.
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 09:24

ΑΜΑ Motocross 2013, 1ος αγώνας, Hangtown

 

Υπόθεση Villopoto και Roczen

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Με ρεκόρ προσέλευσης και σχεδόν 25.000 θεατές διεξήχθη στην Hangtown o 1ος αγώνας του Αμερικάνικου πρωταθλήματος Lucas Oil Pro Motocross. Την παράσταση έκλεψαν οι Ryan Villopoto και Ken Roczen που άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά, κερδίζοντας συνολικά τους αγώνες.

450 - Για τα λεφτά τα κάνουν όλα!


O αναβάτης της Yoshimura Suzuki, James Stewart, αν και ήταν απών στο μεγαλύτερο μέρος του 2012 και είχε μία μέτρια σεζόν στο AMA Supercross, έκανε την επιστροφή του γραπώνοντας την πρωτιά στο πρώτο σκέλος, κάνοντας την αρχή για το μπόνους εκκίνησης του πρωταθλήματος των 25.000 δολαρίων στα 450. Μια πρωτιά όμως που δεν έμελε να κρατήσει πολύ με τόσους πρωταθλητές να τον καταδιώκουν. Ο Villopoto έκανε την καλύτερη εκκίνηση και πίσω του από κοντά οι Stewart και Dungey. Τελικά ο Villopoto θα μείνει μπροστά, με τον Ryan Dungey να τερματίζει 2ος και πίσω του ο Stewart.
Στην 4η θέση ο Trey Canard με Honda ήταν επίσης κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων πλησιάζοντας και τον Stewart. Στη μάχη που εξελίχθηκε για την 5η θέση ενεπλάκησαν οι Barcia, Short, Stewart, Alessi και Wilson. Τεχνικά θέματα ανάγκασαν τους Malcom Stewart, Alessi και Wilson να μείνουν πίσω, ενώ μπροστά συμπλήρωσαν την 6άδα οι Canard, Barcia και Short.
H δεύτερη φάση του αγώνα ξεκίνησε με παρόμοιο τρόπο για τον James Stewart, που μάζεψε και άλλους πόντους στην εκκίνηση για το μπόνους σε μετρητά που θα δοθεί στο τέλος της σεζόν. Πλέον η μάχη της κορυφής ήταν ανάμεσα σε Stewart και Dungey ενώ πλησίαζε και ο Villopoto. Ο Villopoto όμως δεν άργησε να κάνει την κίνηση του και να αφήσει τους 2 μπροστινούς του να παλεύουν για μια 2η θέση. Η ιστορία θα επαναληφθεί και ο Dungey θα τερματίσει και πάλι 2ος και ο Stewart και πάλι 3ος .

250 - O παλιός είναι αλλιώς!

Η μικρή κατηγορία αποδείχθηκε πλήρης παλαιών διεκδικητών, μεταξύ των οποίων και ο πρωταθλητής στα 250, Blake Baggett. Απαλλαγμένος από τον τραυματισμό του καρπού του δεν δίστασε να βρεθεί μπροστά από νωρίς και να πάρει την εκκίνηση στον πρώτο αγώνα. Ωστόσο οι Musquin και Roczen της Red Bull KTM είχαν άλλα σχέδια και πήραν τα ηνία του αγώνα. Τελικά μπροστά βρέθηκε ο Roczen και πίσω του ο Musquin.
O αναβάτης της GEICO Honda, Εli Tomac αν και ξεκινούσε εκτός 5αδας, τελικά πέρασε και τους Baggett και Musquin, παίρνοντας την 2η θέση. Πίσω του 3ος τερμάτισε ο Baggett και 4ος ο Musquin. Tην 5αδα συμπλήρωσε ο Webb με Yamaha.
Στο δεύτερο σκέλους του αγώνα, την εκκίνηση και το βαθμολογικό μπόνους πήρε μεν ο Zach Bell με Honda, αλλά ο Ken Roczen ήταν αυτός που τελικά ηγήθηκε του αγώνα. Πίσω του ο Baggett έμεινε κοντά του μέχρι τα μισά του αγώνα χωρίς τελικά να καταφέρει να τον απειλήσει αλλά η θέση αυτή ήταν αρκετή ώστε να βρεθεί 2ος στην γενική κατάταξη της ημέρας. Τρίτος στην αντίστοιχη θέση βρέθηκε ο Tomac και 4ος ο Musquin με τον Zach Osborne να τερματίζει 5ος.

Φωτογραφίες

Video 450 - 1ο σκέλος

Video 450 - 2ο σκέλος

 

Video 250 - 1ο σκέλος

Video 250 - 2ο σκέλος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 09:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon