.
Κατηγορία AMA Motocross
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 09:59

AMA Motocross 2013, 3ος γύρος, Muddy Creek

 

Χωρίς αντίπαλο ο Villopoto!

 


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Το σερί του Villopoto έσπασε ο Ryan Dungey στα 450 με τους Roczen και Tomac να μοιράζονται τις νίκες για μία ακόμη φορά στα 250.

450 - Προσπάθησε ο Barcia αλλά…


Πρώτο σκέλος
Στον καλύτερο του αγώνα για φέτος, ο Barcia προσπάθησε να κοντραριστεί με τον Villopoto αλλά και πάλι το καλύτερο που κατάφερε ήταν η 2η θέση πίσω του. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Dungey αν και δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα του. Τέταρτος τερμάτισε ο James Stewart και η Suzuki του, ενώ το πέρασμα του Clement Desalle στον Mike Alessi του χάρισε την 5η θέση. Την 10άδα έκλεισαν οι Josh Grant, Phil Nicoletti, Ryan Sipes και Justin Brayton.
Δεύτερο σκέλος
Στο 2ο σκέλος του αγώνα έσπασε επιτέλους το σερί του Villopoto με τον Ryan Dungey να παίρνει την πρώτη του νίκη για φέτος. Ο Barcia πήρε ακόμα την Holeshot και μια 2η θέση κάνοντας το 2-2. Αν αναρωτιέστε τι έκανε ο Villopoto και δεν βγήκε πρώτος καλά μαντέψατε. Ναι, έπεσε κυνηγώντας τον Barcia χάνοντας πολλές θέσεις μέχρι την 16η. Πεισματάρης και μαχητικός όμως ανέβηκε μέχρι την 4η θέση μπροστά από τους Trey Canard και Mike Alessi. Tελικά τον πέρασε ο Canard σκαρφαλώνοντας στην 3η θέση και αναπληρώνοντας κατά κάποιο τρόπο τα κακά αποτελέσματα του πρώτου σκέλους λόγω πτώσης. Ο James Stewart τερμάτισε 6ος και την 10άδα συμπλήρωσαν οι Kevin Strijbos, Jake Weimer, Clement Desalle και Andrew Short.

250 - Roczen και Τοmac ξανά!

Πρώτο σκέλος
Ακόμη μια φορά ο Ken Roczen έπεσε «με τα μούτρα» στον αγώνα, πέρασε μπροστά από τον Cooper Webb και μετά δεν ξανακοίταξε πίσω. Έπειτα ο Webb δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά παραχωρώντας την 2η θέση στον Marvin Musquin και την 3η στον πρωταθλητή του 2012 στα 250, Blake Bagget. Ο Eli Tomac μετά από μια κακή εκκίνηση εκτός 10άδας κατάφερε και ανέβηκε στην 4η θέση. Πίσω του ο Webb ακολουθούμενος από τον Zach Osborne και τον Jason Anderson. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Kyle Cunningham, Cole Seely και Joey Savatgy.
Δεύτερο σκέλος
Στο 2ο σκέλος αυτός που δεν κοίταξε ξανά πίσω ήταν ο Eli Tomac που πήρε και την Holeshot. Mετά από αρκετά σκαμπανεβάσματα ο Roczen βρέθηκε 4ος πίσω από τους Marvin Musquin και Blake Bagget. Στην 5η θέση τέλειωσε τον αγώνα του ο Zach Osborne, μια θέση μπροστά από τον Justin Bogle. Την 10άδα έκλεισαν οι Jason Anderson, Martin Davalos, Blake Wharton και Jeremy Martin. Εντωμεταξύ με τους Roczen και Tomac να κάνουν εναλλάξ το 1-4 και 4-1 το πρωτάθλημα του 2013 είναι μετέωρο με την μεταξύ τους διαφορά στους 6 πόντους (138-132).

Φωτογραφίες

Video 450 - 1

Video 450 - 2

Video 250 - 1

Video 250 - 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 10:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon