.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 09:40

AMA Motocross 2013, 2ος αγώνας, Τhunter Valley

 

Villopoto και Dungey και πάλι


 

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι Villopoto και Dungey στα 450 με τους Roczen και Tomac  να μοιράζονται τις νίκες στα 250.
Ο Ryan Vilopoto κατάφερε να ξεπεράσει την κακή εκκίνηση και να πάρει μία ακόμη νίκη.

450 – Στο ίδιο έργο θεατές


Πρώτο σκέλος
O Justin Barcia ξεχώρισε στην αρχή παίρνοντας την Holeshot (είναι πολλά τα λεφτά, μην ξεχνιόμαστε) και έχοντας πίσω του τον Ryan Dungey που τελικά μπήκε μπροστά 13 λεπτά πριν το τέλος. Μη έχοντας συνηθίσει καλά την πίστα, ο Villopoto άργησε να κάνει την κίνηση του αλλά 8 λεπτά πριν το τέλος πέρασε και τους 2 προπορευόμενους αναβάτες παίρνοντας ακόμα μια νίκη.
Σε ασφαλή απόσταση πίσω από τους 3 πρώτους βρέθηκαν οι Trey Canard και Clement Desalle. Τελικά μετά από μια καλή μάχη για την 4η θέση ο Canard βρέθηκε 3’’ μπροστά από τον Desalle. O James Stewart παρά το κακό ξεκίνημα κατάφερε να βρεθεί στην 15η θέση. Αντίστοιχα ο αδερφός του, Malcom, βραβεύτηκε με το Ricky Carmichael Hard Charger Award γιατί στον προηγούμενο αγώνα βρέθηκε από την 36η στην 15η θέση, επομένως μάλλον έχουμε το διεκδικητή του εν λόγω βραβείου και για την επόμενη εβδομάδα.
Στις θέσεις 6,7 και 8 βρέθηκαν οι Mike Alessi, Tyle Rattray και Josh Grant αντίστοιχα, την 10άδα συμπλήρωσαν οι Malcom Stewart και Κevin Strijbos.

Δεύτερο σκέλος
Kαι στον 2ο αγώνα του Thunter Valley ο Vilopoto διατήρησε το «αλάθητο». Εξίσου καλή αρχή έκανε και ο Justin Barcia που πήρε και πάλι την Holeshot. Πίσω του βρέθηκαν οι Canard και Villopoto. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Barcia, πίσω του ο Trey Canard και στην 6η θέση μετά από αρκετή πίεση ο Mike Alessi.Την 8άδα συμπλήρωσαν οι Clement Desalle και Kevin Strijbos.
H μάχη της 8ης θέσης κράτησε κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προτού καταλήξει στον Desalle διεκδικητές ήταν και οι Tyle Rattray και Dean Wilson. Τελικά όμως στην 9η θέση τερμάτισε ο Wilson ενώ ο Rattray δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 10η θέση. 11ος τερμάτισε ο Malcom Stewart καταλαμβάνοντας παράλληλα και την 11η θέση της γενικής.
Με τους Villopoto και Dungey να κάνουν τα 1-1 και 2-2 αντίστοιχα κατέλαβαν τις 2 κορυφαίες θέσεις της γενικής. Barcia, Canard και Alessi ακολούθησαν.

250 - Ο Roczen βρήκε τον «δάσκαλο» του

Πρώτο σκέλος
Μονομαχία μεταξύ Ken Roczen και Eli Tomac για την καρό σημαία. Ο Zach Osborne πήρε την Holeshot αλλά το προβάδισμα δεν κράτησε πολύ καθώς ο Roczen είχε άλλα σχέδια και πλασαρίστηκε στην 1η θέση. Ο Blake Bagget παρά το πολύ κακό ξεκίνημα που τον έριξε πίσω κατάφερε να τερματίσει εντός δεκάδας. O Marvin Musquin αν και ήταν στην 3η θέση την περισσότερη ώρα του αγώνα τελικά έπεσε στην 4η θέση πίσω από τον Cooper Webb δέκα λεπτά πριν από το τέλος. Ο Jason Anderson τερμάτισε στην 5η θέση, 6ος ο Osborne μετά την holeshot και κλείνοντας την 10άδα ακολούθησαν οι Martin Davalos, Jeremy Martin, Bagget και Cole Seely.

Δεύτερο σκέλος
Κάποιος έπρεπε να εκθρονίσει επιτέλους τον Roczen και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Eli Tomac που αποδείχτηκε δυνατός και αποφασισμένος ανοίγοντας διαφορά της τάξης των 10’’ μέχρι τον 4ο μόλις γύρο για να καταλήξει σε νίκη και τελικά 20’’ διαφοράς από την 2η θέση. O Roczen βέβαια είχε να αντιμετωπίσει και τον Zach Osborne που τελικά στον τελευταίο γύρο κατάφερε να περάσει μπροστά και να μείνει στην 2η θέση αφήνοντας τον Roczen 3ο. Πίσω του ο ομόσταυλος του, Marvin Musquin ο οποίος στην φετινή σεζόν έχει μόνο 4ες θέσεις! 5ος ο Blake Bagget που ακόμα αναρρώνει από τον τραυματισμό του καρπού του. Τον ακολούθησε ο rookie, Jeremy Martin που πήρε και την Holeshot. Την 10άδα έκλεισαν οι Justin Bogle, Blake Wharton, Kyle Cunningham και Μartin Davalos.

Φωτογραφίες

Video 450 - 1

Video 450 - 2

Video 250 - 1

Video 250 - 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 09:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon