.
Κατηγορία AMA Supercross
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 12:14

AMA SX 2019 – 10ος αγώνας, Daytona Beach (HΠA)

Νίκη του Eli Tomac αναζωπυρώνει τη μάχη

Ο δέκατος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross διεξήχθη στη φημισμένη αμμώδη πίστα της Daytona Beach της Florida, στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, που έχει σχεδιαστεί από τον ένα και μοναδικό Ricky Carmichael και όπου πλέον το πρωτάθλημα των 450 έχει αποκτήσει ένα ξεκάθαρο φαβορί, τον Cooper Webb της ΚΤΜ.

Πίσω του ωστόσο μια ομάδα ικανότατων αναβατών επιθυμεί διακαώς να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που η μοιρασιά των βαθμών έχει πολύ σφικτά διάκενα (26-23-21-19-18-17 κ.ο.κ.) με αποτέλεσμα διαφορές της τάξης των 20 βαθμών, όπως αυτή που απολαμβάνει ο Webb, να μην καλύπτονται εύκολα.

Ο πρωταθλητής του Αμερικανικού ΜΧ πάντως, Eli Tomac (Kawasaki) πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στη Daytona και κάνει ό,τι μπορεί για να πλησιάσει τον πρωτοπόρο.

Από την άλλη, στο πρωτάθλημα της ανατολικής περιφέρειας των 250, ο Austin Forkner έχει κερδίσει όλους τους αγώνες ως τώρα και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει ποιος θα του πάρει τον τίτλο.

450SX

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Blake Baggett (ΚΤΜ) να οδηγεί τον αγώνα και αρχικά φάνηκε πως θα απομακρυνθεί δημιουργώντας διαφορά από τους υπόλοιπους, ωστόσο σύντομα οι Marvin Musquin (KTM) και Eli Tomac (Kawasaki) άρχισαν να τον μαζεύουν.

450 start1

Αφού πρώτα καθάρισε με τον Musquin, ο Τomac κατεδίωξε τον Baggett, τον πέρασε και αμέσως μετά δέχτηκε την απάντηση. Για έναν-δύο γύρους οι δύο αναβάτες άλλαζαν μεταξύ τους θέσεις και μάχονταν για την πρωτιά, ώσπου τελικά ο Τomac επικράτησε, πήρε μια μικρή διαφορά και στο μεταξύ ο Musquin τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Λίγο αργότερα ωστόσο ο Musquin είχε μια πτώση που τον άφησε πέμπτο και εκτός μάχης βάθρου, ενώ περίπου την ίδια ώρα έπεσε και ο Aaron Plessinger (Yamaha) και αποχώρησε τραυματίας.

450 baggett boggle

Ενόσω ο Τomac απομακρυνόταν προς τη νίκη χωρίς ιδιαίτερη πίεση, η δεύτερη θέση είχε έναν νέο κάτοικο, τον Cooper Webb (KTM), ο οποίος έδωσε μια σύντομη μάχη με τον επανακάμψαντα Musquin, αλλά τελικά κράτησε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον ομόσταυλό του τρίτο.

Η νίκη του Τomac ήρθε πάνω στην ώρα για να τον ανεβάσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ισόβαθμο με τον Musquin στους 203 βαθμούς, αλλά από πάνω του εξαιτίας των τριών νικών που έχει ο αναβάτης της Kawasaki, έναντι καμιάς του αναβάτη της ΚΤΜ.

450 podium

Ωστόσο ο Webb με τη δεύτερη θέση που πήρε ανέβηκε στους 222 βαθμούς και ουσιαστικά έφυγε από τη Daytona Beach έχοντας απολέσει μόνο 3 βαθμούς και πλέον, με 7 αγώνες να απομένουν, του αρκεί μια σταθερή συγκομιδή βαθμών για να πάρει τον τίτλο.

250SX

Στη μικρή κατηγορία ο Austin Forkner (Kawasaki) μάλλον δεν έχει αντίπαλο. Αν και οι Kyle Peters (Suzuki) και Justin Cooper (Yamaha) προσπάθησαν να τον πιέσουν στα πρώιμα στάδια του αγώνα, ο Forkner σύντομα πήρε κεφάλι στον αγώνα και δεν το ξανάχασε ποτέ.

Πίσω του δόθηκαν μάχες για την τελική κατανομή των θέσεων του βάθρου, με τον Chase Sexton (Honda) να έρχεται από πίσω για να καπαρώσει τη δεύτερη θέση και τον Cooper να κρατά την τρίτη.

250 forkner

Στη βαθμολογία της 250SX East ο Forkner έφτασε αισίως στους 125 βαθμούς, έχοντας κερδίσει όλους τους αγώνες της περιφέρειάς του. Η μόνη φορά που δεν έφυγε με τους 26 βαθμούς του νικητή ήταν στον προηγούμενο αγώνα στην Atlanta, όπου έτρεξαν μαζί για πρώτη φορά φέτος με τους αναβάτες της 250SX West και πήρε την τρίτη θέση, αλλά μπροστά του ήταν δύο αναβάτες της Δυτικής Περιφέρειας, άρα στο δικό του πρωτάθλημα πάλι νικητής ήταν.

250 podium

Στους υπόλοιπους 5 αγώνες της κατηγορίας θα προσπαθήσουν να τον κυνηγήσουν οι Cooper και Sexton που έχουν από 102 βαθμούς έκαστος, αλλά πολύ δύσκολα θα καλύψουν το χαμένο έδαφος όσο ο Forkner συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς με αυτόν τον ρυθμό.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 12:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon