.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 16:43

AMA SX 2019, 13ος αγώνας, Houston (Η.Π.Α.)

ΚΤΜ και Cooper Webb έγραψαν ιστορία

Ο 13ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross 2019 πέρασε από την πολιτεία του Τέξας και την πρωτεύουσα Houston για τον τρίτο και τελευταίο φετινό Triple Crown αγώνα – δηλαδή τους επιλεγμένους αγώνες όπου ο νικητής δε βγαίνει από έναν μεγάλο τελικό αλλά από συνδυασμένα αποτελέσματα τριών αγώνων.

Εκεί, ενώπιον κάτι παραπάνω από 49,000 θεατών, ο Cooper Webb έφερε τη νίκη στην ΚΤΜ, γράφοντας ιστορία καθώς αυτή ήταν η πρώτη νίκη της εταιρείας μετά από 51 επισκέψεις του πρωταθλήματος στο Houston.

Στα 250 κυβικά, ο Dylan Ferrandis κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη, την ώρα που ο πρωτοπόρος της κατάταξης έχανε έδαφος, με αποτέλεσμα να κλείσει την ψαλίδα στην κατάταξη και να δώσει νέο ενδιαφέρον στους τελευταίους τρεις αγώνες.

450SX

H KTM δεν είχε κερδίσει ποτέ στο Houston τις 51 προηγούμενες φορές που το Supercross επισκέφτηκε την πόλη, αλλά αυτή η περίοδος ξηρασίας έληξε και επίσημα μετά τον πέρας του δεύτερου από τους τρεις αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Αυτουργός ήταν ο πρωτοπόρος της κατάταξης στο φετινό πρωτάθλημα, Cooper Webb (ΚΤΜ).

Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ξεχώρισε από την αρχή ο Ken Roczen (Honda), με τους Webb, Marvin Musquin (KTM) και Eli Tomac (Kawasaki) στο κατόπι του.

450 start

Ο Webb έδωσε μια επική μονομαχία με τον Musquin, στη διάρκεια της οποίας ακούμπησαν μεταξύ τους κάμποσες φορές, με τον πρωτοπόρο τελικά να επικρατεί μετά από μια άκομψη προσπέραση που έστειλε τον ομόσταυλό του σχεδόν εκτός πίστας και του κόστισε τρεις θέσεις, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Dean Wilson (Husqvarna).

Στον δεύτερο αγώνα ήταν η ώρα του Webb, καθώς πέρασε γρήγορα τον Joey Savatgy (Kawasaki) που είχε στρίψει πρώτος για τη Holeshot και βάλθηκε να εξαφανιστεί επιτυχώς.

450 webb finish
Cooper Webb (KTM)

Τον κατεδίωξε ο Wilson και ο Musquin, με τον δεύτερο να περνά προσωρινά στη μάχη για τη δεύτερη θέση του αγώνα, όμως στην υπερπροσπάθεια να πιάσει τον Webb που είχε χτίσει μια διαφορά 2 δευτερολέπτων έκανε το λάθος και άφησε τη δεύτερη θέση στον Wilson, για να πάρει αυτός την τρίτη.

Στον τελευταίο αγώνα της κατηγορίας, ξανά ο Savatgy αποπειράθηκε να φύγει πρώτος, αλλά ο Musquin τον πέρασε πολύ γρήγορα και οδήγησε. Πίσω του είχαν φτάσει οι Webb και Tomac, δίνοντας μια σκληρή και εντυπωσιακή μονομαχία από την οποία νικητής βγήκε τελικά ο Tomac, αφήνοντας τον Webb τρίτο στον αγώνα.

450 tomac
Eli Tomac (Kawasaki)

Κάπως έτσι ωστόσο ο Webb πήρε τη συνολική νίκη του Triple Crown και έγραψε ιστορία για την ΚΤΜ στη συγκεκριμένη πίστα. Δεύτερος στο Houston κατετάγη ο Musquin και τρίτος ο Wilson.

Μετά και τον 13ο αγώνα ο Webb άνοιξε ξανά για λίγο τη διαφορά του στην κατάταξη με 288 βαθμούς, έναντι 271 του Musquin, ενώ ακολουθούν οι Tomac (262 β.) και Roczen (252 β.).

250SX West

Στο πρώτο σκέλος των 250 ο πρωτοπόρος Adam Cianciarulo (Kawasaki) πήρε από νωρίς τα ηνία της κούρσας, την ώρα που ο δεύτερος της κατάταξης, Dylan Ferrandis (Yamaha) πάλευε να ανέβει θέσεις από τη 16η θέση που βρέθηκε.

Οδηγώντας εντυπωσιακά ο Ferrandis μάζεψε οκτώ θέσεις σε έναν μόλις γύρο και στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει ως τη δεύτερη θέση, όπου και τερμάτισε. Τρίτος ήρθε ο RJ Hampshire (Honda).

250 ferrandis
Dylan Ferrandis (Yamaha)

Εκεί που όλοι περίμεναν μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο πρώτους της βαθμολογίας, ο Cianciarulo παραπίεσε τη μοτοσυκλέτα του και στη μάχη της Holeshot έφυγε εκτός πίστας και βρέθηκε στην ένατη θέση.

Στο μεταξύ ο Ferrandis είχε πάρει κεφαλή στον αγώνα, ενώ ο Cianciarulo έπεφτε ξανά για να μείνει 18ος!

250 cianciarulo
Adam Cianciarulo (Kawasaki)

Κάπως έτσι ο Ferrandis οδήγησε άνετα ως τη νίκη, με δεύτερο τον Hampshire και απρόσμενα τρίτο τον Garrett Marchbanks (Kawasaki). Ο δε Cianciarulo κατάφερε μετά βίας να τερματίσει 10ος.

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της κατηγορίας, ο Colt Nichols (Yamaha) πήρε τη Holeshot και στη συνέχεια πολέμησε εκ του συστάδην με τον Ferrandis για τη νίκη, καταφέρνοντας να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

250 nichols
Colt Nichols (Yamaha)

O Ferrandis τερμάτισε δεύτερος και εξασφάλισε τη νίκη συνολικά στον αγώνα, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Cianciarulo, ο οποίος είχε ξανά έναν δύσκολο αγώνα με πτώση όταν έπεσε μπροστά του ένας πιο αργός αναβάτης.

Με το αποτέλεσμα των τριών σκελών, ο Ferrandis ήταν ο μεγάλος νικητής του Houston, με δεύτερο τον Hampshire, τρίτο τον Nichols και μόλις τέταρτο τον Cianciarulo.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά στην κατάταξη, όπου ο Cianciarulo έχει 182 βαθμούς και ο Ferrandis 177. Ο τρίτος αναβάτης στη βαθμολογία είναι ο Nichols στους 142 βαθμούς και έπεται ο Hampshire με 126. Απομένουν τρεις αγώνες για το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.

Αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA SX 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 16:43

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon