.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 15:34

AMA SX 2019, 14ος αγώνας, Nashville (Η.Π.Α.)

Ο Eli Tomac βάζει φωτιά στο πρωτάθλημα, καθώς η Kawasaki τα πήρε όλα

Καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross τραβά τον κατήφορο προς τη λήξη του σε περίπου έναν μήνα από τώρα και μετά από άλλους τρεις αγώνες, ο Cooper Webb δε μπορεί ακόμη να καπαρώσει τον τίτλο για τον οποίο θεωρείται φαβορί, καθώς μια ο Marvin Musquin, μια ο Eli Tomac, του κόβουν βαθμούς και διατηρούν το ενδιαφέρον άσβεστο ως το τέλος.

Στη Nashville ήταν ο πρωταθλητής του AMA MX, Eli Tomac, αυτός που πήρε την τέταρτη φετινή του νίκη και μείωσε τη διαφορά του από τον Webb στους 21 βαθμούς.

Ο αγώνας στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Τενεσί αποδείχθηκε ονειρεμένος συνολικά για την Kawasaki, καθώς δεν ήταν μόνο ο Tomac που καθάρισε τη μπουγάδα στα 450, αλλά και ο Martin Davalos που πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στη μικρότερη κατηγορία, 250SX.

450SX

Στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας ο Cooper Webb (KTM) έφυγε πρώτος και πήρε τη Holeshot, με τον Marvin Musquin (KTM) από κοντά πίσω του να μας προετοιμάζει για μια πορτοκαλιά εμφύλια μάχη για τη νίκη.

Η συνταγή αυτή δεν κράτησε παρά μόνο για πολύ λίγο, καθώς ένας λάθος υπολογισμός εκτόξευσε τον Musquin εκτός πίστας και η επιστροφή του στη δράση έγινε πλέον στις πολύ πίσω θέσεις.

450 webb

Στο μεταξύ ο Webb κάλπαζε ανενόχλητος και πίσω του ανέβαιναν οι Joey Savatgy (Kawasaki) και Ken Roczen (Honda), όταν πρώτος έπεσε και πήρε μαζί του και τον δεύτερο, για να ξαναμπούν στον αγώνα στις τελευταίες θέσεις του.

450 tomac

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Eli Tomac (Kawasaki), καθώς περίπου στη μέση του αγώνα πέρασε τον Webb και παρέμεινε πρώτος ως τον τερματισμό, ενώ λίγο αργότερα θα ερχόταν από πίσω και ο Blake Baggett (KTM) να περάσει τον Webb και να τον αφήσει με την παρηγοριά της τρίτης θέσης.

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε ανακατωσούρα στην κατάταξη, καθώς ναι μεν ο Webb εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά με 309 βαθμούς, ωστόσο πλέον πίσω του ισοβαθμούν οι Tomac και Musquin με 288 και πλέον οι τρεις τελευταίοι αγώνες του πρωταθλήματος αποκτούν άλλο, καυτό ενδιαφέρον.

250SX East

Η κατηγορία αυτή έχει έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή, τον Austin Forkner της Kawasaki, ο οποίος είχε κερδίσει τους 5 από τους 6 αγώνες ως τώρα. Στο Nashville όμως τραυματίστηκε στη διάρκεια των προκριματικών και δεν κατάφερε να φτάσει ως τον αγώνα.

Με το πρωτάθλημα να παίρνει φαινομενικά μια νέα τροπή, ο Justin Cooper (Yamaha) προσπάθησε αρχικά να φύγει πρώτος παίρνοντας τη Holeshot, για να χάσει την πρώτη θέση λίγο αργότερα από τον Chase Sexton (Honda).

250sx davalos

Οι δυο τους μονομάχησαν για λίγη ώρα, ώσπου ο Cooper έκανε το λάθος, έπεσε και πήρε και τον Sexton μαζί του. Το ατυχές γι' αυτούς συμβάν άφησε το πεδίο ανοικτό για τον Martin Davalos (Kawasaki), ο οποίος οδήγησε ως την πρώτη του φετινή νίκη.

Πίσω του οι Sexton και Cooper ανέκαμψαν από την πτώση τους, πέρασαν τους προπορευόμενούς τους και έφτασαν ως το βάθρο.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους δύο αυτούς αναβάτες, καθώς εν τη απουσία του Forkner μείωσαν τη διαφορά από την κορυφή στους 3 και 7 βαθμούς αντίστοιχα, γεγονός που προσδίδει έναν ιδιαίτερα δραματικό χαρακτήρα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Λας Βέγκας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 15:52

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon