

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: GuyB

Η σημαντικότερη βραδιά στην ιστορία της ΚΤΜ στους αμερικάνικους αγώνες έλαβε χώρα στο στάδιο του Phoenix! Για πρώτη φορά σε αγώνα ΑΜΑ SX, η αυστριακή εταιρεία πήρε νίκη κι όλα αυτά μετά το πρώτο της βάθρο στον προηγούμενο αγώνα στο Anaheim. Ένας αψεγάδιαστος Ryan Dungey οδήγησε εκπληκτικά από την αρχή ως το τέλος και χάρισε αυτή την μεγάλη στιγμή στην ομάδα του και ιδιαιτέρως στον Roger DeCoster.

Ο Ryan Villopoto (Kawasaki) πήρε την τρίτη θέση και ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον Dungey! Το πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαιτέρως καυτό.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Lites. Ο Dean Wilson (Kawasaki) βρήκε τον εαυτό του ξανά, παρόλο που έτρεξε με πυρετό, παίρνοντας μία άξια νίκη. Χαμός στην βαθμολογία με 5 αναβάτες να βρίσκονται σε θέση να διεκδικήσουν τον τίτλο!

Supercross Class


Η σχεδίαση της πίστας ήταν καλύτερη από αυτή του Anaheim, αλλά το χώμα γλιστρούσε αρκετά. Πολλοί αναβάτες αντιμετώπισαν πρόβλημα με το μπροστινό στις στροφές.
Ο Villopoto είχε πετύχει τον ταχύτερο χρόνο στις δοκιμές αλλά μία άσχημη εκκίνηση τον άφησε αρκετά πίσω. Έτσι πριν προλάβει να κλείσει ο πρώτος γύρος, ενώ είχε αρχίσει να περνάει τους μπροστινούς του, έφτασε τον Ivan Tedesco (Kawasaki). O Tedesco έπεσε στο αμμώδες κομμάτι και ο Villopoto, μην μπορώντας να αντιδράσει,  έπεσε μαζί του.

Εν τω μεταξύ ο Dungey, ήδη από τον δεύτερο γύρο είχε αρχίσει να φτιάχνει διαφορά ασφαλείας.
Ο πρωταθλητής Lites, Jake Weimer (Kawasaki), ταλαιπωρήθηκε αρκετά κατά την διάρκεια των Outdoors. Φαίνεται όμως ότι βρήκε ξανά τον χαμένο του ρυθμό, αφού έμεινε σταθερά δεύτερος μέχρι το τέλος πίσω από τον Dungey.
Τρίτος στεκόταν γερά ο αειθαλής Kevin Windham (Honda). Πρόκειται για έναν αναβάτη από τους πλέον αγαπητούς, ο οποίος παρά τα 34 χρόνια του συνεχίζει να πρωταγωνιστεί!
Οι James Stewart (Yamaha) και Chad Reed (Honda) έκαναν άσχημη εκκίνηση. Ειδικά ο Stewart έμεινε πολύ πίσω αλλά με ένα φοβερό σπριντ άρχισε να τους περνάει όλους (και τον Reed). Φτάνοντας όμως τον Andrew Short (Honda) ξαφνιάστηκε από ένα κλείσιμο του γκαζιού στο αμμώδες κομμάτι, με αποτέλεσμα να χάσει το μπροστινό και να πέσει. Από εκεί και πέρα το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν μία όγδοη θέση.
Από την άλλη μεριά ο Villopoto οδηγούσε σαν τρελαμένος! Λίγο πριν τελειώσουν οι 20 γύροι ήταν στην τέταρτη θέση. Λίγες στροφές πριν την καρό σημαία πέρασε και τον Windham, παίρνοντας την τρίτη θέση τελικά. Μετά την πρωτιά του Dungey, αυτοί οι δύο ισοβαθμούν.
Ο Reed με σταθερό ρυθμό έφτασε να τερματίσει πέμπτος, με τον Short έκτο.
Επιστροφή στην δράση για τον Trey Canard (Honda), ο οποίος σε όλο τον αγώνα φάνηκε μάχιμος και ανταμείφθηκε με την έβδομη θέση.

Lites West

Ο Tyla Rattray (Kawasaki) είχε μία άσχημη περυσινή χρονιά στο SX. Φέτος προπονήθηκε αρκετά με τον προπονητή Aldon Baker και η δουλειά έπιασε τόπο! Έφυγε πρώτος στην εκκίνηση, έχοντας πίσω του τον Dean Wilson (Kawasaki) και τον Marvin Musquin (KTM). Υπερπήδησε όμως ένα τριπλό και έτσι είδε και τους δύο αναβάτες να τον περνούν.
Από εκεί και πέρα ο Wilson έχοντας την πρώτη θέση δεν αμφισβητήθηκε από κανένα και πήρε άξια τη νίκη!
Πρώτο βάθρο και για τον Musquin στην δεύτερη θέση, μετά τους δύο σημαντικούς περυσινούς τραυματισμούς του.
Ο Rattray ήρθε τρίτος, αλλά οδηγεί την βαθμολογία με ένα βαθμό από τον Cole Seely (Honda), ο οποίος κέρδισε τον προηγούμενο αγώνα και τώρα ήρθε πέμπτος.
Τέταρτος ο Eli Tomac (Honda), βρίσκεται επίσης σε τροχιά να πολεμήσει για τον τίτλο.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/ama_supercross/2_phoenix/] width=[100]}

Video 450

Video Lites

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 11:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2012, 1ος αγώνας, Anaheim AMA SX 2012, 3ος αγώνας, Los Angeles »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon