.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 12:12

AMA SX 2019 – 9ος αγώνας, Atlanta (ΗΠΑ)

Πενταπλός Cooper Webb, πορτοκαλί βάθρο

Ένατος γύρος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross και επιστροφή στη δράση για τη Δυτική Περιφέρεια των ΗΠΑ για την κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών με τον αγώνα της Atlanta στην Πολιτεία της Γεωργίας.

Καθώς η μάχη στην κορυφή έχει ανάψει για τα καλά, ο πρωταθλητής του ΑΜΑ ΜΧ, Εli Tomac (Kawasaki), επέστρεψε στις νίκες στον προηγούμενο αγώνα στο Detroit και όλοι περίμεναν να δουν άλλη μια καυτή μάχη με τον πρωτοπόρο της κατάταξης Cooper Webb (KTM).

Στα 250 η δράση έφερε μαζί στην πίστα τους αναβάτες και των δύο περιφερειών, Ανατολική και Δυτική.

450SX

Ταχύτερος όλων ο Tomac στη διαδικασία των κατακτήριων δοκιμών, έδειχνε πως θα είναι δυνατός αντίπαλος στον αγώνα, ωστόσο στο πρώτο σκέλος ο Αμερικανός πρωταθλητής ΜΧ 2018 δεν ήγε καθόλου καλά τερματίζοντας 8ος για να προκριθεί δύσκολα στον τελικό της κατηγορίας του.

Στο Main Event της Atlanta, λοιπόν, ήταν ο Webb αυτός που πήρε την Holeshot και συνέχισε να οδηγεί τον αγώνα ως και την καρό σημαία.

450 start

Πίσω του παίχτηκε μια μάχη ανάμεσα σε άλλες δύο ΚΤΜ, αυτές των Blake Baggett και Marvin Musquin, οι οποίοι πάλεψαν σκληρά για την κατανομή των θέσεων στο βάθρο και προσπάθησαν και να πιέσουν τον πρωτοπόρο ανεπιτυχώς.

450 webb
Cooper Webb

Αυτό που κατάφεραν, ωστόσο, ήταν να γεμίσουν το βάθρο με τρεις ΚΤΜ μοτοσυκλέτες, την ώρα που ο Tomac έκανε έναν ακόμη κακό αγώνα που τον έφερε στην 6η θέση.

Με την 5η του νίκη σε 9 αγώνες ο Webb διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης, καθώς με 199 βαθμούς προηγείται πλέον καθαρά του Ken Roczen (186 β. - Honda) και του Musquin (182 β. - ΚΤΜ), ενώ ο Tomac (177 β.) πλέον έχει αρχίσει να χάνει επαφή με τη διεκδίκηση του τίτλου.

250SX

Στην πρωτεύουσα της Πολιτείας της Γεωργίας, Atlanta, οι αναβάτες των δύο περιφερειών, Ανατολής και Δύσης, συναντήθηκαν για μια μεγάλη μάχη όπου όλοι περίμεναν να δουν τους δύο πρωτοπόρους, Austin Forkner (Ανατολή) και Adam Cianciarulo (Δύση), αμφότερους με Kawasaki, να μονομαχούν στην πίστα.

250 forkner1
Austin Forkner

Φτάνοντας στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας, ο Forkner ξεκίνησε δυναμικά, πήρε τη Holeshot και βάλθηκε να απομακρυνθεί, ωστόσο γρήγορα βρέθηκε στο κατόπι του ο Chase Sexton (Honda).

Λίγο αργότερα ο Sexton θα παρέδιδε τη σκυτάλη στους επερχόμενους Cianciarulo και Dylan Ferrandis (Yamaha), οι οποίοι και πέρασαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα τον Fornker, αφήνοντάς τον στην τρίτη θέση.

250 cianciarulo
Adam Cianciarulo

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Cianciarulo (140 βαθμοί) διεύρυνε κι άλλο την πρωτοπορία του στην κατάταξη της Δυτικής Περιφέρειας, κρατώντας πίσω του τον Ferrandis (125 β.), με τους Shane McElrath (123 β. - ΚΤΜ) και Colt Nichols (120 β. - Yamaha) να ακολουθούν.

Όσο για την Ανατολική Περιφέρεια, ο Forkner (99 βαθμοί) παραμένει πρώτος και μάλιστα αυξάνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο, Justin Cooper (81 β. - Yamaha), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Sexton με 79 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος AMA SX 2019

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 12:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon