.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 12:34

AMA SX 2012, 6ος αγώνας, San Diego

 

Τα σαμάρια του τρόμου

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο τελευταίος αγώνας στις δυτικές πολιτείες επιφύλασσε μία ιδιαιτερότητα για όλους τους αγωνιζόμενους…το μεγαλύτερο σε μήκος και δυσκολία τμήμα με σαμάρια που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό. Ένα κατάμεστο στάδιο περίπου 60.000 θεατών παρακολούθησε στο συγκεκριμένο κομμάτι πτώσεις, που έφεραν τα πάνω κάτω και στις δύο κατηγορίες.

Προβλήματα για όλους


Ο μόνος αναβάτης που δεν τα βρήκε σκούρα ήταν ο Chad Reed (Honda)! Περνούσε αυτά τα σαμάρια με φοβερή ταχύτητα μαζεύοντας χρόνο από τον Ryan Villopoto (Kawasaki) που προπορευόταν και παραλίγο μάλιστα να πάρει τη νίκη. Αλλά ο Villopoto φάνηκε πιο αποφασισμένος φεύγοντας τελικά με την καρό σημαία.
Από εκεί και πέρα είδαμε τον James Stewart (Yamaha) να πέφτει εκεί και να χάνει ένα γύρο μέχρι να μπορέσει να ανέβει ξανά στην μοτοσικλέτα του. Έτσι πάνω που είχε αρχίσει να μειώνει την διαφορά στην βαθμολογία έχασε πολύτιμο έδαφος. Ο Kevin Windham (Honda), από την τέταρτη θέση, έπεσε επίσης λίγο πριν το τέλος τερματίζοντας έτσι άδοξα μία εξαιρετική εμφάνιση.
Ο Ryan Dungey (KTM) δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει την μοτοσικλέτα του να δουλέψει όπως επιθυμούσε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτεθεί όπως θα ήθελε στα σαμάρια.
Τεράστια ανατροπή όμως είχαμε και στην Lites West! Ο Eli Tomac (Honda) μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες και ενώ όλα έδειχναν ότι η υπόθεση τίτλος αφορούσε αποκλειστικά αυτόν (μέχρι και ο Dean Wilson είχε παραδεχτεί ανοιχτά ότι το πρωτάθλημα ήταν χαμένο γι’ αυτόν!), εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από άσχημη πτώση σε αυτά τα σαμάρια! Ο Wilson τελικά κέρδισε και βρέθηκε να περνάει τον Tomac με δύο βαθμούς.

Supercross class – Ο Villopoto έδειξε τα δόντια του

Στην εκκίνηση έφυγε πρώτος ο Brett Metcalfe (Suzuki), αλλά γρήγορα τον πέρασαν οι Villopoto και Reed. Σε πολύ καλή θέση βρέθηκε και ο Jake Weimer (Kawasaki), ο οποίος όμως δέχτηκε ένα επιθετικό πέρασμα από τον Dungey, έπεσε και εγκατέλειψε. Εμφανώς απογοητευμένος δήλωσε μετά ότι θα σταματήσει να είναι το «καλό παιδί» και θα οδηγήσει εξίσου επιθετικά στους επόμενους αγώνες.

Ενώ οι δύο πρώτοι είχαν αρχίσει να κάνουν μικρή διαφορά, ο James Stewart (Yamaha) έβρισκε επίσης τον δρόμο για να πρωταγωνιστήσει. Από την τρίτη θέση όμως έπεσε στα σαμάρια, μπλέχτηκε στην μοτοσικλέτα του και χρειάστηκε να κόψουν ένα κομμάτι από το παντελόνι του για να απεγκλωβιστεί!

Ο Villopoto μπροστά έλεγχε την κατάσταση, έχοντας τον Reed να τον ακολουθεί από κοντά. Τρίτος ο Dungey δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να καλύψει την απόσταση.
Η δύσκολη σχεδίαση της πίστας είχε σαν αποτέλεσμα να μπαίνουν στον δρόμο των πρώτων αρκετοί αναβάτες που έτρωγαν γύρο. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα φάνηκαν αρκετά δύστροποι μην ανοίγοντας δρόμο όπως όφειλαν να κάνουν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα δύο γύρους πριν το τέλος να βρει την ευκαιρία ο Reed για να καλύψει το μικρό κενό και να περάσει κατόπιν τον Villopoto!
Όμως ο Villy ήταν αποφασισμένος για τη νίκη και με μία δυνατή κίνηση λίγο πριν το φινάλε τα κατάφερε. Ο Reed δήλωσε ότι του άφησε πολύ χώρο και ήταν πολύ ευγενικός μαζί του, κάτι που σκοπεύει να αλλάξει στο μέλλον.
Τρίτος τελικά τερμάτισε ο Dungey και τέταρτος στην καλύτερη του εμφάνιση φέτος ο Metcalfe.

Lites West – Η μεγάλη ανατροπή

Με την ταχύτητα που είχε δείξει ο Eli Tomac στους τελευταίους αγώνες, λίγοι θα μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν θα έκανε «περίπατο» για τον τίτλο. Να όμως που όλα άλλαξαν μετά την εγκατάλειψή του και το παιχνίδι αρχίζει ξανά από το μηδέν.
Ο Dean Wilson ξεκίνησε την χρονιά σαν φαβορί μετά τον τίτλο του στα outdoors. Η πίεση αυτή, όπως είπε ο ίδιος, τον έκανε να αγχωθεί με συνεχόμενα λάθη.

Για τον αγώνα του San Diego όμως άλλαξε εντελώς στάση και ήρθε χαλαρός με την γνωστή διάθεση για πλάκα που τον χαρακτηρίζει! Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε με μία σημαντική νίκη και την πρωτοπορία στην βαθμολογία.
Ο Cole Seely (Honda) με την δεύτερη θέση παραμένει επίσης με ελπίδες για τον τίτλο, κάτι που έχασε ο Marvin Musquin (KTM) μετά από μία πτώση (εξαιτίας του Tomac) και την 16η θέση που πήρε.
Το βάθρο συμπλήρωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του περιχαρής ο Matt Moss (KTM).

Αποτελέσματα

{arttinytable}

 

{/arttinytable}

Βαθμολογίες

{arttinytable}

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

{yoogallery src=[images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/ama_supercross/6_san_diego/] width=[100]}

Video 450

Video Lites

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 12:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA SX 2012, 5ος αγώνας, Anaheim 2 AMA SX 2012, 7ος αγώνας, Dallas »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon