.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 15:06

AMA SX 2019 – 8ος αγώνας, Detroit (ΗΠΑ)

Επιστροφή Eli Tomac και Kawasaki στις νίκες

Συνέχεια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Monster Energy AMA Supercross με τον αγώνα που φιλοξενήθηκε στο Ford Field του Detroit και ο οποίος είναι ο δεύτερος φετινός που διοργανώνεται με το Triple Crown πρόγραμμα, δηλαδή τρεις αγώνες ανά κατηγορία για να αναδειχθεί ο συνολικός νικητής.

Στη μεγάλη κατηγορία των 450 cc τέσσερεις αναβάτες διεκδικούν στα ίσια τον τίτλο και είναι ο Cooper Webb (KTM) αυτός που έχει τον πρώτο λόγο, έχοντας κερδίσει 4 από τους 7 ως τώρα αγώνες. Μετά το Detroit, ο Eli Tomac (Kawasaki) έγινε ο δεύτερος αναβάτης που έχει πάνω από μια νίκη, καθώς μόλις πήρε τη δεύτερή του μετά τον αγώνα του San Diego.

Στην Ανατολική Περιφέρεια της 250SX, από την άλλη, ο Austin Forkner (Kawasaki) απλά δε μοιάζει να έχει αντίπαλο, παίρνοντας την τρίτη του συνεχόμενη νίκη.

450SX

Ως τώρα ο Tomac δεν περνούσε και την καλύτερη σεζόν του. Προερχόμενος από μια θριαμβευτική χρονιά στο AMA MX όπου κατέκτησε τον τίτλο, μπήκε αυτοδίκαια ως φαβορί στο SX, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήρθαν όπως θα τα ήθελε.

Στο Detroit ωστόσο αυτή η ανορθογραφία έδειξε σημάδια διόρθωσης. Ο Αμερικανός αναβάτης δεν είχε καλή εκκίνηση σε κανέναν από τους τρεις αγώνες της βραδιάς και προερχόταν από έναν κάκιστο αγώνα στο Arlington, όπου είχε πέσει και μείνει πολύ πίσω.

450 tomac1
Eli Tomac (Kawasaki)

Αυτή τη φορά ωστόσο είχε την ταχύτητα και τη σταθερότητα στον πρώτο τελικό του αγώνα, παρότι ξεκίνησε άσχημα. Στο κλείσιμο του πρώτου γύρου ήταν 11ος, αλλά σύντομα έβαλε κάτω το κεφάλι και οδήγησε πιο γρήγορα από κάθε άλλο αναβάτη, περνώντας τους πάντες ως τη νίκη.

Στον δεύτερο σκέλος του Main Event ξεκίνησε καλύτερα, έκλεισε τον πρώτο γύρο στην τρίτη θέση και μετά επανέλαβε την κυριαρχική του εμφάνιση για να πάρει άλλη μια νίκη.

Φτάνοντας στον τρίτο και τελευταίο τελικό του Triple Crown αγώνα, ο Tomac δεν χρειάστηκε να πιεστεί ή να ρισκάρει ιδιαίτερα. Με βάση τις πληροφορίες που του έδιναν οι άνθρωποι της ομάδας του από το pit board, ο αναβάτης της Kawasaki τερμάτισε άνετα στην έκτη θέση, η οποία του ήταν αρκετή για τη συνολική νίκη στο Detroit.

450 webb 3os final
O Cooper Webb (KTM) καθώς κερδίζει το τρίτο main event της κατηγορίας του

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Cooper Webb, δεν ήταν σε καλή μέρα, έχανε διαρκώς τον ρυθμό του και έκανε κάμποσα λάθη, Ξεκίνησε με μια έκτη θέση στον πρώτο αγώνα, μετά τερμάτισε δεύτερος στον επόμενο και στο τέλος θυμήθηκε κάτι από τον καλό του εαυτό για να πάρει τη νίκη στον τρίτο τελικό και, μαζί με αυτή, τη δεύτερη θέση στη συνολική κατάταξη του Detroit.

Οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου, Ken Roczen (Honda) και Marvin Musquin (KTM) θα θέλουν μάλλον να ξεχάσουν σύντομα το Detroit, καθώς οι επιδόσεις τους τους άφησαν 4ο και 6ο αντίστοιχα στο σύνολο του αγώνα.

450 reed
Chad Reed (Suzuki)

Από την άλλη, υπάρχει ένας αναβάτης που σίγουρα το καταχάρηκε το γεγονός πως οι μισοί πρωταγωνιστές ήταν εκτός φόρμας. Ο λόγος για τον θρύλο Chad Reed που στα 36 του τρέχει ακόμη με τη Suzuki και εδώ ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο, καταφέρνοντας τερματισμούς στην 3η, 5η και 7η θέση αντίστοιχα στους τρεις τελικούς της κατηγορίας.

Μετά και τον 8ο αυτόν αγώνα, ο Webb διατηρεί την πρωτοπορία του στην κατάταξη (173 βαθμοί), με τον Roczen να ακολουθεί με έξι βαθμούς διαφορά (167 β.). Τρίτος είναι ο Musquin (161 β.) παρότι δεν έχει κερδίσει ούτε έναν αγώνα φέτος, ενώ στην τέταρτη θέση παρέμεινε ο Tomac (160 β.).

250SX East

Στην κατηγορία των 250 κυβικών ο Austin Forkner της Kawasaki επέκτεινε την κυριαρχία με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στους τρεις αγώνες της Ανατολικής Περιφέρειας. Στο Detroit απλά δεν άφησε κανέναν να τον αμφισβητήσει, κερδίζοντας πειστικότατα όλους τους αγώνες του Triple Crown, δηλαδή και τους τρεις τελικούς της κατηγορίας του.

250 forkner
Austin Forkner (Kawasaki)

Δεύτερος αναδείχθηκε ο Jordon Smith (KTM), μετρώντας δύο 2ες και μια 4η θέση στα ισάριθμα σκέλη, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Chase Sexton (Honda).

250 start

Στη βαθμολογία της 250SX East προφανώς και ο Forkner (78 β.) καλπάζει απερίσπαστος, αφήνοντας τον Smith δεύτερο με 65. Τρίτος στην κατάταξη παραμένει ο Justin Cooper (Yamaha) με 63 βαθμούς και τον Sexton στην πλάτη του με απόσταση μόλις 3 βαθμούς.

 

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 15:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon